Grudzień - wspaniały prezent pod choinkę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatka88 wrote:Wchodze w pamietnic malej Myszki i co pierwsze widze? POPCORN ZROBIONY
Boje sie wylaczyc kompa, bo juz nie dogonie Waszych wpisow;)
A ja na razie uciekam bo mąż wreszcie wrócił trzeba się nim nacieszyćmiłego wieczoru :*
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja też zmykam, pogadam z bratową o dzidziusiu, może na mnie kichnie i sie zarażę a potem prześle Wam wiruski
goska9789, małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Katarzyna w grudniu rządzimy i w ciążę wszystkie zachodzimy
Natka88, małaMyszka, Maniuś, Martoszka lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Ok, podaję przepis
Składniki, 2-4 porcje:
• 2 pojedyncze piersi kurczaka
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• 6 plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
• 1 puszka pomidorów z puszki krojonych
• 1 łyżka suszonego oregano
• 1 łyżeczka cukru
• 1,5 łyżki oliwy extra vergine
• 2 łyżki masła
• garść listków bazylii
Dodatki:
• biały ryż lub grzanki z piekarnika (bagietka, posmarowana masełkiem, na wierzch oregano i czosnek proporcje wg upodobań)
Przygotowanie:
Piersi kurczaka oczyścić z włókien i kostek. Każdą pierś przekroić w połowie na 2 kawałki, grubszy kawałek przekroić wzdłuż na 2 cieńsze filety - w ten sposób otrzymamy z każdej piersi 3 fileciki. Kurczaka doprawić solą morską (niezbyt dużo, bo szynka może być słona), doprawić niewielką ilością pieprzu. Zawinąć w szynkę parmeńską i odłożyć.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwę i 1 łyżkę masła, włożyć piersi kurczaka i smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 4 minuty, aż szynka na spodzie się zrumieni. Następnie przełożyć na drugą stronę i smażyć przez około 4 minuty. Zdjąć kurczaka z patelni i położyć na talerzyku.
Patelnię po kurczaku przestawić na największy palnik na kuchence, włożyć resztę (1 łyżkę) masła, zwiększyć ogień i dodać pomidory, oregano i cukier. Smażyć na dużym ogniu do momentu aż sos z pomidorów się zredukuje i zgęstnieje.
Do sosu pomidorowego włożyć podsmażonego kurczaka i pogotować razem przez chwilę by kurczak był ciepły. Posypać listkami bazylii i podawać z jogurtem greckim oraz pieczywem lub ryżem.
Polecam jak komuś nie chce się specjalnie robić obiadu. Jest smaczny i szybkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:43
małaMyszka, Natka88, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bosa wrote:AAAaaaaa a ja kocham Armina
I byłam na nim w Kołobrzegu i dotknął mojej prawej ręki aaaa i już jej miałam nie myc do końca życia ale umyłam
bosa lubi tę wiadomość
-
bosa wrote:Ja też zmykam, pogadam z bratową o dzidziusiu, może na mnie kichnie i sie zarażę a potem prześle Wam wiruski
bosa lubi tę wiadomość
-
estrella wrote:A myślałam, że tylko mój taki przewrażliwiony
Mała Myszka jak przystało na dwupak je już za dwoje więc trzeba będzie podwójne zapasy porobić
Kocham Was normalnie!!!!
estrella lubi tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Wchodze w pamietnic malej Myszki i co pierwsze widze? POPCORN ZROBIONY
Boje sie wylaczyc kompa, bo juz nie dogonie Waszych wpisow;) -
Fatim wrote:Dzisiaj w końcu w poradach pojawił się popcorn jako wspomagacz płodności
z tąd te nagłe chęci?
bosa lubi tę wiadomość
-
Fatim wrote:Ok, podaję przepis
Składniki, 2-4 porcje:
• 2 pojedyncze piersi kurczaka
• sól i świeżo zmielony czarny pieprz
• 6 plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej
• 1 puszka pomidorów z puszki krojonych
• 1 łyżka suszonego oregano
• 1 łyżeczka cukru
• 1,5 łyżki oliwy extra vergine
• 2 łyżki masła
• garść listków bazylii
Dodatki:
• biały ryż lub grzanki z piekarnika (bagietka, posmarowana masełkiem, na wierzch oregano i czosnek proporcje wg upodobań)
Przygotowanie:
Piersi kurczaka oczyścić z włókien i kostek. Każdą pierś przekroić w połowie na 2 kawałki, grubszy kawałek przekroić wzdłuż na 2 cieńsze filety - w ten sposób otrzymamy z każdej piersi 3 fileciki. Kurczaka doprawić solą morską (niezbyt dużo, bo szynka może być słona), doprawić niewielką ilością pieprzu. Zawinąć w szynkę parmeńską i odłożyć.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwę i 1 łyżkę masła, włożyć piersi kurczaka i smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 4 minuty, aż szynka na spodzie się zrumieni. Następnie przełożyć na drugą stronę i smażyć przez około 4 minuty. Zdjąć kurczaka z patelni i położyć na talerzyku.
Patelnię po kurczaku przestawić na największy palnik na kuchence, włożyć resztę (1 łyżkę) masła, zwiększyć ogień i dodać pomidory, oregano i cukier. Smażyć na dużym ogniu do momentu aż sos z pomidorów się zredukuje i zgęstnieje.
Do sosu pomidorowego włożyć podsmażonego kurczaka i pogotować razem przez chwilę by kurczak był ciepły. Posypać listkami bazylii i podawać z jogurtem greckim oraz pieczywem lub ryżem.
Polecam jak komuś nie chce się specjalnie robić obiadu. Jest smaczny i szybki -
goska9789 wrote:No i pozamiatane. Czas poszukać popcornu do zrobienia w garze... Już czuję ten smak. :p
Ha ha ha... przeczytałaś dzisiaj poradę ovu?! Ja rano tak się tym podnieciłam, że obudziłam męża żeby mu to przeczytać
P.S. Ma to być usprawiedliwienie dla mnie, bo jestem strasznie zaciętym zawodnikiem na popcornmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lauda. wrote:Ha ha ha... przeczytałaś dzisiaj poradę ovu?! Ja rano tak się tym podnieciłam, że obudziłam męża żeby mu to przeczytać
P.S. Ma to być usprawiedliwienie dla mnie, bo jestem strasznie zaciętym zawodnikiem na popcorn -
Dziewczyny jestescie nie do podje***bania
Dobrze ze tu trafilamA Mikolaj to bedzie mial przerabane jak ktorejs z nas nie odwiedzi
Milejdi widzialam nasze suwaczki,tydzien roznicy
Watek tetni zyciem i z nami nie umrzemałaMyszka, estrella lubią tę wiadomość
-
Maniuś dokładnie tak jak piszesz!!!! Jak któraś nie dostanie prezentu, to pakujemy dupki w sanki i lecimy mu wpier%#%#% , znajdziemy i nauczymy szacunku do kobiet ha ha ha ha
Maniuś, estrella, bosa lubią tę wiadomość