Forum Starając się - ogólne Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę
Odpowiedz

Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:
    już ci powiem kochana skąd się biorą....z dupy rzecz jasna:):) hehe a tak na poważnie, każdej odbija w inny sposób po tych staraniach ja np popijam wina, gotuje na potęgę i odkładam sterty ciuchów dla mojej poli haha choć zaciążyć nawet nie moge od 2 lat..:)a inne sie kłucą ot każdy ma swojego misia:):)
    Niektórym tam wina brakuje chyba, żeby się wyluzować heheh

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Malina_88 Autorytet
    Postów: 257 376

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzicie a ja sie zabralam za pieczenie ;) poki co biszkopt w piekarku :D mam ochote na ciasto milky way :) moj M poki co gdzies po garazach sie krząta takze mam pelny spokoj w kuchni ;)

    aneta91, Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Malina_88 Autorytet
    Postów: 257 376

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj wino najlepsze :) i tak do owulki :D mniamm

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam dziś badania: tsh: 2,223, ft3: 2,92, ft4: 1,12 - chyba jest ok, no nie?

    Strasznie mnie kręgosłup boli od dźwigania w pracy:/ Chyba się zaraz położę:)

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • ewa81 Autorytet
    Postów: 5308 7946

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta91 wrote:
    odebrałam dziś badania: tsh: 2,223, ft3: 2,92, ft4: 1,12 - chyba jest ok, no nie?

    Strasznie mnie kręgosłup boli od dźwigania w pracy:/ Chyba się zaraz położę:)

    Tsh masz w normie, ale dla starających się o dziecko ciut za wysokie, bo powinno się zmieścić między 1 a 2. Mi wyszło 2,42 i biorę tabletki na obniżenie

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    IMSI - szczęśliwy transfer 15.07.2016

    tb73px9il7ny3lb9.png
  • Malina_88 Autorytet
    Postów: 257 376

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta91 wrote:
    odebrałam dziś badania: tsh: 2,223, ft3: 2,92, ft4: 1,12 - chyba jest ok, no nie?

    Strasznie mnie kręgosłup boli od dźwigania w pracy:/ Chyba się zaraz położę:)

    zależy jakie masz normy :) TSH troszke za wysokie chyba

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:13

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina_88 wrote:
    widzicie a ja sie zabralam za pieczenie ;) poki co biszkopt w piekarku :D mam ochote na ciasto milky way :) moj M poki co gdzies po garazach sie krząta takze mam pelny spokoj w kuchni ;)
    Uwielbiam to ciasto:)) Zrobię chyba w sobotę, bo niestety do końca tyg pracuję (na szczęście prócz weekendu). Mąż w sobotę wybywa na "opłatek" z kumplami, już wiem, jak to się skończy..;)

    Malina_88, Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ! :)

    Wiecie co, zawsze jak dostaje @ to mam lzy w oczach, ale teraz moge powiedziec ze ta bezradnosc gdy jej nie ma i nie mozna zaczac nowego cyklu jest sto razy gorsza:(
    boze prosze cie jak juz nie udalo sie zajsc to niech chociaz @ prychodzi regularnie a nie ciagnie sie w nieskonczonosc:(

    No ja mam właśnie poczucie marnowanego czasu, w tym czasie każda inna miałaby już 3 razy owulację. Tylko jeśli jesteś rocznik 86, jak w nicku, to ja jestem od Ciebie dużo starsza i mam tego czasu jeszcze mniej ;)

    Ale nic to, jeszcze 5 dni brania dupka.

    Tylko życie zawodowe mi się komplikuje i jestem rozdarta między propozycją za duża kasę, ale daleko od małżonka, albo za psie pieniądze, ale tu na miejscu. Pewnie wszystkie mi napiszecie, że lepiej małe pieniądze i kontynuować starania, ale z drugiej strony w rok takiej wyjazdowej pracy mogłabym odłożyć sporo i mieć potem spokój finansowy i wrócić na stałe do domu. A co będzie, jak wybiorę mniej płatną robotę, a i tak nie zajdę w ciążę? Invitro ani inseminacji nie planuję- uznaję, że jeśli sam organizm nie jest w stanie sobie poradzić z ciążą, to widocznie geny do dupy i może nie warto ich przekazywać, razem ze wszystkimi chorobami, z którymi od wielu lat walczę...

    Ech, życie,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:13

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma tsh 0,550 - 4,780, ft3 2,30 - 4,20, ft4 0,89 - 1, 76. Wybiorę się profilaktycznie do jakiegoś lekarza, tylko kiedy czas by znaleźć...?;/

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie popijam winko.. tylko że białe polslodkie, ale mam takie nerwy, że dobre i to ! :D

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Malina_88 Autorytet
    Postów: 257 376

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta91 wrote:
    norma tsh 0,550 - 4,780, ft3 2,30 - 4,20, ft4 0,89 - 1, 76. Wybiorę się profilaktycznie do jakiegoś lekarza, tylko kiedy czas by znaleźć...?;/
    najlepiej do ginekologa endokrynologa :* ja chodze i bardzo sobie chwale

    Sylwusia100, aneta91, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4816 3323

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie szukam ginekologa endokrynologa w Łodzi lub Warszawie.

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4816 3323

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jakby któraś miała to chętnie skorzystam;)

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina_88 wrote:
    najlepiej do ginekologa endokrynologa :* ja chodze i bardzo sobie chwale
    Dzięki za radę, bo ciemna jestem w tych sprawach:) muszę poszukać jakiegoś sensownego lekarza w okolicy

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam oddzielnie ginekologa i endokrynologa z własnego doświadczenia...mam wrażenie, że przy 2 specjalizacjach z jednej lekarz jest mniej doświadczony i douczony, ale być może noe trafiłam na sensownego lekarza 2w1 (choć miał dobre opinie)...
    Aneta skad jestes?

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4485

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja mogę cię ostrzec przed dr Milewczykiem w Warszawie to ten ostatni u którego byłam...

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 972 715

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA!!!! i jak????????????????? :)

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    Naturalny Cud - 2015 rok ❤

    Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

    W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

    Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

    Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • monia91 Autorytet
    Postów: 3233 942

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina_88 daj przepis na milky waya :)

    Ja dziś tez z białym winem :)

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    20140607580117.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja polecam oddzielnie ginekologa i endokrynologa z własnego doświadczenia...mam wrażenie, że przy 2 specjalizacjach z jednej lekarz jest mniej doświadczony i douczony, ale być może noe trafiłam na sensownego lekarza 2w1 (choć miał dobre opinie)...
    Aneta skad jestes?
    Hmm, sama nie wiem w takim razie co robić...Do Warszawy mam ponad 70 km, po pracy mogłabym nawet i tam pojechać bo z pracy będę miała z 20 km - tam tylko jest lekarz 2 w 1 (gin+endo). Ale 15 km ode mnie jest endokrynolog, którego bratowa chwali. Może na razie tylko do endo podjadę

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

  • Martoszka Autorytet
    Postów: 4816 3323

    Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Martoszka ja mogę cię ostrzec przed dr Milewczykiem w Warszawie to ten ostatni u którego byłam...
    Ja chodzę do ginekologa w Skierniewicach( tu gdzie mieszkam), a do endokrynologa do Łodzi. Oboje inaczej gadają i ja już nie wiem. Teraz jadę z moją przysadką i prolaktyną do neurochiruga, bo robiłam sobie w październiku rezonans m. i nie znalazłam jeszcze dobrego neurologa, który by mi powiedział czy jest dobrze czy nie.

    Sylwusia100, małaMyszka lubią tę wiadomość

    29l.4,5roku starań, iui, ivf, Aniołki, a na koniec dwa Cudy ❤️

    wnidio4pt1tnqdku.png

    atdcmg7y2012gdqt.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego