menopur
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, przy pierwszym in vitro - jest to lek stymulujacy dojrzewanie pecherzyków, zreszta teraz podchodze do drugiego in vitro i tez dostałam menopur
-
Ja mam 2 zastrzyki dziennie przez 6 dni , a później się okaże czy jeszcze czy już wystarczy - trzymajmy kciuki za siebie
-
Standardowy zastrzyk przy in vitro. Nie do końca wiadomo jakich wypowiedzi oczekujesz? Od dziewczyn po IVF czy dziewczyn przyjmujących menopur jako stymulacje np. zamiast CLO, bo nie działa na nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:48
-
a wie chodzimi o stymulacje bo Clo niestety niechce dzialac na mnie tym razem:/
Mam recepte na 2 zastrzyki w 3dc i 5dc.
chcialam sie dowiedziec czy to dobry lek i pomaga? Czy ds tu osoby ktore przy tym leku zaciazyly;-)
I czy zawsze potrzebny jest zastrzyk na pekniecie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:Ja miałam 3 zastrzyki menopur w 3,5 i 7 dniu a oprócz tego Clo. Pęcherzyki rosną wiec raczej działa
-
Czesc dziewczyny! Ja wlasnie rozpoczelam branie menopuru, jeden zastrzyk dziennie, 225j, przez siedem dni (potem zobaczymy, bo ide dlugim protokolem). Czytam, ze niektore z Was mialy bolesci jajnikow, czy w takiej sytuacji branie No-spy jest bezpieczne?
SylwiaLu lubi tę wiadomość
-
ja bralam clo 6 cykli, pecherzyki rosly lecz nie zaszłam w ciąże. do pierwszej insmeinacji bylam stymulowana znowu clo i urosly za duze.. porobily sie torbiele.
do nastepnej inseminacji przepisali mi menopur 75 , zastrzyk w 3,5 i 7 dc . tylko strasznie drogie - 330zl ,
ja ogolnie mam tez naturanie owulacje. np teraz w 9dc mialam juz pecherzyki 18, 19mm a w 13dc bylam na usg i pekly, czyli owulacja byla .
teraz mam w zwiazku z tym pytanie : czy do nastepnej inseminacji brac te zastrzyki czy lepiej zrobic na cyklu naturalym? bardzo prosze o rade
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
witajcie dziewczyny,
od dzisiaj biorę menopur 75j. + puregon 200j codziennie...
czy mogę spodziewać się jakiś niemiłych skutków ubocznych?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Mam pytanie-w których dniach cyklu brałyście Menopur 75j w celu stymulacji owulacji?
My będziemy podchodzić do inseminacji. Dotąd miałam naturalne owu,ale ostatni cykl był bezowulacyjny i na następne podejście mam zlecony właśnie Menopur 75j,ale dopiero od 9dc. Czy to nie będzie za późno na stymulację? Dotąd swoje owu miałam 13-14dc.Kamcia85 lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
nick nieaktualny