Forum Poronienie Wywoływanie poronienia - Cytotec
Odpowiedz

Wywoływanie poronienia - Cytotec

Oceń ten wątek:
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak pierwsza bete mialas robiona dzien po mnie i tez bylo to 200 z kawalkiem. Powinnysmy miec juz okolo 5000. Przy takiej becie raczej widac juz zarodek z serduszkiem. Na usg najprawdopodobniej zobaczysz tylko pecherzyk, czarny placek, nie bedzie fasolki. Przykro mi.
    A czy robilas juz usg czy idziesz pierwszy raz?

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, byłam raz na USG 14.08 dzień po ostatniej becie. Ginekolog znalazł pęcherzyk w macicy wielkości 4mm. Powiedział,że gdybym nie pokazała mu wyników badań to stwierdziłby,że ciaza ma 2 tygodnie. Przepisał mi Duphaston ale nie wiem czy jest sens dalej go brać. Jest dokładnie jak napisałaś Ty Inko, pęcherzyk jest cały czarny.. i maluśki. I tak lekarz również powiedział,że BhCG powinno być na poziomie kilku jak nie kilkunastu tysięcy. Czy Twoja diagnoza już jest pewna? W sumie zgadzam się z Tobą.. jeżeli mamy przeżyć stratę to teraz a nie gdy zarodek będzie miał serduszko. Podejrzewam że byłoby trudniej się pozbierać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 19:42

    Magdalena2731
  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 495

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam dziewczyny. Dwie ciąże stracone po zobaczeniu serca były o wiele trudniejsze do przeżycia niż ciąża w której nie zdążyłam nawet USG zrobić i już wiedziałam że testy ciążowe coraz jaśniejsze.
    Nie wiem czy to pocieszenie :-(

    Magdalena2731, ef36 lubią tę wiadomość

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Potwierdzam dziewczyny. Dwie ciąże stracone po zobaczeniu serca były o wiele trudniejsze do przeżycia niż ciąża w której nie zdążyłam nawet USG zrobić i już wiedziałam że testy ciążowe coraz jaśniejsze.
    Nie wiem czy to pocieszenie :-(
    Bardzo, bardzo Ci współczuję. Nie wiem nawet co powiedzieć i jakie słowa będą w tym momencie na miejscu. Ja mam tylko ten mały pęcherzyk a przeżywam całą sytuację bardzo emocjonalnie a Ty widziałaś jak bije serduszko. Jeszcze raz bardzo Ci współczuję.

    Magdalena2731
  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 495

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Bardzo, bardzo Ci współczuję. Nie wiem nawet co powiedzieć i jakie słowa będą w tym momencie na miejscu. Ja mam tylko ten mały pęcherzyk a przeżywam całą sytuację bardzo emocjonalnie a Ty widziałaś jak bije serduszko. Jeszcze raz bardzo Ci współczuję.

    Dla każdej z nas bez względu na etap ciąży, to trudny okres. Niestety też jest tak, że każde kolejne poronienie nas hartuje.
    Dla mnie te trzy ciąże, choć poronione były cudem wyczekiwanym od wielu lat - to też zmienia optykę, mi dało dużo nadziei. Każda sytuacja jest inna.

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Nija Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widziałam serduszko. Coraz wolniej bijące niestety... Aż na kolejnej wizycie już sama widziałam że nie pulsuje...
    Zanim tego doświadczyłam myślałam że to jakieś sporadyczne przypadki, teraz wiem że jest nas bardzo duzo. O wiele za dużo. To takie cholernie niesprawiedliwe.

  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brenya77 bardzo Ci wspolczuje, na pewno bylo Ci bardzo ciezko. Magdalena moj ginekolog naa poczatku powiedzial ze ciaza moze byc mlodsza, ale gdy beta tak slabo zaczela rosnac to nie robil mi nadzieji. Teraz czekamy az beta zacznie spadac. Mam poczekac kilka dni i znowu dwa razy zrobic bete w odstepie dwudniowym. A moze przez ten czas samo sie zakonczy i poronie. Wiem juz ze nie ma szans dla tej ciaza.

    brenya77 lubi tę wiadomość

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, przykro mi bardzo,że tak się to u Ciebie potoczyło. Trzymam kciuki żeby się wszystko odbyło po Twojej myśli.
    Ja mam jeszcze nadzieję. Ale bardzo, bardzo malutką. Patrząc na te bety ehh. Wątpię,że jeszcze odbije. Myślę,że moja diagnoza powieli się z Twoją.

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 18 sierpnia 2018, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzicie :( Życie jest niestety niesprawiedliwe

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, i co u Ciebie? Jak sytuacja? Ja odebrałam wynik dzisiejszy BhCG 1051. (13.08 -681 czyli wg kalkulatora przyrost 13 procent)...

    Magdalena2731
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko :(
    Mój dzisiejszy wynik to 2126, przyrost 26% :( rośnie ale za mało.
    I dostałam okres. Nigdy nie sądziłam że tak będę się cieszyła z okresu - mam po prostu nadzieję, że ominie mnie wizyta w szpitalu.
    Podejrzewam, że w środę HCG będzie już spadać...

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka z dwoja złego lepiej jak idzie w tą stronę. Ja miałam cicha nadzieję,że BhCG odbije do prawidłowych wartości albo spadnie. A tak... Nadal nie wiem nic. Oby hospitalizacja Cię ominęła. A co do okresu - wiem co czujesz, ja już też bym chciała żeby nadszedł.

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Inka, a fizycznie jak się czujecie?
    Macie zaplanowane wizyty u lekarza? Myślami jestem z Wami

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na czwartek, ale jak będzie ze mnie leciała @ to będę musiała się skontaktować z ginekologiem czy przychodzić czy może dopiero w następnym tygodniu.
    Fizycznie nawet czuję się ok.
    Trochę brzuch mnie pobolewał, tak na okres, ale do wytrzymania.

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też trochę pobolewa podbrzusze jakbym lada moment miała dostać okres. Ja mam ginekologa dopiero za tydzień 28.08. I po drodze jeszcze jedna bete, której już nie chce robić bo znowu będzie przyrost około 15 procent. Już chce mieć to wszystko za sobą. Najgorszy miesiąc w moim życiu

    Magdalena2731
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Jestem 5 tygodni po poronieniu . W szpitalu dostałam Cytotec. Wpisali mnie z endometrium 17mm, na ostatniej kontroli miałam 12mm. @ dostałam dokładnie po 4 tygodniach. Trochę bardziej obfity niż zwykle ale nic szczególnego się nie działo. Dzisiaj natomiast znowu dostałam krwawienia i boli mnie brzuch. Nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z Was też tak miała? boję się że macica się jednak nie oczysciła i stąd to krwawienie...

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle brzucha niby są normalnie, bo macica się obkurcza. Jak będzie bardzo mocne krwawienie, to może lepiej zgłosić się do lekarza, żeby sprawdził czy wszystko ok.
    Trzymajcie się

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nija Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36, to krwawienie w którym dniu cyklu?
    Miałaś usg po tej pierwszej miesiączce?

    ef36 lubi tę wiadomość

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie w 10dc. Wczoraj wróciłam z urlopu, więc jeszcze nie byłam na wizycie i nie miałam robionego usg po @ :( dlatego się martwię że coś jest nie tak.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 19:58

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7908 11217

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Krwawienie w 10dc. Wczoraj wróciłam z urlopu, więc jeszcze nie byłam na wizycie i nie miałam robionego usg po @ :( dlatego się martwię że coś jest nie tak.
    Hmm a może to takie mocniejsze plamienie przed owulacją? Zdarzały Ci się takie wcześniej?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego