Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • anka Przyjaciółka
    Postów: 387 26

    Wysłany: 3 czerwca, 06:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pisze do was w sprawie interpretacji mojego wykresu.
    fc31e12d1a1588dd9600d9da9d046b0b.png

    Starania od 8.2018
    AMH 1,26
    Morfologia :01.2020- 0%, 06.2020- 7%
    Fragmentacja DNA 9%
    MTHFR HOMO
    PAI HETERO
    05.2020 UŁAŃSKA
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 699 519

    Wysłany: 3 czerwca, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry kobitki . Jestem 8 miesięcy po porodzie . Zawsze miałam wmiare regularny okres . Ponad rok prowadziłam kalendarz z OvuFriend tak ze znam moje cykle . Obecnie coś się pomieszało . Nie karmie piersią od ponad 3 miesięcy ale nadal jak nacisnę mam pokarm . W ciągu cyklu śluz i szyjka ewidentne pokazuje ze mam dni płodne moje libido podczas np tego cyklu było bardzo wysokie dużo śluzu płodnego ale temperatura strasznie niska . Mieszkam w angli tak ze dostęp do ginekologa to nikle szanse a prywatni polscy lekarze obecnie nie przyjmują . Jak by któraś mogła spojrzeć na mój wykres i powiedzieć co myśli . Bo trochę się martwię

    41b79050c916150c6d2b8e74c350304d.png
  • judysia86 Przyjaciółka
    Postów: 319 76

    Wysłany: 4 czerwca, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że skoro masz jeszcze pokarm w piersiach, to znaczy, że hormony jeszcze u Ciebie szaleją i dlatego Twój cykl jeszcze nie wrócił do normy :)

    kalcia64 lubi tę wiadomość

    "Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba"
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 699 519

    Wysłany: 6 czerwca, 01:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    ja myślę, że skoro masz jeszcze pokarm w piersiach, to znaczy, że hormony jeszcze u Ciebie szaleją i dlatego Twój cykl jeszcze nie wrócił do normy :)
    dziękuje za odpowiedz . Po poprzednich ciążach nie zwracałam uwagi jak to się toczyło byłam jeszcze młoda teraz 40 i obserwuje cykle bo jeśli się jeszcze trafi ostatniego wyskrobki bym chciała może w końcu będzie dziewczynka . A ja już zrobię jakieś menopauzy w bijam . 🙈

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 01:13

    41b79050c916150c6d2b8e74c350304d.png
  • Natka85 Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 6 czerwca, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się o bąbelka kilka miesięcy. W tym cyklu miałam dwa razy ovitrelle, po drugim pękł pęcherzyk i zanotowałam owulacje. Co sądzicie o takim wykresie? d8c42f5ca9fa24d2af6852676906ea0d.png

    Problem z niepękającymi pęcherzykami
  • Klaudinick Znajoma
    Postów: 16 2

    Wysłany: 6 czerwca, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam przepisany przez ginekologa duphaston i miałam zacząć go brać po owulacji. Niestety w tym miesiącu mój wykres jest ciężki do zintegrowania... Od pół roku owulacja wypadala w 15,16 bądź 17 dc, a ovu wyznaczyło dużo wcześniej. Ginekolog odpada bo wyjeżdżam a testy owulacyjne nie pokazują pozytywu i wydaje mi się że slabnie kreska testowa 😣 Co myślicie? Czekać że owulacja jeszcze przyjdzie, owulacja była, czy cykl bezowulacyjny... 😪




    d9d237b30dd7d4e1a4d22af6a3093178.png

    Starania od sierpnia 2019👣👣👣
    Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
    3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
    LH 3.03 (2.00-8.00)
    Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
    Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
    Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
    Mąż :
    lepkość <1 cm
    objętość ejakulatu 6,09 ml,
    pH 7,9,
    liczba plemników 37 mln/ml, całkowita liczba plemników 225,33mln/ejakulat,
    całkowity ruch plemników 46 %, ruch postępowy 35 %, szybki postępowy 23,
    prawidłowych 3 % 😣
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 800 524

    Wysłany: 7 czerwca, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudinick wrote:
    Dziewczyny mam przepisany przez ginekologa duphaston i miałam zacząć go brać po owulacji. Niestety w tym miesiącu mój wykres jest ciężki do zintegrowania... Od pół roku owulacja wypadala w 15,16 bądź 17 dc, a ovu wyznaczyło dużo wcześniej. Ginekolog odpada bo wyjeżdżam a testy owulacyjne nie pokazują pozytywu i wydaje mi się że slabnie kreska testowa 😣 Co myślicie? Czekać że owulacja jeszcze przyjdzie, owulacja była, czy cykl bezowulacyjny... 😪




    d9d237b30dd7d4e1a4d22af6a3093178.png


    Skok,masz ale później niż owu pokazuje,nie widać na tym wykresie którego dnia,udostępnij wykres,nie wklejaj

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46 ⬆️witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
  • Bajka111 Autorytet
    Postów: 572 177

    Wysłany: 12 czerwca, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki proszę o pomoc. Nie wiedziałam, że kiedyś jeszcze mi się zdarzy nie rozszyfrować swojego cyklu. Ale nie wiem już sama co o tym myśleć czy to będzie cykl bezowulacyjny? Cykle mam 26/7 dniowe. Owulka przeważnie 12-15 dzień. Libido, szyjka , śluz i ból właśnie ewidentnie na tamte okolice wskazywały. I sama nie wiem. A może według Was owu była, tylko program nie wyznaczył? Pomożecie, proszę?

    696cd303add6f8f9183d6d1ff1c1da7d.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 12:25

    qb3cx1hp5cxl2bqo.png
  • Skorek Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 12 czerwca, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki.
    Potrzebuję Waszej porady.
    Nie wiem co mam myśleć... Wychodzi na to, że drugi miesiąc pod rząd mam cykl bezowulacyjny, ale ten wykres bardzo kiepsko wygląda.
    Nigdy takiego nie miałam odkąd mierze temperaturę. Martwię się.
    Czwarty rok starań...
    00646ae784a1df451d723105dc1c88ed.png

  • NatalkaRut Przyjaciółka
    Postów: 90 56

    Wysłany: 12 czerwca, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5c20fd95d4c057f4c01657af456d63b6.png
    Myślicie, że wszystko jest dobrze? Bo ja już się pogubiłam w tych wzrostach i spadkach temperatur

    3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
  • Dagusia Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 17 czerwca, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) miło poznać ;) To mój pierwszy post i pierwsza przygoda z wykresem. Pewnie mamy tu już eksperki w tej dziedzinie więc pomyślałam, że możecie mi pomóc. Jestem po 4 poronieniu. Postanowiłam spróbować jeszcze raz, tym razem z pomiarem. Jestem jeszcze przed pierwszym okresem i nie jestem pewna czy w ogóle miałam owulacje. Zauwazylam wzrost temperatury, ale nie miałam płodnego śluzu i testy owulacje wszystkie negatywne. Pomóżcie proszę 🙏
    6ae2124a08981e158816e628a50c6356.png

  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 194 77

    Wysłany: 17 czerwca, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Hej Kobietki.
    Potrzebuję Waszej porady.
    Nie wiem co mam myśleć... Wychodzi na to, że drugi miesiąc pod rząd mam cykl bezowulacyjny, ale ten wykres bardzo kiepsko wygląda.
    Nigdy takiego nie miałam odkąd mierze temperaturę. Martwię się.
    Czwarty rok starań...
    00646ae784a1df451d723105dc1c88ed.png


    Nie jestem może ogromną ekspertką, ale to, że tempka w okolicach owulacji rośnie powoli może świadczyć o niewydolności ciałka żóltego. Badałaś hormony w fazie folikularnej?

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 cb

    3jgxvfxmxwkjjak2.png
  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 194 77

    Wysłany: 17 czerwca, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatalkaRut wrote:
    5c20fd95d4c057f4c01657af456d63b6.png
    Myślicie, że wszystko jest dobrze? Bo ja już się pogubiłam w tych wzrostach i spadkach temperatur

    Teoretycznie spadek po owulce może się pojawić, przy próbie zagnieżdżenia zarodka. Tylko po tym powinna chyba bardziej skoczyć. Za wcześnie testy jak na mój gust robisz. Czy coś mogło zaburzyć temperaturę, że masz takie skoki? ta stała godzina pomiaru to zawsze bezpośrednio po przebudzeniu?

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 cb

    3jgxvfxmxwkjjak2.png
  • lok90 Nowa
    Postów: 5 2

    Wysłany: 18 czerwca, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3efbc048691b7715e7f9e6832e8334ef.png


    Co sądzicie o tym wykresie? Jest szansa?

  • Skorek Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 18 czerwca, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Nie jestem może ogromną ekspertką, ale to, że tempka w okolicach owulacji rośnie powoli może świadczyć o niewydolności ciałka żóltego. Badałaś hormony w fazie folikularnej?

    Badałam. Lekarz nigdy się do tego nie przyczepił. Jestem pod stałą opieką lekarską.
    Ale ten wykres teraz się bardzo zmienił. I teraz czuję się jeszcze bardziej pogubiona niż byłam...
    Czy ja dobrze rozumiem, że owulacja była teraz?
    W czasie kiedy już normalnie powinnam szykować się na miesiączkę?
    Help;(
    00646ae784a1df451d723105dc1c88ed.png

  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 194 77

    Wysłany: 18 czerwca, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Badałam. Lekarz nigdy się do tego nie przyczepił. Jestem pod stałą opieką lekarską.
    Ale ten wykres teraz się bardzo zmienił. I teraz czuję się jeszcze bardziej pogubiona niż byłam...
    Czy ja dobrze rozumiem, że owulacja była teraz?
    W czasie kiedy już normalnie powinnam szykować się na miesiączkę?
    Help;(
    00646ae784a1df451d723105dc1c88ed.png


    Mi w ogóle ten wykres wygląda podejrzanie. Nic Ci nie zakłóciło pomiarów? Mierzyłaś zawsze o tej 7:30, zgodnie z wykresem? Jest możliwość, że spóźniła Ci się owulka, np było do niej podejście pierwsze w momencie, gdy masz ten pierwszy skok. A potem następne, już mniejszy skok. Nie pokazuje mi śluzu. BAdasz sobie śluz?
    Ovufriend przesuwa znowu dni cyklu na wykresach. Mi pokazuje jakby dziś był 22.06 :D Z tego co widzę to przerywaną linia apka jednak Ci coś wyznaczyła.
    Czy prolaktynę też masz przebadaną? Nie martw się, taki dziwny cykl każdej z nas się zdarzył choć raz :)

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 cb

    3jgxvfxmxwkjjak2.png
  • Skorek Znajoma
    Postów: 24 1

    Wysłany: 18 czerwca, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Mi w ogóle ten wykres wygląda podejrzanie. Nic Ci nie zakłóciło pomiarów? Mierzyłaś zawsze o tej 7:30, zgodnie z wykresem? Jest możliwość, że spóźniła Ci się owulka, np było do niej podejście pierwsze w momencie, gdy masz ten pierwszy skok. A potem następne, już mniejszy skok. Nie pokazuje mi śluzu. BAdasz sobie śluz?
    Ovufriend przesuwa znowu dni cyklu na wykresach. Mi pokazuje jakby dziś był 22.06 :D Z tego co widzę to przerywaną linia apka jednak Ci coś wyznaczyła.
    Czy prolaktynę też masz przebadaną? Nie martw się, taki dziwny cykl każdej z nas się zdarzył choć raz :)
    Tak, badam śluz. Mam duże problemy z pojawieniem się śluzu, ale w tym cyklu od tego poniedziałku do dnia wczorajszego pojawił mi się śluz rozciągający się.
    Mierzenie temperatury regularnie o tej samej godzinie, bez zakłóceń.
    Martwię się. Bo dziwnie to wygląda.
    Przyjmuje leki na prolaktynę, bo była trochę zawyżona.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 11:55

  • Żonkil Ekspertka
    Postów: 194 77

    Wysłany: 18 czerwca, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorek wrote:
    Tak, badam śluz. Mam duże problemy z pojawieniem się śluzu, ale w tym cyklu od tego poniedziałku do dnia wczorajszego pojawił mi się śluz rozciągający się.
    Mierzenie temperatury regularnie o tej samej godzinie, bez zakłóceń.
    Martwię się. Bo dziwnie to wygląda.
    Przyjmuje leki na prolaktynę, bo była trochę zawyżona.

    Dobra, to pewnie masz po prostu później owulkę. Myślę, że ona była. Tylko nieco później.
    Jakie jeszcze leki przyjmujesz? Faza lutealna u Ciebie normalnie ile trwa?

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 cb

    3jgxvfxmxwkjjak2.png
  • Red555 Koleżanka
    Postów: 57 21

    Wysłany: 19 czerwca, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i ja chciałam Wam pokazać mój wykres, ale nie wiem jak - kliknęłam w ustawieniach udostępnij, ale nie wiem czy tu się pokaże :).

    Generalnie od lat stosuje komputer cyklu, i dzięki niemu wiem że owulacja była na pewno 17.06. Ovu też tak niby zaznaczyło po moich wpisach choć przerywana linia, jednak nadal nie mam tych całych punktów za czas współżycia itp. Dodatkowo ten skok taki wyraźnimy który widać soloowosowajy jest tym że wieczór wcześniej piłam winko :)

    Już sama ie wiem co o tym myśleć... 245ae49b8a5713d433313ef707f2ac56.png

  • VianEthel2 Autorytet
    Postów: 2404 1548

    Wysłany: 21 czerwca, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zerkniecie na mój? Jest w podpisie.

    Red555 lubi tę wiadomość

    cd9b9jcg7qetjj17.png
    ❇ 1CS iii ...
    25.06.2020 - bHCG: 18mIU/ml
    27.06.2020 - bHCG: 48mIU/ml
    🧪Badania:
    ℹ (06.2020)TSH-1.17ulU/ml
    ℹ (02.2020) HPA-1a-dodatni
    ℹ (05.2020) posiewy ok
    👼Weronika(ur. 25tc): 08.06.2019-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 895 896 897 898 899
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.