Wywoływanie poronienia - Cytotec
-
WIADOMOŚĆ
-
tunderka wrote:Mi teoretycznie też powiedział, że nie ma sensu robić bo w kolejnej ciąży i tak będzie wdrożone postępowanie zachowawcze i będę brała inne leki.
Ale chyba i tak dla własnego spokoju zrobię jakieś..sama nie wiem. -
Ja przed ciążą też wszystkie badania ksiażkowe, a robiłam cały pakiet z diagnostyki z krwi "pakiet dla planujących ciąże" i badań było sporo, aż się lekarz śmiał, że nic tylko dzieci rodzić.. Zaszłam w 3 cyklu starań więc też szybko i bezproblemowo..
Wcześniej pół roku brałam femibion żeby suplementować kwas foliowy i tyle..
Teraz kupiłam metylowany kwas foliowy i wit D, bo wyszło tylko że to jej mam niedobór. Kwas kupiłam już dla świętego spokoju.
Z jednej strony chciałabym zrobić badania, żeby potem gdyby coś...tfu tfu.. poszło nie tak nie mieć do siebie żalu, a z drugiej strony wiem, że mam dobrego lekarza zajmującego się ciążami powikłanymi i myślę, że wie co mówimarzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Jeśli jest tak jak piszesz to ja bym się nie martwiła. A przynajmniej próbowała
Większość poronień to niestety zdarzenia losowe spowodowane wadami zarodka. Zdarza się i tyle. Wiele kobiet to przechodzi po czym rodzą zdrowe dzieci. Ja tak to sobie tłumaczę. Sama znam wiele takich historii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 22:25
-
Właśnie ja też znam kilka przypadków, że pierwsza ciąża niestety stracona - potem kilka miesięcy i pyk - zdrowa dzidzia
dlatego staram się myśleć pozytywnie...
Lavende86 lubi tę wiadomość
marzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.
-
alex0806 wrote:Ja jestem po kontroli u gina. Ładnie się oczyscilo, już dzisiaj tylko 4 mm endometrium. Mówił że dobrze zrobiłam że się na zabieg nie zgodziłam przy tak wczesnej ciazy. Wzięłam skierowanie do tej poradni patologii ciąży, skierowanie na kilka badań ale takich podstawowych które kontroluję. I 14 listopada idę znowu do niego na kontrolę, zobaczy jak to wygląda i od grudnia startujemy z letrozolem. Teraz kazał używać gumek żebym infekcji czy coś nie złapała. I tego 14 zrobimy cytologię.
-
alex0806 wrote:Poruszaj się trochę, jeśli dasz radę. Pochodź po schodach. Mi ruch mega pomógł.
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Lavende86 wrote:A mówił coś kiedy można się znowu starać?
-
5ylwian wrote:Nie pozwalaja mi nawet isc siku. Podsuwacz mi daly fo sikania. Pytalam pare razy. A sama widze,ze jak siadam czy sie unosze to bardziej leci. No ale jak powiedzialy,ze bez rozwarcia nie wyjdzie?