Forum Poronienie Wywoływanie poronienia - Cytotec
Odpowiedz

Wywoływanie poronienia - Cytotec

Oceń ten wątek:
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa ide w czwartek, jutro bede jeszcze sie kontaktowala czy mam przyjsc skoro krwawie. Bol taki mocniejszy miesiaczkowy, ale lecę na nospie i przeciwbolowym. Sadze ze nie masz sie czego bac. Ja tez sie balam bolu a nie jest zle. Twoj pecherzyk raczej tez jest nieduzy.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka89 wrote:
    Magdalena, tak mogło być że ciąża zatrzymała się albo bardzo wolno rozwijała. Twoja beta o tym świadczy.
    Ze mnie przed chwilą wypadła kulka wielkości 1,5cm! Myślicie że to TO, że juz po wszystkim? Zastanawiam się czy powinnam jechac do szpitala... Lekarz mówił tylko żebym zgłosiła się jak będzie obfite krwawienie. A ja krwawie coraz mniej.
    Myślę, że warto się umówić na wizytę u ginekologa, żeby sprawdził czy wszystko się samo oczyściło

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od 2 godzin dość intensywnie boli podbrzusze, No-Spa już nie pomaga. Jeszcze pokłóciłam się z ważna dla mnie osobą:/ kurde może to przez emocje ale ból jest nie do zniesienia, zgryzłam już wszystkie skórki wokół paznokci. Dziewczyny Wy jesteście naprawdę silne a ja ehh..

    Magdalena2731
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę. A bierzesz tylko nospe czy cos typowo przeciwbolowego tez? Jakis apap chociaz? Mi zawsze na bole menstruacyjne pomaga efferalgan, do rozpuszczenia w wodzie. Od wczoraj biore razem z nospa i nie jest zle. Dzisiaj najbardziej mnie bolalo, przez okolo 2 godziny przez wydaleniem pecherzyka.

    Magdalena2731 lubi tę wiadomość

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie tylko No-Spe, mam w apteczce Apap, Ketonal i Panadol Feminę. Chyba jednak coś łykne p/bólowego bo oka nie zmrużę. A Ty jak się czujesz teraz? Jak krwawienie?

    Magdalena2731
  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 491

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka89 wrote:
    Magdalena, tak mogło być że ciąża zatrzymała się albo bardzo wolno rozwijała. Twoja beta o tym świadczy.
    Ze mnie przed chwilą wypadła kulka wielkości 1,5cm! Myślicie że to TO, że juz po wszystkim? Zastanawiam się czy powinnam jechac do szpitala... Lekarz mówił tylko żebym zgłosiła się jak będzie obfite krwawienie. A ja krwawie coraz mniej.


    Jesli to był pęcherzyk ciążowy to może tak być że dalsze krwawienie będzie skape - wszystkie moje poronienia były dużo bardziej skąpe od okresów.
    Zachowałas ta kulke, która wypadła? Jeśli wrzucisz ja do wody i się "rozwinie" i będzie taka kosmata, nie wiem jak to okreslic, to to był wlasnie pęcherzyk.
    Jeśli nie krwawisz mocno to nie ma powodu jechać do szpitala. Za kilka dni możesz zrobić USG dla spokoju, czy wszystko się usunęło.
    Przytulam.

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 491

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Mnie od 2 godzin dość intensywnie boli podbrzusze, No-Spa już nie pomaga. Jeszcze pokłóciłam się z ważna dla mnie osobą:/ kurde może to przez emocje ale ból jest nie do zniesienia, zgryzłam już wszystkie skórki wokół paznokci. Dziewczyny Wy jesteście naprawdę silne a ja ehh..


    Ja brałam paracetamol z kodeina, bo przez ok 20 min przed wydaleniem pęcherzyka ból był bardzo silny. Masz coś mocniejszego pod ręką?

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz dobrze. Bol prawie calkowicie przeszedl, krwawienie bardzo delikatne.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:36

    brenya77 lubi tę wiadomość

  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brenya kulke wyrzucilam do wc :/
    Magdalena albo wez ketonal, jesli sadzisz ze to juz poronienie.

  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 491

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka89 wrote:
    Brenya kulke wyrzucilam do wc :/
    Magdalena albo wez ketonal, jesli sadzisz ze to juz poronienie.

    Inka. Mam nadzieję, że u Ciebie już po wszystkim. Trzymałam za ciebie kciuki, żeby udało się uniknąć szpitala. Beta teraz będzie ci długo spadać, nie przestrasz się. Ja od ponad miesiąca wciąż mam testy pozytywne, nawet pomimo tego, że już miałam okres. Także, nie przestrasz się, ale to normalne, że beta się utrzymuje. Ale też trzeba to kontrolować, na wypadek zaśniadu. Wiec USG koniecznie sobie zrób za tydzień, dwa, jak skończysz krwawić.
    Magdalena, trzymaj się.
    Przytulam was dziewczyny.

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Brenya za wsparcie i za rady. W sumie to dzieki Tobie postanowilam ze jednak sprobuje sama poronic, bez tabletek. I wyglada na to ze byla to dobra decyzja.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:47

    brenya77 lubi tę wiadomość

  • brenya77 Autorytet
    Postów: 978 491

    Wysłany: 21 sierpnia 2018, 23:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka89 wrote:
    Dziękuje Brenya za wsparcie i za rady. W sumie to dzieki Tobie postanowilam ze jednak sprobuje sama poronic, bez tabletek. I wyglada na to ze byla to dobra decyzja.


    Miałam nadzieję, że podejmiesz taką decyzję. Przy tak młodej ciąży im mniej medycznej interwencji tym lepiej dla dalszych starań.
    Właśnie wczoraj w brytyjskiej tv powiedzieli, że tutejszy NFZ zadecydował o wycofaniu ze szpitali procedury łyżeczkowania, jako obarczonej zbyt wysokim ryzykiem w stosunku do jej wartości medycznej. Nie powiedzieli co w zamian, ale myślę, że metoda próżniowa, która też mi proponowano, że niby delikatniejsza dla endometrium. Tak czy siak łyżeczkowaniu mówię nie i cieszę się, że go uniknelas (mam nadzieję, że się do końca oczyścisz ładnie).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 23:58

    5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się czujecie? Weszłam teraz na forum i patrzę, że dużo się działo późnym wieczorem. Mam nadzieję, że ból minął i już jest lepiej.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej plamie. Ale to nie jest obfite plamienie. I brzuch też już nie boli. Za to psychicznie ehh.. szkoda gadać.

    Magdalena2731
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7537 10668

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie wypadł jeszcze pęcherzyk?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal boli :/ i troche krwawie. Czekam wlasnie na wyniki bety. Juz sie denerwuje bo ostatnio o godz.10-11 wyniki byly a tu 13sta i nic. Zwariuje zaraz.

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ale nie wypadł jeszcze pęcherzyk?
    Nic nie wypadło właśnie, tylko takie brudy plus połączenie krwi że śluzem
    Inka, to czekam razem z Tobą.. u Ciebie jest żywoczerwona krew?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 13:07

    Magdalena2731
  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zywoczerwona.

  • Inka89 Koleżanka
    Postów: 50 18

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam wyniki. Beta z dzisiaj 350. W poniedzialek przed krwawieniem mialam 2126. Czyli koniec mojej ciazy...

  • Magdalena2731 Koleżanka
    Postów: 64 3

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, tak mi przykro ;( Trzymaj się dzielnie...

    Magdalena2731
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego