Pamiętniki 37lat na karku, walka o pierwsze dziecko
Dodaj do ulubionych
1 2
WSTĘP
37lat na karku, walka o pierwsze dziecko
O mnie: ja - chodząca wielka pustka
Czas starania się o dziecko: starania od 2012 czyli 6 lat
Moja historia: 06.2017 poronienie 9tc 09.2017 poronienie 11tc 10.2018 poronienie 11tc
Moje emocje: wściekła, smutna, bezsilna

25 października 2018, 14:57

12dpp
Za 3 dni minie 2 tygodnie po 3 poronieniu.
ciąża nr 1 - zatrzymanie akcji serca
ciąża nr 2 - bradykardia i brak wzrostu
ciąża nr 3 - bradykardia i brak wzrostu

leki w ciąży:
-acard
-luteina 100x3
-clexane 0,4
-duphaston x1
-żelazo x1
-femibion natal x1
-potas x1
-euthyrox50
-magnez x1
-wit d3 2000 x1

Badanie genetyczne płodu:
- niewykonalne z powodu braku dna płodu

Badanie genetyczne rodziców:
- kariotypy męża prawidłowy
- moje kariotypy prawidłowy
- trombofilia
Czynnik V leiden prawidłowy
Czynnik V R2 prawidłowy
Czynnik II protronbina prawidłowy
MTHFR C6775 prawidłowy
MTHFR A1298C NIEPRAWIDŁOWY HETEROZYGOTYCZNY
PAI - 1 4G NIEPRAWIDŁOWY HETEROZYGOTYCZNY
celiakia - nie wykryto

Badania endokrynologiczne:

21.09.2018:
-TSH 2,95
-FT3 3,45
-FT4 0,81
-ANTY TG 152,6
-ANTY TPO 57,3

diagnoza:
- hashimoto
zalecenia:
-euthyrox 50
-wit d3 2000
-jod (femibion natal 1)

inne badania:
-morfologia ok
-mocz ok
-różyczka ok
-toksoplazmoza ok
-hiv ok

badania do zrobienia:
-zespół antyfosfolipidowy
-pakiet tarczycowy
-histeroskopia
-cytomelagia
-badanie nasienia
-kwas foliowy
-wit d3
-homocysteina
-insulina
-AMH


Dajcie znać dziewczyny jakie badania powinnam jeszcze wykonać, z góry dziękuję


Wiadomość wyedytowana przez autora 16 listopada 2018, 15:59

28 października 2018, 19:29

15dpp
Dziś 2 tygodnie po poronieniu, L4 do 8 listopada. Wszystkich świętych przeleci i ani się obejrzę a ten 8 już będzie. Nie chcę wracać do pracy, nie jestem gotowa tym bardziej w takim czasie przedświątecznym niebawem (pracuje w handlu) gdzie zacznie się ogólne szaleństwo ludzi, mi na kark więcej pracy a najwięcej tego niepotrzebnego stresu. Będę walczyć o L4 do końca roku. Po dwóch poprzednich poronieniach chciałam wrócić jak najszybciej bo myślałam że mi to pomoże przestać myśleć o tym co bolało niestety odbiło się to na moich najbliższych wspolpraciwnicach a ja faktycznie głowę tak zajęłam praca że olałam wszystkie badania jakie chciałam zrobić wmawiajac sobie że jak to.... Ja napewno jestem zdrowa i kolejnym razem się uda. Niby chciałam zajsc jak najszybciej ale strach po tych przejściach był tak silny że co miesiąc odkładam te starania, a to za miesiąc, a to za kolejny i zrobił się prawie rok. I znów powtórka. Dlatego teraz nr 1 jestem ja, nie pieprzona praca JA! Badania wszystkie jakie się da, zmiana gin. Dzwoniłam do Warszawy aby się dowiedzieć jak wyglądają zapisy do słynnej dr Jerzak i jak będę miała badania to w auto i 300 km prosto do niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora 29 października 2018, 18:14

29 października 2018, 16:31

16dpp
Dziś zrobiłam przemeblowanie salonu i cieszę się jak małe dziecko. Uwielbiam zmiany:-) jutro jadę zrobić badania tarczycy, zespół antyfosfolipidowy i wszystko inne co tam mam na tej liście. I męża umowie na to badanie nasienia jak koleżanka wyżej radziła. No a teraz lecę kończyć sprzątanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora 29 października 2018, 18:14

5 listopada 2018, 15:11

Dziś przyszły wyniki badań:
Czynnik V leiden prawidłowy
Czynnik V R2 prawidłowy
Czynnik II protronbina prawidłowy
MTHFR C6775 prawidłowy
MTHFR A1298C NIEPRAWIDŁOWY HETEROZYGOTYCZNY
PAI - 1 4G NIEPRAWIDŁOWY HETEROZYGOTYCZNY

Czyli że co? Odpowiedni kwas foliowy i będzie ok?

7 listopada 2018, 10:32

No to dziś jestem lżejsza o 1200zl ale w zamian dostanę odpowiedzi na:
Morfologia - podwyższone leukocyty i monocyty
Crp - 4,5 (0-10)
Białko S 113,2 (60,1-113,6)
Białko C 145,7 (70-140)
ANA 2 typ święcenia ziarnisty 1:160
Zespół antyfosfolipidowy:
-p/c kardiolipinie IGG 2,0
-P/c kardiolipinie IGM 2,0
-antykoagulant tocznia 33 (31-44) LA nie stwierdzono
P/c p.beta-2-glikoproteinie igm ujemny
P/c p.beta-2-glikoproteinie Igg ujemny
cytomelagia IGG >468 IGM 0,2
P/p plemnikowe - nie stwierdzono
P/p łożyskowe - ujemny
Homocysteina 14,4 (5,1 - 15,4)
Kwas foliowy 17,28 (4,6 - 18,7)
Wit B12 365 (211 - 911)
Wit b6
TSH 4,56
FT3 4,00
FT4 0,90
Anty tpo 41 (28 - 60)
Anty tg 180 (15-60)

Reszta w innym laboratorium.
Po prostu kipie że wściekłości!!!! Rozerwe mojego endo na strzępy!!! Tsh i anty tg wyższe niż w ciąży..... Jezu trzymaj mnie bo nie wyrobię!!!!! Jutro szukam nowego endokrynologa a teraz idę płakać :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora 20 listopada 2018, 22:17

8 listopada 2018, 13:04

No to pięknie,!!! Zostałam na lodzie. Ginekolozka nie dała mi L4 bo nie widzi predyspozycji do jego wydania. L4 mam tylko do dziś a ja nie jestem gotowa wracać do pracy!!! Został mi tylko rodzinny z NFZ, który pewnie też jest bezduszny i mi tego L4 nie da i co dalej? Nie mam już sił do tych lekarzy i całej reszty :-(((((((
Kolejne wyniki przychodzą:
Zespół antyfosfolipidowy:
-p/c kardiolipinie IGG 2,0
-P/c kardiolipinie IGM 2,0

Wiadomość wyedytowana przez autora 8 listopada 2018, 14:33

9 listopada 2018, 21:34

Rodzinny dał mi dziś L4 narazie na 2 tygodnie, skierowanie do psychologa i polecił mi swoją znajomą gin która się niby specjalizuje w takich beznadziejnych przypadkach jak ja. Dziś przyszły kolejne wyniki.
P/PC plemnikowe ujemne
ANA 2 typ swiecenia ziarnisty 1:160
Białko C 145,7 (70-140)
Białko S 113,2 (60,1-113,6)
Jezusie ja mam prawie wszystko źle :-(((((

Wiadomość wyedytowana przez autora 9 listopada 2018, 21:59

15 listopada 2018, 22:34

Dziś kolejny wynik
Witamina b6 68,2 (norma 8,7-27,2)
Co ze mną jest nie tak?

16 listopada 2018, 16:00

Dziś wyniki kariotypow i mój i męża prawidłowe. W poniedziałek genetyk. 14 grudnia wizyta w Warszawie u dr Jerzak. Teraz jadę odebrać homocystex.

Wiadomość wyedytowana przez autora 16 listopada 2018, 16:02

19 listopada 2018, 15:40

Jestem po rozmowie z genetykiem. W sumie to powiedział mi nie wiele więcej niż już sama wiem, z tym jak go zapytałam o te metylowane witaminy to mi powiedział że nie widzi takiego wskazania. Tak czy inaczej nie mamy problemów z genetyką i skierował nas do hematologa.
W środę na 10.00 mam psychiatre a o 12.30 jedziemy na badanie fragmentacji plemników dna.

Wiadomość wyedytowana przez autora 19 listopada 2018, 18:01

20 listopada 2018, 22:21

I dziś ostatnie już wyniki:
P/c p.beta-2-glikoproteinie igm ujemny
P/c p.beta-2-glikoproteinie Igg ujemny
P/c p. Antygenom łożyska ujemny

Wychodzi na to że zespół antyfosfolipidowy mogę wykluczyć. Jezu ale się boję tej wizyty u tego psychiatry, nigdy nie byłam.....

21 listopada 2018, 11:27

No to jestem po wizycie u psychiatry
Nie taki diabeł straszny, bardzo miła, spokojna kobietka przy której rozkleilam się jak małe dziecko. Chciała mnie namówić na grupę wsparcia kobiet po poronieniu ale odmówiłam bo ostatnie czego teraz potrzebuje to kontakt z ludźmi. Przepisała leki antydepresyjne i za 3 tyg kolejna wizyta. W międzyczasie mam się udać do psychologa. Teraz szybkie śniadanko i jedziemy na fragmentacje plemników DNA. Mąż ma strasznego stresa, ja też bo mam nadzieję że choć troszkę będzie w stanie oddać tego nasienia.
No to po badaniu, mojego bohatera zabrałam do KFC. Zapomniałam zapytać kiedy wyniki he he,jutro zadzwonię

Wiadomość wyedytowana przez autora 21 listopada 2018, 15:04

22 listopada 2018, 19:28

Siedzę nad tabletkami od psychiatry, brać czy nie brać, trochę się boję. W sumie to mówiła że pomoże mi na tą moją bezsenność... Kurde nie wiem buuuuu. Dziś byłam na 2 sprawdzającej wizycie w psim hotelu czy się nadaje mój siedmiomiesieczny czekoladowy labradorek do tego aby zostać bez swojej pańci, no i się okazało że nie, że go nie wezmą. Coś muszę wykombinować żebyśmy mogli jechać do tej Warszawy do dr Jerzak. Jutro pomyślę bo dziś to mi głowa pęka.

23 listopada 2018, 11:19

Po tabletce mi nie odbiło, jestem nadal normalna i faktycznie pomogło mi usnąć. Więc spoko no stres :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora 3 grudnia 2018, 10:35

1 grudnia 2018, 15:24

1dc
Dzis w końcu okres przyszedł. Takie uderzenia gorąca mam że masakra. Mężus od dziś L4 bo ma zapalenie ucha więc w końcu trochę czasu spędzimy razem.

4 grudnia 2018, 10:03

Masakra ta 1 @ po poronieniu, rzeź nieziemska. Nadal mam problemy z bezsennością mimo zmęczenia. Usypiam koło 3 i wstaje 11 czasem 10. Jutro już muszę jechać na te badania na 8 i koniec kropka choćbym tam miała usnąć. Mój mężus górnik ma dziś swoje święto Barbórka więc szykuje się i jadę mu po goloneczke.

4 grudnia 2018, 13:36

No i dostałam dziś pisemko z zusu o stawiennictwo się na kontrolę. Pięknie, ten kraj jest chory i sami pogarszają choroby takie jak depresja.

5 grudnia 2018, 21:31

Dziś już mam wszystkie wyniki kolejnych badań:

-cholesterol całkowity 248,0 (115-190)
-cholesterol hdl 42,3 (>=54)
-cholesterol LDL 156,10
-trójglicerydy 248 (<=150)
-homocysteina 9,4 (5-15)
-wit d3 24 (30-100)
-glukoza 80,8 (70-99)
-glukoza 1h po obc. 148,9
-glukoza 2h po obc. 80,8
-tsh 6,14(0,38-5,33)
-ft3 3,23(2,5-4,3)
-ft4 0,81(0,65-1,48)
-anty-tg 1,3 (0-4)
-anty-tpo 0,25(0-9)
-AMH 2,55(0,03-7,15)
-estriadol 30,0 (22,4-115)
-fsh 6,5 (3,85-8,78)
-LH 1,9 (2,12-10,89)
-Prolaktyna 8,24(3,34-26,72)
-DHEA-S 210,60(23-266)
-kortyzol 6,99(6,7-22,6)
-testosteron 0,35(0,1-0,75)
-insulina 16,0 (1,9-23)
-insulina 1h po obc. 198,5
-insulina 2h po obc. 80,1
-markery CEA 1,41(<5,0)
-D-dimer 336 (0-500)

Homocysteina w niecały miesiąc pięknie spada,tsh nadal rośnie a wyniki tg świadczą że jednak tego hashimoto nie mam. Co do reszty to nie wiem,czekam na wasze opinie kochane:)

10 grudnia 2018, 20:47

Jutro kontrola w ZUS, masakra jak ja to przeżyję:-((((

12 grudnia 2018, 19:02

W zusie zaskoczyła mnie bardzo sympatyczna i pełna zrozumienia kobieta. Dała mi nr tel do swojej dr endo-gin i kazała długo odpoczywać żeby się nie zablokować i zyczyla powodzenia. Dziś u psychiatry kolejne L4, jutro psycholog i w piątek podróż do Warszawy na wizytę do dr Jerzak.
1 2
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)