Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Czytam na biezaco, ale glownie wieczorami. Jestesmy nad morzem (jednak nie Chorwacja) i telefon lezy wyciszony i porzucony;)
Mloda chyba za duzo sie jodu nawdychala i nabyla za jego sprawa mnustwo nowych umiejetnosci, tak z dnia na dzien:)
Piachu sie brzydzi, wiec mam najgrzeczniejsze dziecie na calym wybrzerzu, ktore z koca nie uciekaZebyscie widzialy ta mine jak juz sie zapusci chociaz opuszkiem palca za daleko
A w smazalni pekam z dumy. Wszystkie dzieci wsuwaja (bardzo nadmorsko) fryty, pomidorowke czy nalesniki, a moje dziecko drze sie na cala knajpe, ze mam jej szybciej dorsza i surowke podawac:)
Poza tym od wczoraj pogoda do d.py:/ Jak sie nie poprawi, to sie zwijamy i szukamy lasta w ludzkiej cenie.
Matleena, w endomondo znajdz po prostu rywalizacje PMK i dolacz. Co roku juz beda sami Cie dodawali.
Tomania, ciesze sie bardzo ze jest lepiej niz sie zapowiadalo!
Sylwia, lez i czytaj:) Ja wczoraj skonczylam czytac pierwsza ksiazke od 10 miesiecy (w 2 dni ja polknelam) i czuje, ze nieuzywana czesc mozgu nagle wrocila!
Ewa, jak sie czujesz? Trzymam kciuki za USG, pochwal sie nam:)
Lady, jak Zuzia po pierwszych dniach w zlobku?
Madzia, musi byc dobrze!!!
Misia, co u Was?
Wrzucam foty na chwile:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:39
Millka, Madziulla, Sylwusia100, Matleena, Lady Savage, Milcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka w końcu udało mi się zobaczyć Twoją córcię
Śliczna dziewczynka. Wygląda na pocieszne dziecko .
A gdzie jesteście nad morzem ? I powiedz mi co może się przydać dla takiego malucha ? My jedziemy 15 sierpnia nad morze i mały będzie wtedy miał 8 miesięcy i cały czas zastanawiam się co zabrać .
Używasz jakiegoś kremu z filtrem ?Natka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka pięknie wyglądasz a Marysia jest bardzo slodka
Ja tęsknię za chłopakami mojego rodzeństwa. Nie widzieliśmy się z nimi już z 5 tyg. Może wybierzemy się do nich przynajmniej na jeden dzień jak będzie po kontroli wszystko dobrze. Jeden ma 3,5 roku a drugi w październiku skończy 2 lata i dzwonią do mnie pytają się jak się czuję, kiedy przyjadęten młodszy jest bardziej wygadany. W sobotę rodzice maja do nas przyjechać więc tego starszego wezma ze sobą. Już nie mogę się doczekać kiedy go przytule.
Natka88 lubi tę wiadomość
-
Marysia piękna dziewczynka,
2 dni żłobka ok, dziś było trudniej mała została od 7 do 14, i wychowawczynki mówiła że od 12 zaczęły się schody, zaczęła popłakiwać, a teraz ode mnie odkleić się nie chce, tak mi sie serce kroi. Takie smutne ma oczy
no ale muszę w pon zostanie 9 godzin w żłobkumoje biedactwo.
Natka88 lubi tę wiadomość
-
My złożyliśmy dzisiaj wniosek do żłobka. Jest też zarejestrowana w systemie. Czekamy na decyzję. Zobaczymy jak to będzie.
Wreszcie mała śpi od jakiegoś czasu. Mogę odpocząć.i wyprasowac kilka rzeczy.
Natka ślicznie obie wyglądacie. Miłego wypoczynku.Natka88 lubi tę wiadomość
-
Dziekujemy za komplementy:)
Lady a jak Ty sie czujesz zostawiajac mala w zlobku, bylo ciezko?
Millka, ja mloda zawsze smaruje kremem z filterm jak jest slonce, nawet jak jest 20 stopni;) Generalnie do 1r.z. chcialam ja smarowac tylko kremami mineralnymi (mam dermedic), ale w praniu wyszlo, ze przy czestym smarowaniu na plazy, jednak lepiej sprawdza sie filtr chemiczny, bo sie szybko i lekko rozsmarowuje (mineralny jest 'tepy'). Krem uv chemiczny mamy La Roche. Niby drogi, ale dostalam go w promocji w supher pharm za 45zl, ma 300ml i date waznosci 3 lata, wiec sie nie zmarnuje, bo na takiego malego czlowieczka duzo tego nie idzie:)
Generalnie wybierajac krem uv sugerowalam sie blogiem 'sroka o'- polecam:)
A co do przydatnych rzeczy, to tak jak pisala Milka, maly basenik sie nam sprawdza (w pepco za 10zl;)) na plazy, pod domem czy w kapieli (jestesmy w Wiciach, 8km od Darłówka) no i nosidelko na spacery po plazy i nie tylko. Niby mamy wozek z funkcja zmiany na 2 kola i tryb plazowy, ale jest go tak samo,w takiej pozycji, ciagnac jak i pchac na 4No i poza tym Marysia nie lubi za dlugo siedziec w wozku, wiec ja przerzucam w nosidelko i jest spokoj;) I w drodze na plaze sie przydaje, bo mam puste rece, a rzeczy cala masa nagle do zabrania.
Kupilam jej tez 2 zestawy do piachu (wiem, ze jest za mala, ale miala tylko psuc babki): jeden malenki na jej lapki, drugi wiekszy i... przeciez piach jest 'ble', wiec grabie robia za najnowszy model gryzaka
Nie wiem ile i jak je Twoj synek, ale my wzielismy krzeselko do karmienia (to z IKEA) i to byl strzal w dziesiatke. Kazdy je spokojnie i bez ucieczek, bo wlasnie gdzies przechodzi pies.
Kolezanka polecila nam sliniaki jednorazowe, ale u nas porazka, bo mloda je zrywa i po zabawie.
Tak poza tym, to takiemu maluchowi chyba jeszcze niewiele potrzeba na wakacjach poza ulubiona pielucha/przytulanka/kocykiem:)
To sie rozlisalam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilika żołądek boli bo prawdopodobnie mam początki choroby wrzodowej. Jestem po usg i jest pęcherzyk ciążowy
, zarodka jeszcze nie ma. Bardzo się cieszę, minus taki że jednak jeszcze mam dużo wody w organizmie
margaret26, Lady Savage, Natka88, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka88 wrote:Dziekujemy za komplementy:)
Lady a jak Ty sie czujesz zostawiajac mala w zlobku, bylo ciezko?
Żle, wczoraj przepłakałam dzień, że jej nie będę widzieć, dochodzi do mnie że w pon jak przyjadę ona będzie spała, rano zaprowadzę ją do przedszkola, więc chwilkę ją zobaczę i znowu do pracy i ujrze ją kolejnego dnia rano też przez chwilkę