Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:a mam takie pytanie co jest dziwnego w imieniu Nikola ? Bo np. my tak chcemy córkę nazwać i nie widzę w tym imieniu nic dziwnego ...
Każdy wybiera imiona jakie chce a te co wymieniłaś nie są jakieś najgorsze poza pisownią . Ale Vanessa to Vanessa mam koleżankę w polsce mieszka i ma tak na imię i nie Wanessa tylko Vanessa . A jeżeli ktoś daje np. Kevin to nie spotkałam się by pisało przez W a nie V .
Uważam że nie powinno się krytykować żadnych imion bo każdy daje tak jak mu się podoba
Nie to nie krytyka, oczywiście, że nie. Vanessa to piękne imię, tylko napisałam je dla przykładu, że ma wiele odpowiedników. Nicola też na już swoje odpowiedniki polskie. Ja się spotkałam nie raz z imieniem Kewin. To nawet dziwnie brzmi
Każdego wybór jest jego indywidualną sprawą. Nie chodzi tu o krytykę, czy obrażanie kogoś, tylko ludzie bardzo często spolszczają imiona, czasami mam wrażenie, że robią to na siłę. -
prosze o dopisanie do listu do sw. Mikolaja
cos czuje ze z listopadowego cyklu nici.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 17:51
małaMyszka, goska9789 lubią tę wiadomość
Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
aniolek [*] 20/06/2012 6tc
aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
aniolki [*] 23/10/2014 8tc -
Landryneczka wrote:Myszka to też prawda ale ja np.nie wyobrażam sobie dać np imienia Vanessa przez W bo to nie zbyt wygląda . Ale Nikola no u nas w polsce chyba nie można przez c pisać nie wiem więc będzie jak już Nikola
-
A jak się zapatrujecie na kolory? Dla dziewczynki obowiązkowo róż, a dla chłopca niebieski, czy macie jakieś inne wybrane kolorki?
Ja uwielbiam zielony, pomarańczowy, żółty, biały i fioletowyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 18:07
-
Moze troche inaczej, wozek bez wzgledu na plec chcielismy kupic czerwony. A ciuszki i dodatki tez sa piekne zolte i szare (!!!)
Nie czuje musu ubierania dziewczynki w roz, a chlopca w blekity.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć laski
tylko przez weekend mnie tu nie było a tu tyle stron do nadrobienia
straaasznie się rozpisałyście
weekend minął a ja bardziej zmęczona niż przed weekendem
nie wiem jak jutro rano wstanę do pracy
wczoraj byliśmy na imprezce urodzinowej wujka do 1.30 balowaliśmy... miałam nie pić ale uznałam, że to bez sensu... nawet gdybym miała być w ciąży (a zaczynam w to wątpić) to kilka dni po owulacji trochę wina nie zaszkodzi
imprezka była super udana najadłam się pyszności i wytańczyłam za wszystkie czasy
dziś jestem cała obolała
a teraz siedzę i wcinam grzybki w occie od babci
mmmniam ale pyszne
co do imion to my wciąż nie możemy dojść do porozumienia... i ustaliliśmy, że wybierzemy jak już będzie dla kogo
co do kolorów to oglądałam ostatnio piękne kołderki dla niemowląt szaro-niebieskie i szaro-różowe i były pięknea ubranka pewnie będę kupowała przeróżne... na pewno córeczka nie będzie miała tylko różowych a synek niebieskich
W ogóle na imprezie każdy patrzył na mój brzuch... wszyscy chyba liczyli, że będę w ciąży... i jak zwykle pytali kiedy będziemy mieć dziecko... kuzynki obiecały już ciuszki i inne rzeczy... ehhh gdyby oni wiedzieli jak intensywnie nad tym pracujemymałaMyszka, Marta8880 lubią tę wiadomość
-
co do kolorów dla dzieci to mnie generalnie nie rajcuje kupowanie specjalnie różowych ubranek dla dziewczynki a dla chłopca niebieskich , wiem ze tak przyjęte jest u Nas w PL ale nie trzeba robić tak przecież
Mnie się bardzo podoba np. łóżeczko , szafki do pokoju dla dziecka , wózek jakiś cappuccino , biały z dodatkiem brązu
owszem rozowe niektore czy niebieskie sa sliczne ale ja kiedys bede obstawiać na biały , kremowy , cappuccino właśnie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
julita wrote:a u mnie jak dobrze pójdzie to będę miała w grudniu x2 testowanie, na samym początku i pod sam koniec grudnia
Mikołaju! Mikołaju! byłam grzeczna cały rokjulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny popłakałam się , synuś mój powiedział że "mamo kocham cie i poczekam na brata ile trzeba "kochany mój jest wszystkim co mam !
co do kolorów to uniwersalne gama kolorów jest szerokaZakręconaOna, Foto_Anna, małaMyszka, tomania2806, Giussta lubią tę wiadomość