Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Marteczka0705 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 28 listopada 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. Ten cykl mnie zaskoczył. Od 3 miesięcy biorę Bromergon i Duphaston od 19-25 dnia cyklu. Cykle mam 33 dniowe, w poprzednich cyklach miałam wrażenie ze wszystko się unormowało i owulację miałam 17dc. Przynajmniej tak wszystkie znaki wskazywały. W obecnym cyklu byłam w piątek u lekarza mój 13 dc. Stwierdził że owulacja będzie za ok. 3 dni. Macica już „owulacyjna” szyjka też już zaczynała. I Łądne duży pęcherzyk. Mój wykres jakiś kosmiczny. Nie wiem o co chodzi. Nie było wyraźnego skoku w 18dc, wręcz przeciwnie wygląda jakby owulacja była 15dc, tyle że test owu był ujemny, szyjka nie była super wysoko. Mam wrażenie że wyżej poszła 17i 18 dnia cyklu. Nadal ma problem ze stwierdzeniem czy jest otwarta czy nie , ale wtedy chyba była bardziej miękka. Już sama nie wiem co o tym myśleć, to mój 6 cykl starań i wychodziłam na prostą wykresy ładne, a tu taka niespodzianka  chyba że się trafił bezowulacyjny. Pozdrawiam

  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 28 listopada 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja bym stawiała na 17 dc.
    Nie martw się, każdy cykl jest inny. Ja im więcej swoich oglądam, tym bardziej wariuje, jak każda z nas, która stara się o dzieciaczka :)
    Program powinien Ci jutro wyznaczyć owulacje. Z mojego dosyć długiego obserwowania wychodzi, że 90% owulacji jest na następny dzień po pozytywnym teście owulacyjnym. On pokazuje skok hormonów, dlatego tak.
    Trzymam kciuki za pozytywny!

    Marteczka0705 lubi tę wiadomość

  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 28 listopada 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ostatnio konsultowałam "dziwne" cykle u lekarza i stwierdził, że mam się bardziej skupić na śluzie. Temperatura mocno zależy od nas - jak się denerwujesz co z Twoim cyklem, to ona może wariować. Niestety wszystko jest mocno związane, z kolei śluz zawsze pokazuje co tam przeżywasz w środku i co się dzieje. Jeden z moich wykresów to były zęby - góra/dół całe 30 dni. Okazało się, że owulację normalnie przeszłam, gdzie po wykresie powiedziałabym, że bezowulacyjny :)

    Marteczka0705, Girl25 lubią tę wiadomość

  • Marteczka0705 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 28 listopada 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jak każda z nas jestem już zmęczona. A to dopiero początek... wszystko miało być pięknie w końcu się unormowało a tu niespodzianka. Śluzu mam zawsze mało ale był wyrażnie inny. Przezroczysty, ciągnący na moje jak najbardziej owulacyjny. Nie wiem co sądzić już poprostu. Totalnie przed owulacją byłam wyluzowana i odpuściłam. A teraz jak aplikacja mi nic nie chce wskazać, to nerwy mnie zżerają.... i cały czas czuję jajnik. Ze coś sie tam tli. W 17 dc obudzilam sie rano i czułam ból do pachwiny. Przeszlo mi przez myśl że to było wtedy. Nie wiem czy po owulacji mogę czuć jajniki, obojętnie czy się udało czy nie. Ale chyba nie będę analizować. Nie wiem tylko czy brac juz Duphaston czy nie :(

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 266 127

    Wysłany: 28 listopada 2019, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka0705 wrote:
    Chyba jak każda z nas jestem już zmęczona. A to dopiero początek... wszystko miało być pięknie w końcu się unormowało a tu niespodzianka. Śluzu mam zawsze mało ale był wyrażnie inny. Przezroczysty, ciągnący na moje jak najbardziej owulacyjny. Nie wiem co sądzić już poprostu. Totalnie przed owulacją byłam wyluzowana i odpuściłam. A teraz jak aplikacja mi nic nie chce wskazać, to nerwy mnie zżerają.... i cały czas czuję jajnik. Ze coś sie tam tli. W 17 dc obudzilam sie rano i czułam ból do pachwiny. Przeszlo mi przez myśl że to było wtedy. Nie wiem czy po owulacji mogę czuć jajniki, obojętnie czy się udało czy nie. Ale chyba nie będę analizować. Nie wiem tylko czy brac juz Duphaston czy nie :(
    Według mnie owu mogłaś mieć 17dc,ale nie ma jeszcze 3 wyższych temperatur dlatego program nie pokazuje.Poczekaj do jutra.

    Ja mam natomiast zastanawiam sie czemu moje niskie tempki w fazie lutealnej są niskie.Progesteron badałam wczoraj tj 2 dni po owu i był 2,43 wiec dobry(ostatnio miałam taki 4 dni po owu,normy są podane od 1,80).Nie wiem czy mam sie nie pokoić i isc do lekarza(odwołałam dzisiejszą wizytę bo prog. dobry).A może nie potrzebnie panikuję😉

    71f73b8a41bedf455659898edfa5089e.png

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Marteczka0705 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 28 listopada 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Według mnie owu mogłaś mieć 17dc,ale nie ma jeszcze 3 wyższych temperatur dlatego program nie pokazuje.Poczekaj do jutra.

    Ja mam natomiast zastanawiam sie czemu moje niskie tempki w fazie lutealnej są niskie.Progesteron badałam wczoraj tj 2 dni po owu i był 2,43 wiec dobry(ostatnio miałam taki 4 dni po owu,normy są podane od 1,80).Nie wiem czy mam sie nie pokoić i isc do lekarza(odwołałam dzisiejszą wizytę bo prog. dobry).A może nie potrzebnie panikuję😉

    71f73b8a41bedf455659898edfa5089e.png
    Ja czytałam, że może to wynikać z niewydolności ciałka żółtego, choć z jednej strony też powątpiewam w to trochę(w niektórych przypadkach), z tego względu że ośrodek termoregulacji u każdego może działać inaczej. Możesz mieć dobry progesteron ale nie podwyższa on ciepłoty ciała tak jak u innych osób. Nie raz spotkałam się z wykresem babeczek u których były góry i doliny a nie był to PCOS i się okazywało że były w ciąży i progesteron też ok. Wiem że jak miałabym odnieść to do siebie to i tak bym się zastanawiała i panikowała bo wiadomo jak to jest. U mnie było pięknie ładnie w poprzednich cyklach i temperatura rosła i była wysoko. A teraz też nie wiem co jest. Miałam też taka sytuację dwa razy ze dopiero po 12 dniach OD owulacji temperatura poszybowała mi jeszcze wyżej i narobila nadziei, a ciąży nie było. I też nie wiem czemu tak. Ciąży biochemicznej nie było. Taki kaprys mojego organizmu

  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 29 listopada 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka0705 i sytuacja się wyjaśniła :) Program zaznaczył owulację tak jak się spodziewałyśmy :) Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie!
    Marzenia, dla mnie wyznacznikiem progesteron jest zazwyczaj 7 dpo. Najlepiej powtórz badanie wtedy :)
    I zgadzam się z Marteczką, ta temperatura czasem świruje. Właściwie od kiedy mierzę sama mam wrażenie że ześwirowałam, zawsze budzik o 6, termometr, od razu muszę wpisać w apce i każdego dnia jestem ciekawa co będzie dalej. Od przyszłego cyklu próbuję bez tego - tylko śluz i testy owu i seks co 2 dzień, może wtedy naprawdę wyluzuję, bo póki co mówię, że jestem wyluzowana, ale jakoś nie do końca to czuje, skoro wchodzę na ovufriend 20 razy na dzień :D

    Gossa, Marteczka0705 lubią tę wiadomość

  • Marteczka0705 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 29 listopada 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg1 zgadzam się z Tobą w zupełności !!!
    jak u mnie nie wyjdzie teraz, to też rzucam termometr, bo już łapię się na tym że chce iść szybko spać żeby rano zmierzyć temperaturę, jak wygląda sytuacja, chore normalnie...

    dmg1 lubi tę wiadomość

  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 29 listopada 2019, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo! I pije trzy razy więcej w pracy, by przy sikaniu zobaczyć jaki mam śluz, hahaha, jednak na 100% ześwirowałam! :D Mam nadzieję, że taki cykl "oczyszczenia" nam pomoże! <3

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 266 127

    Wysłany: 29 listopada 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg1 wrote:
    Marteczka0705 i sytuacja się wyjaśniła :) Program zaznaczył owulację tak jak się spodziewałyśmy :) Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie!
    Marzenia, dla mnie wyznacznikiem progesteron jest zazwyczaj 7 dpo. Najlepiej powtórz badanie wtedy :)
    I zgadzam się z Marteczką, ta temperatura czasem świruje. Właściwie od kiedy mierzę sama mam wrażenie że ześwirowałam, zawsze budzik o 6, termometr, od razu muszę wpisać w apce i każdego dnia jestem ciekawa co będzie dalej. Od przyszłego cyklu próbuję bez tego - tylko śluz i testy owu i seks co 2 dzień, może wtedy naprawdę wyluzuję, bo póki co mówię, że jestem wyluzowana, ale jakoś nie do końca to czuje, skoro wchodzę na ovufriend 20 razy na dzień :D

    No pewnie tak,zabawa z tym mierzeniem tempki,ale w sumie już sie przyzwyczaiłam,tylko faktycznie za bardzo analizuje😐Dzisiaj obudziłam sie 45 przed budzikiem i zmierzyłam,było 36,32,przysnęłam i zmierzyłam tak jak zawsze i było 36,38,noi teraz nie wiem który prawidłowy pomiar,a to zaledwie 0,06 różnicy😅
    Mi lekarz napisała,że w tym cyklu działamy naturalnie tzn mierzyć tempke i śluz sprawdzać

    dmg1 lubi tę wiadomość

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dokładnie, ja mam to samo dzisiaj. Ovu mi jakieś dziwne rzeczy pokazuje, a jestem pewna, że owulacja była wczoraj :D
    Te zaburzenia snu są najgorsze, bo człowiek jest zły na samego siebie, że się wstało, a przecież to nie nasza wina.
    Ale u Ciebie ładnie idzie do góry mimo wstawania wcześniej, więc mam nadzieję, że będzie pozytywne zakończenie!

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 266 127

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg1 wrote:
    Haha, dokładnie, ja mam to samo dzisiaj. Ovu mi jakieś dziwne rzeczy pokazuje, a jestem pewna, że owulacja była wczoraj :D
    Te zaburzenia snu są najgorsze, bo człowiek jest zły na samego siebie, że się wstało, a przecież to nie nasza wina.
    Ale u Ciebie ładnie idzie do góry mimo wstawania wcześniej, więc mam nadzieję, że będzie pozytywne zakończenie!

    No coraz częściej budze sie wczesniej choc nie musze,jakies sny dziwne mam,dzis pobudka o 4 i poszlam dalej spac i zmierzyłam o 6,wiec zaznaczylam zeby program nie brał pod uwage tej temperatury,ale jak tak bedzie codziennie to nie bedzie brał pod uwage żadnej😅

    A u Ciebie tempka wskazuje na owu 9dc,nie wczoraj,ale testy owu na wczoraj,szczerze mówiąc to dziwne🤔Budziłas sie przed mierzeniem tempki dzisiaj??bo godz 6.00 masz tak jak zawsze.A może jeszcze wcale jej nie było🤔

    Wiadomość wyedytowana przez autora 2 grudnia 2019, 10:44

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • dmg1 Debiutantka
    Postów: 6 5

    Wysłany: 2 grudnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie dzisiaj obudziłam się o 4:30, nie potrafiłam zasnąć, w końcu koło 5 zasnęłam i o 6 miałam dziką temperaturę poniżej 36 stopni, więc ją odznaczyłam.
    Zobaczę jak jutro temperatura, testy zaczęłam mieć pozytywne 13dc w nocy i wczoraj cały dzień, więc wydaje mi się, że owulacja była standardowo 14dc. Plus dzisiaj czuję się zmęczona i ogólnie do dupy, czyli jak nic zaczynam fazę lutealną.
    Myślałam, że robienie dzieci będzie proste i .. szybkie! A tu analizy, wykresy, tempki, śluzy, masakra!

  • Klaudia9212 Ekspertka
    Postów: 194 92

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zerknięcie na mój wykres. Mierze codziennie o 8:00 rano w ustach. Jest to mój pierwszy wykres z mierzeniem temp a drugi z duphastanem( od 16 dc 1x1) i tu mam takie pytanie: czy duphastan podnosi temp ? Ja już zgłupiałam, bo myślałam ze owu była W okolicy 10-13 dc 🙈 bardziej tego 10dc.

    https://ovufriend.pl/graph/45db228f19bd999ab412fa01db45e16f

    K:27lat D:30lat
    Starania od: 09.19
    7cs : 10.02
    Termin 🐒: 10.03
    Duphastan na uregulowanie cyklu 1x1 16-25 dc.
    Pregna start, wit D, magnez

    Badania:
    morfo:ok
    mocz ogólny: ok + posiew ok
    kreatynina 0,66 (0,57-1,11)

    INR: 1,17 (0,8-1,20); Wsk protromb. 85,60 (8,00-120,00); Czas protrom 13,2 (10,0-16,0); APTT 36,8(25,9-36,6); Fibrynogen 306,80 (175-400)

    Glukoza 86,90(70-99); Insulina 14,1(2,0-25,0) Wsk Homa:3,03 Krzywa cukrowa: ok

    TSH: 1,089 (0,350-4,940); FT3 4,54 (2,63-5,70) [62,21%]; FT4 0,99 (0,70-148) [37,18%]; anty-TPO < 3,00 (0,00-5,61)

    PLAN NA TEN CYKL:
    📍badania hormonów w 3dc ✔️
    📍krzywa cukrowa i insulinowa ✔️
    📍owulaki 2x dziennie
    📍wrócić do diety i ćwiczeń
    📍badania hormonów 7-8dpo
    📍wysikać II kreski na teście
    📍 14po być oficjalnie w 4tc 🤰🏼
  • Weroni42 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston nie podnosi temperatury ( tak przynajmniej pisze na ulotce) luteina za to podnosi. Patrząc na twój wykres to jakby jeszcze owu u cb nie było.

  • Inaa89 Autorytet
    Postów: 427 300

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z temp podczas owulacji 🤔 jeszcze mam problem z ogarnięciem tego 😊 do 13dc temp miałam na przełomie 36.4-36.5 mierzona zawsze o tej samej porze 6.30 rano. Wczoraj 14 dc spadła do 36.3 sluz rozciagliwy zaczal się też ból owulacyjny który nadal trwa. Dziś temp 36.2. Czy to może oznaczać że coś się zaczyna dziać?

    5cs... 👶

    Ona lat 31: po zabiegu skrócenia szyjki macicy
    PregnaStart, Olej z wiesiołka do owulacji, MagnezB6, Siemie Lniane, Ananas po owulacji :)

    On 33 lata: Androvit Plus

    testowanie 14.02
  • Weroni42 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i tym świadczyć 😊 więc działaj. Ja też tak miałam i byla owu. A testy owu robisz?

  • Inaa89 Autorytet
    Postów: 427 300

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroni42 testy owu robiłam w poprzednich 2 cyklach i teraz zrezygnowałam. Ponieważ jednego dnia był pozytywny potem negatyw i znów pozytyw więc mnie to trochę dezorientowalo 😏 A w którym dc masz zazwyczaj owulacje?😊

    5cs... 👶

    Ona lat 31: po zabiegu skrócenia szyjki macicy
    PregnaStart, Olej z wiesiołka do owulacji, MagnezB6, Siemie Lniane, Ananas po owulacji :)

    On 33 lata: Androvit Plus

    testowanie 14.02
  • Weroni42 Znajoma
    Postów: 17 1

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie to są cyrki 😂 3 cykle temu piłam zioła ojca sroki nr 3 i totalnie mi popsul cykle. Z cyklu 36 zrobiły mi 86 dni. Owu zawsze miałam 22dc. Od poprzedniego biorę ovarin i mialam 37 dni. A teraz nadal nie ma owu 😟

  • Inaa89 Autorytet
    Postów: 427 300

    Wysłany: 3 grudnia 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie mogę mieć problemy z zajściem.. miałam zabieg częściowego usuniecia szyjki macicy że względów zdrowotnych , choć lekarze mówią że to nie jestem żaden problem aby zajść w ciaze.. Ale jednak powoduje to że mam bardzo mało sluzu przez to. Od tego cyklu wspomagam się wiesiolkiem i również zaczęłam stosować żel ConceivePlus.. mam nadzieję że to przyniesie efekty. Teraz mam trochę rozlegulowany cykl po antykoncepcji. Poprzednia owulacja była prawdopodobnie w 17dc. Ale ja mam bardzo bolesna owulacje, boli aż kilka dni... długo się już starasz??

    5cs... 👶

    Ona lat 31: po zabiegu skrócenia szyjki macicy
    PregnaStart, Olej z wiesiołka do owulacji, MagnezB6, Siemie Lniane, Ananas po owulacji :)

    On 33 lata: Androvit Plus

    testowanie 14.02
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)