Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet
    Postów: 1424 1931

    Wysłany: 4 sierpnia, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przychodzę do Was po poradę z moim wykresem. Co prawda to mój pierwszy cykl, w którym mierzę temperaturę. Czy możecie zerknąć i coś powiedzieć na temat tego mojego wykresu? Czy dzisiejszy skok temp jest normalny?
    Będę ogromnie wdzięczna ☺️

    Tylko ten się doczeka, kto czeka. Tylko ten zobaczy, kto wypatruje. Tylko ten usłyszy, kto nasłuchuje. Tylko ten otrzyma, kto prosi..


    10.2013 syn 💙
    10.2015 syn 💙
    06.2020 💔

    Amh 1,56 - 3dc ✅
    Tsh 1,75 ✅ (euthyrox 50mg)
    Wit D 30,9 ✅

    3dc:
    LH 7,3 mlU/ml (2.4 - 12.6)
    FSH 8,1 mlU/ml (3.5 - 12.5)
    SHBG 77 nmol/l (26.1 - 110.0)
    Estradiol 17-beta 73 pg/ml (12.4 - 233)
    Testosteron 0.52 nmol/l (0.29 - 1.67)
    DHEAS 267 ug/dl (98.8 - 340)
    Prolaktyna na czczo 297.0 mIU/l (102 - 496 mIU/l)
    Prolaktyna po 1h po obciążeniu 6108.0 mIU/l
    Progesteron 7dpo 16,70
    Insulina krzywa 8,8-75-48,6
    Glukoza krzywa 99-167,6-89,1
    Wskaźnik homa IR 2,14
    C677T w genie MTHFR homozygota CC
    A1298C w genie MTHFR heterozygota AC
    Kariotyp prawidłowy żeński 46XX

    Obniżone parametry nasienia:
    Morfologia 4%
    Fragmentacja DNA 25% ❌
    Pozostałe parametry w normie.

    Podchodzimy do procedury in vitro?
  • endo_pozytywna Znajoma
    Postów: 18 7

    Wysłany: 4 sierpnia, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dzisiaj ovufriend przesunął mi owulacje o jeden dzień (po wprowadzeniu temperatury) wcześniej była wyznaczona w poprzedzającym dniu, przy spadku temperatury. Czy to możliwe żeby jednak ovu była po spadku? Dodam, że w tym cyklu miałam zastrzyk na pęknięcie 🤷‍♀️ i wychodziłoby że pękł dopiero 3 dni po zastrzyku.

    30 lat 🙋‍♀️ 31 lat 🙋‍♂️
    starania od 10.2017

    endometrioza 3 stopnia
    HSG - październik 2018 - prawy jajowód niezdrożny
    laparoskopia - styczeń 2019 - usunięcie torbieli
    marzec 2019 - nawrót torbieli
    HSG - lipiec 2019 - jajowody obustronnie drożne
    laparoskopia - luty 2020 - brak nawrotu
    AMH - 2,340 ng/ml

    🙋‍♂️ słabe parametry nasienia - lekka poprawa po zmianie diety

    Obecnie:
    monitoring cyklu
    25.08 - 10dc - zastrzyk Ovitrelle (pęcherzyk 19 mm/endometrium 10mm)
    7 dpo - progesteron 28,30 ng/ml
    9 dpo - beta hcg 2,96 mlU/ml 😧(pewnie pozostałość po Ovitrelle)
  • Nastkaa97 Ekspertka
    Postów: 250 162

    Wysłany: 14 sierpnia, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    czy pomiar temperatury dokonany godzinę wcześniej niż zwykle ignorujecie ?
    Ja zawsze w piątki wstaję o godzinę prędzej i nie wiem jak w tej sytuacji odnotować to na wykresie.
    Pozdrawiam ! :)

    II - 20.09.2020r. - 9dpo - cień cienia
    II - 21.09.2020r. - 10dpo - cień
    II - 22.09.2020r. - 11dpo - dobrze widoczna widoczna
    II - 23.09.2020r. - 12dpo - dobrze widoczna

    Badania:
    TSH - 2,67 (do obniżenia)
    Progesteron 8dpo - 21.73
    Progesteron 13dpo - 40,58
    BetaHCG 13dpo - 267,8
    BetaHCG 15dpo - 777 Przyrost po 48h o ok. 184%

    Leczenie:
    - guzek tarczycy - 2,5 mm

    Przyjmowane leki:
    - kwas foliowy
    -jodid 200
    -Euthyrox 25


    eikts65g2hxaae9c.png
  • unify Autorytet
    Postów: 311 204

    Wysłany: 14 sierpnia, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj robilam test owu i wydaje mi sie ze wyszedl pozytywny :)
    https://zapodaj.net/b2e8ddd7a1698.jpg.html

    Ale temperatura dzisiaj mniejsza...
    53542672761ede96adc23f706db0ba17.png

    Czy mozliwe ze jeszcze owulacji nie bylo?

    9dpo⏸️ ❤
    niedoczynność tarczycy - tsh 0,991 (sierpień 2020)
    estradiol - 36,58
    fsh - 7,79
    lh - 11,4
    prolaktyna - 373
    testosteron - 1,15

    f2w3gov34otoj6bm.png
    08f272a0ec8e9419d6f0355dc31bd964.png
  • Nastkaa97 Ekspertka
    Postów: 250 162

    Wysłany: 14 sierpnia, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Dziewczyny wczoraj robilam test owu i wydaje mi sie ze wyszedl pozytywny :)
    https://zapodaj.net/b2e8ddd7a1698.jpg.html

    Ale temperatura dzisiaj mniejsza...
    53542672761ede96adc23f706db0ba17.png

    Czy mozliwe ze jeszcze owulacji nie bylo?

    Po pozytywnym teście owulacja następuję zwykle w ciągu 24-36 godzin. Więc moim zdaniem powinnaś teraz robić jeszcze testy i kontrolować czy kreseczka jest jaśniejsza czy ciemniejsza. :)

    unify lubi tę wiadomość

    II - 20.09.2020r. - 9dpo - cień cienia
    II - 21.09.2020r. - 10dpo - cień
    II - 22.09.2020r. - 11dpo - dobrze widoczna widoczna
    II - 23.09.2020r. - 12dpo - dobrze widoczna

    Badania:
    TSH - 2,67 (do obniżenia)
    Progesteron 8dpo - 21.73
    Progesteron 13dpo - 40,58
    BetaHCG 13dpo - 267,8
    BetaHCG 15dpo - 777 Przyrost po 48h o ok. 184%

    Leczenie:
    - guzek tarczycy - 2,5 mm

    Przyjmowane leki:
    - kwas foliowy
    -jodid 200
    -Euthyrox 25


    eikts65g2hxaae9c.png
  • unify Autorytet
    Postów: 311 204

    Wysłany: 15 sierpnia, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to sie teraz prezentuje
    https://zapodaj.net/7858530a4c17d.jpg.html

    9dpo⏸️ ❤
    niedoczynność tarczycy - tsh 0,991 (sierpień 2020)
    estradiol - 36,58
    fsh - 7,79
    lh - 11,4
    prolaktyna - 373
    testosteron - 1,15

    f2w3gov34otoj6bm.png
    08f272a0ec8e9419d6f0355dc31bd964.png
  • kokoszka31 Ekspertka
    Postów: 142 55

    Wysłany: 15 sierpnia, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    A tak to sie teraz prezentuje
    https://zapodaj.net/7858530a4c17d.jpg.html

    Strasznie blade te kreseczki Ci wychodzą, ciężko przez to jednoznacznie ocenić. Nie pijesz conajmniej przez 2h przed zrobieniem testu?

  • unify Autorytet
    Postów: 311 204

    Wysłany: 15 sierpnia, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pilam...przyznam ze nie doczytałam iz nie mozna 🙄 Moj blad
    Teraz juz nic nie pije az do 20 i zobaczymy co wyjdzie.. na zdjeciu wydaja sie bladsze kreski nuz na zywo

    9dpo⏸️ ❤
    niedoczynność tarczycy - tsh 0,991 (sierpień 2020)
    estradiol - 36,58
    fsh - 7,79
    lh - 11,4
    prolaktyna - 373
    testosteron - 1,15

    f2w3gov34otoj6bm.png
    08f272a0ec8e9419d6f0355dc31bd964.png
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 921 586

    Wysłany: 18 sierpnia, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zetknęły byście na mój wykres . Jestem10 miesięcy po porodzie jakieś 5 miesięcy okres zaczął być umnie nie regularny . Miałam wizytę u lekarza i poprzedni cykl był już na progesteronie. Od 2 dc czułam ze libido szaleje w czwarty dzień coś mnie tknęło i zrobilam test wyszedł mega pozytywny wczoraj zreszta tez dziś miałam skok tempki . Możliwe ze owulacja była by tak wcześnie . 37c5214afb5f.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:35

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
  • unify Autorytet
    Postów: 311 204

    Wysłany: 18 sierpnia, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pozytyw :)

    kalcia64 lubi tę wiadomość

    9dpo⏸️ ❤
    niedoczynność tarczycy - tsh 0,991 (sierpień 2020)
    estradiol - 36,58
    fsh - 7,79
    lh - 11,4
    prolaktyna - 373
    testosteron - 1,15

    f2w3gov34otoj6bm.png
    08f272a0ec8e9419d6f0355dc31bd964.png
  • kokoszka31 Ekspertka
    Postów: 142 55

    Wysłany: 18 sierpnia, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    Dla mnie pozytyw :)
    Dla mnie też ☺️

    kalcia64 lubi tę wiadomość

  • Pcosik Autorytet
    Postów: 485 344

    Wysłany: 18 sierpnia, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej dziewczyny zetknęły byście na mój wykres . Jestem10 miesięcy po porodzie jakieś 5 miesięcy okres zaczął być umnie nie regularny . Miałam wizytę u lekarza i poprzedni cykl był już na progesteronie. Od 2 dc czułam ze libido szaleje w czwarty dzień coś mnie tknęło i zrobilam test wyszedł mega pozytywny wczoraj zreszta tez dziś miałam skok tempki . Możliwe ze owulacja była by tak wcześnie . 37c5214afb5f.jpg
    Dla mnie pozytyw. Możliwe, w przypadku krótkich cykli owulacja może wystąpić jeszcze podczas trwania @. A robiłaś test ciążowy w poprzednim cyklu ? bo owulaki lubią wychodzić + gdy jest beta pozytywna.

    11 cs o 🤰🏼
    W życiu nigdy nie ma z górki. Z górki to niestety, tylko spaść można, a to boli. Lepiej już się wspinać
    Letrox, Aromek, Progesteron, Metformax SR 750
    D3-51 ✅ Kwas foliowy-40 ❌ B12-399 🆙 Homocysteina 5.7 ✅
    3dc TSH-2.73 ❌ (2.75->3.72->2.40->0.07->1.25->2.73) FT3-3.35 ✅ FT4-0.98 🆙 E2-30.5 FSH-9.6 ❌LH-18.6 ❌ Prolaktyna-19.03 DHEA S-180.60✅ SHBG-51.10✅ AMH-12.08 ng/ml ❌ Androstendion-7.21 ❌
    Testosteron całkowity-1.46 ng/ml❌Wolny testosteron-1.64 pg/ml ✅

    18 dc 17-OH Progesteron-3.07 ✅ Progesteron-7.15 (badany bez wcześniejszej suplementacji)✅

    Krzywe: Glukoza: 101/151/105 || Insulina: 11.7/94/77.8

    PCOS,IO
    Starania od 11.2019
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 921 586

    Wysłany: 18 sierpnia, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik wrote:
    Dla mnie pozytyw. Możliwe, w przypadku krótkich cykli owulacja może wystąpić jeszcze podczas trwania @. A robiłaś test ciążowy w poprzednim cyklu ? bo owulaki lubią wychodzić + gdy jest beta pozytywna.
    Hej dzieki za odpowiedz :) tak robilam bo w poprzedniej ciazy na koniec cyklu wychodzily pozytywne owulacyjne przed testem ciazowym. . Ale moze przez te plamienia miedzy cyklowe progesteron dal jakis efekt i stad ta wczesna owulacja . Zobaczymy co będzie dalej 😘😍

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
  • Red555 Ekspertka
    Postów: 239 106

    Wysłany: 20 sierpnia, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zerknięcie na mój wykres? Wydaje mi się że owulacja powinna być 2 dni wcześniej niż aplikacja zaznaczyła, no a po drugie czy ten wzrost temperatur nie jest za mały Waszyn zdaniem?

  • kokoszka31 Ekspertka
    Postów: 142 55

    Wysłany: 20 sierpnia, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Hej, zerknięcie na mój wykres? Wydaje mi się że owulacja powinna być 2 dni wcześniej niż aplikacja zaznaczyła, no a po drugie czy ten wzrost temperatur nie jest za mały Waszyn zdaniem?

    Na moje oko wszystko jest ok. Dużo dziewczyn ma niższe tempki, liczy się skok a nie wartość.

    Red555 lubi tę wiadomość

  • unify Autorytet
    Postów: 311 204

    Wysłany: 20 sierpnia, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Moim zdaniem przyrost widoczny. Jest ok :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 15:23

    Red555 lubi tę wiadomość

    9dpo⏸️ ❤
    niedoczynność tarczycy - tsh 0,991 (sierpień 2020)
    estradiol - 36,58
    fsh - 7,79
    lh - 11,4
    prolaktyna - 373
    testosteron - 1,15

    f2w3gov34otoj6bm.png
    08f272a0ec8e9419d6f0355dc31bd964.png
  • KredkaB Znajoma
    Postów: 17 2

    Wysłany: 20 sierpnia, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mogę prosić o interpretacje tego wykresu? W niesziele, 16.08 test owulacyjny był pozytywny, we wtorek milam bóle podbrzusza, kręgosłupa najwyższa temperaturę, porem temp spadła, później znów poszła do gory... jest jakaś szansa z tego cyklu czy raczej owulacji nie było?
    https://ovufriend.pl/graph/f06675c088ec5893157f2cf0b2c546f6

  • Red555 Ekspertka
    Postów: 239 106

    Wysłany: 20 sierpnia, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Na moje oko wszystko jest ok. Dużo dziewczyn ma niższe tempki, liczy się skok a nie wartość.
    Dziękuję dziewczyny :)

  • kokoszka31 Ekspertka
    Postów: 142 55

    Wysłany: 20 sierpnia, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KredkaB wrote:
    Hej
    Mogę prosić o interpretacje tego wykresu? W niesziele, 16.08 test owulacyjny był pozytywny, we wtorek milam bóle podbrzusza, kręgosłupa najwyższa temperaturę, porem temp spadła, później znów poszła do gory... jest jakaś szansa z tego cyklu czy raczej owulacji nie było?
    https://ovufriend.pl/graph/f06675c088ec5893157f2cf0b2c546f6

    Wygląda że owu była, ten jednorazowy spadek czasami się zdarza. Mierz skrupulatnie dalej i zobaczymy jak dalej będzie wykres się kształtować 🙂

  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 921 586

    Wysłany: 22 sierpnia, 00:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny spójrzcie na mój wykres czemu ovu nie wyznaczyło owulacji 🥺

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego