X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja, brak miesiączki, karmienie piersią
Odpowiedz

Owulacja, brak miesiączki, karmienie piersią

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynamama Nowa

Wysłany: 25 września 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
    Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
    W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
    Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 15:48

Natalia28 lubi tę wiadomość

• Natalia28 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynamama wrote:
    Cześć,

jestem mamą dwójki dzieci, staramy się o trzecią dzidzie.
    Od półtorej roku karmię piersią, jeszcze nie bylo miesiączki od porodu, stąd zaczęłam mierzyć temperaturę, żeby wiedzieć, czy owulacja jest w ogóle możliwa. Miesiąc wcześniej temperatura była praktycznie na stałym, niskim poziomie.
    W tym miesiącu było jednak inaczej. Odnotowałam skok temperatury. Wykres w załączniku. Z tego co się dowiedziałam z różnych aplikacji, wynika, że owulacja była 10.09. Ja czułam ją w nocy z 9.09 na 10.09 - ból w lewym jajniku. 07.09 współżyliśmy z mężem.
    Do dzisiaj nie mam miesiączki, test ciążowy dzisiaj wyszedł negatywny. Czy jest możliwe, że jeszcze jest za wcześnie na test ciążowy? Jeżeli chodzi o śluz, jest wilgotno, jest rozciągliwy, czasami lepki, kremowy lub przezroczysty.

Idź na betę z krwi. Będzie bardziej pewniejsza niż sikany test ciążowy.

• Madzigaw88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jesteśmy na kp od 15mc z ty że moja mała doi cycosia od skończonego roku tylko jak chora albo z co najmniej 12 godzinnymi przerwami i ok 3 razy wieczór i w nocy mi ,@ wróciła równe 8 tyg po porodzie pierwsze 3 cykle 45-32 dniowe a od stycznia jak w zegarku co 27-30 dni o od stycznia też się staramy a od lipca bardzo intensywnie i nic lekarz twierdzi że wszystko jest ok
    Temp po owu skacze testy też pokazują owu śluz płodny jest a teraz w tym cyklu wręcz było go ogromnie dużo w dniu według którego była owu i było ❤️ teraz jestem 5dpo ale apka nawet mi nie daje cienia ciąży 4/100 punktów i jajnik mnie tylko lewy boli i mam dziwną szyjkę prawie płaską jak przy owu ale niżej....chyba jesteśmy już za starzy na naturę ja w lipcu skończone 35 lat on w październiku 39 albo do puki młoda będzie się tulić to nic z tego😩😩😩

👱‍♀️ lipiec '88 👱‍♂️ październik'84
    👩‍❤️‍👨 wrzesień 2003
    ⛪️ Lipiec 2023
    👶🩷 maj 2005
    👶🩵 listopad 2007
    👼💔 9tc listopad 2008
    👼💔 10tc wrzesień 2016
    👶🩵 październik 2017
    👶🩷 sierpień 2022
    👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
    Termin Om 04.06.2026
    Termin usg 01.06.2026
    Wizyta serduszkowa 16.10 mamy 1,02 cm człowieczka z ❤️ 🥳🥳🥳
    Wizyta 30.10 2,34cm dzidziuni-Jadziuni 2 🥰
    Wizyta 06.11 3,34 cm dzidziuni-Jadziuni 😍😍😍
    20.11.25 prenatalne mamy
    To 5,76 cm dziewuszki Malinka-Jadzia 2🩷🌺🌸🪷
    05.12.25 10cm dzidziuni-Jadziuni 🥳
    preg.png
    Czekamy na ciebie córeczko 🌸🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ