Owulacja, brak miesiączki, karmienie piersią
-
Cześć,
jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 15:48
Natalia28 lubi tę wiadomość
-
Martynamama wrote:Cześć,
jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.
Idź na betę z krwi. Będzie bardziej pewniejsza niż sikany test ciążowy. -
Też jesteśmy na kp od 15mc z ty że moja mała doi cycosia od skończonego roku tylko jak chora albo z co najmniej 12 godzinnymi przerwami i ok 3 razy wieczór i w nocy mi ,@ wróciła równe 8 tyg po porodzie pierwsze 3 cykle 45-32 dniowe a od stycznia jak w zegarku co 27-30 dni o od stycznia też się staramy a od lipca bardzo intensywnie i nic lekarz twierdzi że wszystko jest ok
Temp po owu skacze testy też pokazują owu śluz płodny jest a teraz w tym cyklu wręcz było go ogromnie dużo w dniu według którego była owu i było ❤️ teraz jestem 5dpo ale apka nawet mi nie daje cienia ciąży 4/100 punktów i jajnik mnie tylko lewy boli i mam dziwną szyjkę prawie płaską jak przy owu ale niżej....chyba jesteśmy już za starzy na naturę ja w lipcu skończone 35 lat on w październiku 39 albo do puki młoda będzie się tulić to nic z tego😩😩😩Kocham być mamą 🥰
Ona 💁♀️36 lat
mama 4 dzieci w wieku 19,17,7 i 2lata
przebyte 6 ciąż naturalnych
4 porody naturalne 2005,2007,2017,2022
2023 styczeń na pół roku przed ślubem po 20 latach 😎😎😎starania o 5 szczęście
Czerwiec 2024 diagnoza
Lewy jajowodów niedrożny
Amh 0,41 😭
Fsh 7.75
Decyzja tylko IVF
On🙋 40 lat
Nasienie badane lipiec 2024 tyle o ile dobre
Morfologia plemników 0%
Wady główki I akrosomu 99%
Wady witki 1 %
Diagnoza czynnik męski
Sierpień Pierwsze podejście do IVF po 1,5 roku starań na cyklach naturalnych i stymulowanych clo
Mamy to 08.08 o 8.00 rano 🤭 pobrano 10 jajeczek 😃😃😃😃
5 udało się zapłodnić w tym 2 są jak to żekła pani embrolog klasy premium🥰🥰🥰🥰😍😍😍😍
12.08 zostały 2 zarodki 3.1.1 😭
Wtorek 13.08.2024 transfer
Został 1 zarodek 3.1.1
Test sikany 18.08 Biały jak śnieg 😭
23.08 blada kreska
23.08 beta 4
26.08 beta 8
28.08 Beta 23 🥹🥹🥹 -