Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Nagana Koleżanka
    Postów: 42 1

    Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ktore nurtuje mnie jakis czas. Czy taki skok temperatury jaki mialam rano (na 100%skok owulacyjny) zapowiada ze jajeczko uwolni sie np za kilka godzin czy swiadczy o tym ze to juz sie stalo (np. wieczorem dnia poprzedniego)? Pytam bo dopiero wieczorem beda mozliwe przytulanki a boje sie ze moze byc juz po wszystkim
    b95d825e47a04cda46e878720b1ea76b.png

    Ps. Gatta, wydaje mi sie ze jeszcze moze ciutke za wczesnie. Ale trzymam kciuku :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 13:16

    poczatek staran - 02.2018
    poronienie- 06.2019 - 8 tc
    por - 02.2020 - 4 tc
  • Róża 1 Ekspertka
    Postów: 258 64

    Wysłany: 12 grudnia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagana wrote:
    Posluchalam sie rady. Juz drugi dzien jem donga (2 tabletki po 550 mg) ale wiesiolka tez kontynuuje. I juz dzisiaj szyjka wysoko i powiedzmy ze zauwazylam sluz :) niewiele ale jednak. Moze i tak by dzisiaj przyszedl ten dzien a moze dong cudotworca :) U ciebie zdzialal cuda - gratuluje :) teraz tylko sie nie stresuj za duzo i odpoczywaj ile sie da bo poczatki sa bardzo "meczace".

    No super trzymam kciuki ✊ ❤️

  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie ochotę zajrzeć do mnie 🥰🥰 Pierwszy raz miałam owulacje od jakiegoś czasu. Czułam ją przez tydzień czasu!!! Aż poszłam 16 dni cyklu do ginekologa z ciekawość co się dzieje to już mi powiedział że jestem po owulacji. I z moich obserwacji mogła to być 13dnia cyklu. Czasem w nocy się przebudzam ale nie wstaje z łóżka staram się zaraz zasnąć, nie wiem czy temperatura jest wtedy prawidłowa przymierzeniu. (1-2razy) Co myślicie? 🥰🥰

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 17:18

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 632 436

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Może macie ochotę zajrzeć do mnie 🥰🥰 Pierwszy raz miałam owulacje od jakiegoś czasu. Czułam ją przez tydzień czasu!!! Aż poszłam 16 dni cyklu do ginekologa z ciekawość co się dzieje to już mi powiedział że jestem po owulacji. I z moich obserwacji mogła to być 13dnia cyklu. Czasem w nocy się przebudzam ale nie wstaje z łóżka staram się zaraz zasnąć, nie wiem czy temperatura jest wtedy prawidłowa przymierzeniu. (1-2razy) Co myślicie? 🥰🥰

    Wykres wygląda ładnie,tempka wysoka.A ile budzisz sie przed mierzeniem tempki?Ja w poprzednim cyklu prawie tydzien budziłam sie w nocy ze 2,3 godziny przed i zaznaczałam,żeby program ignorował temperaturę,ale moje nie były takie wysokie😉
    Ale patrząc po tempce owu mogłaś mieć 15-16dc🤔
    Trzymam kciuki!✊

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Wykres wygląda ładnie,tempka wysoka.A ile budzisz sie przed mierzeniem tempki?Ja w poprzednim cyklu prawie tydzien budziłam sie w nocy ze 2,3 godziny przed i zaznaczałam,żeby program ignorował temperaturę,ale moje nie były takie wysokie😉
    Ale patrząc po tempce owu mogłaś mieć 15-16dc🤔
    Trzymam kciuki!✊

    Nie mogłam mieć wtedy bo byłam u ginekologa i powiedział że jestem już po owulacji dlatego sama zmieniłam na 13 bo wtedy miałam śluz plodny :) a budzę się różnie ale nie wstaje tylko odrazu zasypiam dziś się obudziam z 10-15 minut przed mierzeniem np

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 13:38

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 632 436

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Nie mogłam mieć wtedy bo byłam u ginekologa i powiedział że jestem już po owulacji dlatego sama zmieniłam na 13 bo wtedy miałam śluz plodny :) a budzę się różnie ale nie wstaje tylko odrazu zasypiam dziś się obudziam z 10-15 minut przed mierzeniem np

    U gina byłaś 16dc i powiedział,że owu była,wiec mogła byc 15dc.Było wcześniej 6 niższych temperatur,stąd moje wnioski,a przed 13dc nie było 6 niższych.Ale nie wiem co bardziej wiarygodne,tempka czy śluz🤔
    Co do budzenia to nie podpowiem,bo sama nie wiem.Ja jak obudze sie godzine przed mierzeniem to mierze od razu,bo czytałam że trzeba przespać min.3 godziny przed mierzeniem.

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 14 grudnia 2019, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    U gina byłaś 16dc i powiedział,że owu była,wiec mogła byc 15dc.Było wcześniej 6 niższych temperatur,stąd moje wnioski,a przed 13dc nie było 6 niższych.Ale nie wiem co bardziej wiarygodne,tempka czy śluz🤔
    Co do budzenia to nie podpowiem,bo sama nie wiem.Ja jak obudze sie godzine przed mierzeniem to mierze od razu,bo czytałam że trzeba przespać min.3 godziny przed mierzeniem.

    Zatanawiam się tylko czy np ginekolog nie widziałyby że była dzień wczesniej owulacja. Bo mi powiedział że nie wie kiedy była dokładnie bo nie widzi już :) dlatego tak rozkminiam 😁 Co do mierzenia temperatury powiedział mi żeby tego nie robiła bo szkoda czas 😁

  • moiko Koleżanka
    Postów: 51 13

    Wysłany: 16 grudnia 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Dziewczyny co oznacza jednodniowy spadek temperatury kilka dni po owulacji?

  • Marteczka0705 Nowa
    Postów: 5 1

    Wysłany: 16 grudnia 2019, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Chce się upewnić, czy faza lutealna u danej kobitki ma zawsze tą samą stałą ilość dni?
    Co prawda nie ma tu moich poprzednich wykresów ponieważ za kazdym razem zakladam nowe konto ale wszystkie poprzednie wykresy drukowałam. I szczerze mówiąc już zdurniałam....jakoś nie moge sie doliczyc.

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 632 436

    Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka0705 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Chce się upewnić, czy faza lutealna u danej kobitki ma zawsze tą samą stałą ilość dni?
    Co prawda nie ma tu moich poprzednich wykresów ponieważ za kazdym razem zakladam nowe konto ale wszystkie poprzednie wykresy drukowałam. I szczerze mówiąc już zdurniałam....jakoś nie moge sie doliczyc.

    Czytałam w necie,że długość fazy jest podobnej długości,może sie różnić 1-2dni.Ja mam 12-13dni,a owu od 9 do 12dc,jeśli 9dc to cykl jest 22dniowy,jeśli w 12dc to 25dniowy

    Marteczka0705 lubi tę wiadomość

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Róża 1 Ekspertka
    Postów: 258 64

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moiko wrote:
    Hej,

    Dziewczyny co oznacza jednodniowy spadek temperatury kilka dni po owulacji?

    Zagnieżdżenie ❤️ taki spadek to dobry znak

    moiko lubi tę wiadomość

  • Lalia Autorytet
    Postów: 2495 4336

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potrzebuję porady 😉

    Ovufriend wyznacza mi dzień owu na 11 dc, pewnie dlatego że od tego dnia temp stopniowo wzrasta, ale ja jestem niemal pewna, że owu było w nocy 14/15 dc bo mega mnie jajniki kłuły wtedy, w 15 dc też mi sporo spadła temp a 16 dc sporo wzrosła więc tym bardziej bym obstawiala spadek owulacyjny w 15 dc...

    Sama nie wiem co myśleć 🤔

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"Św. Augustyn
    11 cs 🤰
    17.04.14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. jest serduszko <3
    22.05 kolejna wizyta
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75 w ciąży

    p19ucsqv6bmvu1it.png
  • Lalia Autorytet
    Postów: 2495 4336

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża 1 wrote:
    Zagnieżdżenie ❤️ taki spadek to dobry znak

    Róża, wg Twojej teorii, patrząc na mój wykres to też by tak można było powiedzieć jeśli owu była 11 dc a nie 14/15 jak ja obstawialam 😂

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"Św. Augustyn
    11 cs 🤰
    17.04.14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. jest serduszko <3
    22.05 kolejna wizyta
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75 w ciąży

    p19ucsqv6bmvu1it.png
  • Annia Autorytet
    Postów: 1584 1484

    Wysłany: 18 grudnia 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej dziewczyny, potrzebuję porady 😉

    Ovufriend wyznacza mi dzień owu na 11 dc, pewnie dlatego że od tego dnia temp stopniowo wzrasta, ale ja jestem niemal pewna, że owu było w nocy 14/15 dc bo mega mnie jajniki kłuły wtedy, w 15 dc też mi sporo spadła temp a 16 dc sporo wzrosła więc tym bardziej bym obstawiala spadek owulacyjny w 15 dc...

    Sama nie wiem co myśleć 🤔
    Mi też się wydaje, że miałaś owulację 15 dnia cyklu, wtedy był spadek i od tego czasu tempki idą do góry, dzisiejsza tempka mimo, że zmierzona wcześniej to jest dalej wyższa niż pozostałe. Nie wiem czemu OF tak zaznaczył. :/

    Lalia lubi tę wiadomość

    5 cs po cp.
    nzjdhqvkle3n82z5.png
  • ilenka Przyjaciółka
    Postów: 142 51

    Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, musze się poradzić. Ovufriend wyznacza mi owulację na 17dc ale dopiero 19dc pojawiła sie nieprzerwana linia , niestety był to dzień bez sedruszkowania ( seks był w 17dc, 18dc i 20dc. ) Myślicie , że sie wstrzeliliśmy w odpowiedni czas?

    0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 632 436

    Wysłany: 22 grudnia 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilenka wrote:
    hej dziewczyny, musze się poradzić. Ovufriend wyznacza mi owulację na 17dc ale dopiero 19dc pojawiła sie nieprzerwana linia , niestety był to dzień bez sedruszkowania ( seks był w 17dc, 18dc i 20dc. ) Myślicie , że sie wstrzeliliśmy w odpowiedni czas?

    Słabo widać na wykresie,bo sie rozjeżdża,ale jeśli seks mieliście 17,18 i 20dc to niezależnie od tego czy owu była 17 czy 19dc to szanse są spore.Dni płodne są od 3 dni przed owu(w necie piszą,że nawet 4 przed) do 2 dni po owu.
    Trzymam więc kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 21:30

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2020)
    TSH-1,669/ATG-<15/ATPO-47/FSH-6,99/LH-2,47/Progesteron-15,3/PRL-13,9/Estradiol-61/wit B12-314/Homocysteina-10,46/witD-24,70/
    Krzywa glukozy:88-95-71
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Foliany, magnez+B6, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • Anet.kaa Autorytet
    Postów: 2332 3172

    Wysłany: 31 grudnia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 13:59

    8cs 👶💚
    12 DPO II beta 20, prog 25,90
    14DPO beta 58,1
    16DPO beta 104, prog 24,2, TSH 3,18
    10.04 jest pęcherzyk 6mm
    22.04 8mm Kropsona z bijącym ❤
    11.05 28,3 mm ruchliwego Kropusia
    01.06 kolejna wizyta
    03.06 USG genetyczne

    letrox 50, luteina 2x1, duphaston 2x1, pregna plus, omega 3, wid d3

    ckai90bvjcums5w4.png
  • Annia Autorytet
    Postów: 1584 1484

    Wysłany: 1 stycznia, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Cześć, pierwszy raz prowadzę obserwacje na podstawie mierzenia temperatury, czy mogłybyście spojrzeć czy wszystko jest ok? Temperatura po ovu bardzo wzrosła, a na drugi dzień nastąpił spadek. Ten duży wzrost mógłbyś tez tym spowodowany że wieczorem wymiotowałam ponieważ dopadł mnie jakiś wirus - czy powinnam zignorować tą temperaturę? Test owulacyjny pozytywny był w 13 dc, czyli chyba owulacja powinna nastąpić w 14 dc a owufiend wyznaczyło mi ją mimo to na 13 dc, chyba przez te skoki temperatur.
    Anetko wg mnie ten duży wzrost w 1 dniu po ovu jest zaburzony pewnie gorączką, ale pozostałe 2 tempki już wskazują że owulacją była bo jest podwyższona temp. OF podczas dodawania następnych temperatur z fazy lutealnej czasami "koryguje" sobie datę owulacji. Myślę, że możesz włączyć ignorowanie tej wysokiej tempki, bo ona ewidentnie "nie pasuje" i widać, że była zaburzona. :)

    5 cs po cp.
    nzjdhqvkle3n82z5.png
  • Anet.kaa Autorytet
    Postów: 2332 3172

    Wysłany: 1 stycznia, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 13:59

    8cs 👶💚
    12 DPO II beta 20, prog 25,90
    14DPO beta 58,1
    16DPO beta 104, prog 24,2, TSH 3,18
    10.04 jest pęcherzyk 6mm
    22.04 8mm Kropsona z bijącym ❤
    11.05 28,3 mm ruchliwego Kropusia
    01.06 kolejna wizyta
    03.06 USG genetyczne

    letrox 50, luteina 2x1, duphaston 2x1, pregna plus, omega 3, wid d3

    ckai90bvjcums5w4.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3109 398

    Wysłany: 2 stycznia, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tym wykresie ? Z góry przepraszam za takie ciemne tło ale mam zastępczy telefon i cały czas przy próbie robienia skreena wyskakuje mi informacja żeby włączyć asystenta....

    e72ac446f8b22322med.png

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    3cf56794b7.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrium – bardzo ważne milimetry w życiu kobiety

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy - czy może zwiększać szanse na zajście w ciążę?

Kwas foliowy jest bardzo ważnym elementem w czasie starania o dziecko i na wczesnym etapie ciąży. Odpowiednie stężenie folianów w organizmie nie tylko zapewnia ochronę dla rozwijającego się dziecka w pierwszych tygodniach ciąży, ale również... zwiększa płodność zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn! Jak to się dzieje? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? Na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i tym samym zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.