X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja, brak miesiączki, karmienie piersią
Odpowiedz

Owulacja, brak miesiączki, karmienie piersią

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynamama Nowa

Wysłany: 25 września 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
    Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
    W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
    Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 15:48

Natalia28 lubi tę wiadomość

• Natalia28 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynamama wrote:
    Cześć,

jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
    Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
    W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
    Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.

Idź na betę z krwi. Będzie bardziej pewniejsza niż sikany test ciążowy.

• Madzigaw88 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteśmy na kp od 15mc z ty że moja mała doi cycosia od skończonego roku tylko jak chora albo z co najmniej 12 godzinnymi przerwami i ok 3 razy wieczór i w nocy mi ,@ wróciła równe 8 tyg po porodzie pierwsze 3 cykle 45-32 dniowe a od stycznia jak w zegarku co 27-30 dni o od stycznia też się staramy a od lipca bardzo intensywnie i nic lekarz twierdzi że wszystko jest ok
    Temp po owu skacze testy też pokazują owu śluz płodny jest a teraz w tym cyklu wręcz było go ogromnie dużo w dniu według którego była owu i było ❤️ teraz jestem 5dpo ale apka nawet mi nie daje cienia ciąży 4/100 punktów i jajnik mnie tylko lewy boli i mam dziwną szyjkę prawie płaską jak przy owu ale niżej....chyba jesteśmy już za starzy na naturę ja w lipcu skończone 35 lat on w październiku 39 albo do puki młoda będzie się tulić to nic z tego😩😩😩

Kocham być mamą 🥰
    Ona 💁‍♀️36 lat
    mama 4 dzieci w wieku 19,17,7 i 2lata
    przebyte 6 ciąż naturalnych
    4 porody naturalne 2005,2007,2017,2022
    2023 styczeń na pół roku przed ślubem po 20 latach 😎😎😎starania o 5 szczęście
    Czerwiec 2024 diagnoza
    Lewy jajowodów niedrożny
    Amh 0,41 😭
    Fsh 7.75
    Decyzja tylko IVF
    On🙋 40 lat
    Nasienie badane lipiec 2024 tyle o ile dobre
    Morfologia plemników 0%
    Wady główki I akrosomu 99%
    Wady witki 1 %
    Diagnoza czynnik męski

Sierpień Pierwsze podejście do IVF po 1,5 roku starań na cyklach naturalnych i stymulowanych clo

Mamy to 08.08 o 8.00 rano 🤭 pobrano 10 jajeczek 😃😃😃😃
    5 udało się zapłodnić w tym 2 są jak to żekła pani embrolog klasy premium🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍
    12.08 zostały 2 zarodki 3.1.1 😭
    Wtorek 13.08.2024 transfer
    Został 1 zarodek 3.1.1
    Test sikany 18.08 Biały jak śnieg 😭
    23.08 blada kreska
    23.08 beta 4
    26.08 beta 8
    28.08 Beta 23 🥹🥹🥹
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ