Forum Poronienie Wywoływanie poronienia - Cytotec
Odpowiedz

Wywoływanie poronienia - Cytotec

Oceń ten wątek:
  • Nija Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie poszlabym do gina. Moze to nic groźnego ale lepiej sprawdzić. Zwlaszcza jesli to krwawienie a nie plamienie. Ale mam nadzieję że to nic poważnego i nie będzie trzeba np. doczyszczać.
    Ja nie miałam takiego problemu, ale hormony mi zaszalały i na pierwszej kontroli okazało się że nie pękły mi pęcherzyki (a miałam kilka dużych) i dostałam duphaston żeby nie zrobiły się torbiele. Więc i tak myślę że warto iść sprawdzic co sie dzieje. Oczywiście gdyby krwawienie było bardzo obfite i/lub z gorączką to szpital.
    Ale mam nadzieję że to nic groźnego:)

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś pytałam jak wygląda plamienie w ciąży.. teraz moja ciekawość została zaspokojona. Dość pokaznych rozmiarów brązowa plama na bieliźnie. Pomimo tego,że przyjmuję Duphaston. Kurde ale nawet żadnego bólu podbrzusza nie było.

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze boli brzuch, dlatego tak trudno stwierdzić czy to niegroźne plamienie czy coś się zaczyna dziać. Ja straciłam ciążę zupełnie bezobjawowo: zero bóli, plamień, itp. Tylko na wizycie się okazało, że serduszko nie bije :(
    Zobacz rano czy te plamienia się utrzymają, czy przypadkiem się nie rozkręcą w krwawienie. Jeśli by się tak zdarzyło, to może podjedź do innego ginekologa, niech zrobi USG. Mam nadzieję, że to niegroźne i zaraz minie

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ja wczoraj tez mialam takie plamienienie - jednorazowo. Bez bolu. A dzisiaj juz wieksze krwawienie, tak jak okres. Bol jak przy okresie. Tylko ze pojawilo sie kilka dni po odstawieniu duphastonu. Lekarz powiedzial mi ze jesli to bedzie taki normalny okres (chodzi o ilosc) to nie musze jechac do szpitala. Ale jesli byloby to wieksze krwawienie to jechac.

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacji nigdy takich nie miałam, przy poprzednim poronieniu po pierwszej @ już też nie miałam żadnych krwawień i plamień. Ale kto wie, może tym razem hormony bardziej szaleją... Narazie krwawienie ustało i zamieniło się w brązową mazie. Sama nie wiem co o tym myśleć więc wybiorę się do ginekolog jak tylko będzie miała wolny termin.

    Magdalena, a w którym tc jesteś?
    ja też biorąc luteine poroniłam bezobiawowo i dowiedziałam się o tym na wizycie kontrolnej. Oby to nic groźnego.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 22:17

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, masz już wyniki badań genetycznych?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    MonikA, masz już wyniki badań genetycznych?
    Jeszcze nie odebrałam. Mówili, że do dwóch tygodni się czeka, więc jeszcze tydzień został. Histopatologiczne też dopiero pod koniec miesiąca odbiorę. Długo to wszystko trwa :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety długo trwa.. chociaż czas zadziwiając o szybko mija.
    Daj znać jak wyniki.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, jak się dziś czujesz? Plamienie ustało?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    niestety długo trwa.. chociaż czas zadziwiając o szybko mija.
    Daj znać jak wyniki.
    Dam znać :)
    A jak u Ciebie? Nadal plamisz?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • JJ. Ekspertka
    Postów: 400 83

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu 2 tygodnie jeszcze plamiłam, tzn. było brudzenie...taki brązowy śluz itp., potem ustało i normalnie po miesiącu przyszedł okres.
    Fakt faktem starasznie hormony zaczęły szaleć - ale to podobno normalne.
    Moje poronienie również bezobjawowe...zero bóli, plamień - nic.Cały czas przyjmowałam duphaston pomimo tego, że progesteron był wysoki. Po prostu serduszko przestało bić.

    JJ.

    - 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017

    - Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto
    - Przeciwciała przeciwjądrowe ANA - ujemne
    - Przeciwciała przeciwko endomysium - ujemne
    - Przeciwciała przeciwko antygenom jajnika AOA - ujemne
    - Przeciwciała przeciwplemnikowe ASA - ujemne
    - Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska - ujemne
    - Antykoagulatn toczna (LA) - ujemny
    - Wymazy DNA chlamydia trachomatis, mycoplasma hominis, mycoplasma genitalium, ureaplasma - ujemne
    - Cytologia - w porządku
    - Biocenoza pochwy - czysto

    * euthyrox 50, 1/2 bromergon, glucophage, estrofen, luteina, miositogyn


    ...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Magdalena, jak się dziś czujesz? Plamienie ustało?
    Dzięki,że pytasz. Jak wstałam rano to na bieliźnie zobaczyłam większa plame niz wczoraj:( i niestety tak sobie to "leci" od czasu do czasu. To nie jest krew tylko właśnie takie brudnobrazowe plamy jak przed okresem. O trochę boli mnie odcinek krzyżowy kręgosłupa. No i psychicznie średnio:/

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJ. wrote:
    Ja po poronieniu 2 tygodnie jeszcze plamiłam, tzn. było brudzenie...taki brązowy śluz itp., potem ustało i normalnie po miesiącu przyszedł okres.
    Fakt faktem starasznie hormony zaczęły szaleć - ale to podobno normalne.
    Moje poronienie również bezobjawowe...zero bóli, plamień - nic.Cały czas przyjmowałam duphaston pomimo tego, że progesteron był wysoki. Po prostu serduszko przestało bić.
    Czyli dokładnie tak jak u mnie :(

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Dzięki,że pytasz. Jak wstałam rano to na bieliźnie zobaczyłam większa plame niz wczoraj:( i niestety tak sobie to "leci" od czasu do czasu. To nie jest krew tylko właśnie takie brudnobrazowe plamy jak przed okresem. O trochę boli mnie odcinek krzyżowy kręgosłupa. No i psychicznie średnio:/
    Czekasz jeszcze czy szukasz innego Lekarza?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, byłam dzisiaj na wizycie u innego ginekologa. Tyle co się dowiedziałam to BhCG będzie spadać, mam się przygotować na poronienie. Mam się obserwować i gdy krwawienie będzie nasilone żywoczerwona krwią to mam się zgłosić na Izbę Przyjęć. I kazał mi odstawić Duphaston. Ahh szkoda,że mój ginekolog jest za granicą:( czyli rzeczywiście moja ciąża nie ma szans... :(

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7539 10670

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi :(
    Jak odstawisz leki to pewnie krwawienie się rozkręci. Który tc u Ciebie by wychodził?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z tym Duphastonem..tego lekarza widziałam pierwszy raz na oczy, zrobiła na mnie niemiłe wrażenie. Odstawić czy nie? Nawet nie mam jak się skonsultować z moim gin. Wg ostatniej miesiączki to 6 tydzień ale na pierwszej wizycie lekarz powiedział,że absolutnie nie 6, maksymalnie 2. Więc może ciąża zatrzymała się na samym początku? Betę mam zrobić dopiero w poniedziałek...

    Magdalena2731
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, tak mogło być że ciąża zatrzymała się albo bardzo wolno rozwijała. Twoja beta o tym świadczy.
    Ze mnie przed chwilą wypadła kulka wielkości 1,5cm! Myślicie że to TO, że juz po wszystkim? Zastanawiam się czy powinnam jechac do szpitala... Lekarz mówił tylko żebym zgłosiła się jak będzie obfite krwawienie. A ja krwawie coraz mniej.

  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i moj pecherzyk mial miec 6mm a nie 15mm!!!

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, 1.5 cm? O kurde.. a jak z bólem? Przepraszam,że to takie przyziemne ale boje się bólu jak się rozkręci na dobre... Ja bym narazie nie jechała do szpitalami skoro krwawienie się zmniejsza. Chyba,że będzie coraz bardziej obfite oraz gdy będzie narastał poziom bólu. A Inka kiedy się wybierasz na kontrolę do ginekologa?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 16:52

    Magdalena2731
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego