Prosze o sprawdzenie mojego wykresu!
-
Witam i pozdrawiam serdecznie. Wydaje mi sie, ze mialam owulacje 2 dni temu ( wszystko na to wskazywalo). Szyjka macicy bardzo wysoka, nie moglam jej dosiegnac. Wczoraj obnizyla mi sie choc pozostala miekka a dzis znowu jej nie moglam dosiegnac...sprawdzam o tej samej porze i w tej samej pozycji i ja juz nie wiem czy tej owulacji nie bylo...z tych nerwow mi az niedobrze jest, wysiadam psychicznie. Dziewczyny pomozcie troche, potrzebuje sparcia.
-
Cześć Weronika,
niepotrzebnie się stresujesz owulacją, bo tak naprawdę to niemożliwe jest ocenienie "w warunkach domowych" tego, czy wystąpiła. Jedyną gwarancją jest pójście na monitoring USG.
Wszelkie objawy typu śluz płodny, szyjka itepe (a nawet pozytywny test owulacyjny) to tylko oznaki, że organizm się PRZYGOTOWUJE do owulacji, ale nie wiadomo w którym momencie (i czy w ogole) do niej dochodzi.
Dlatego nie przesadzaj z tymi próbami wyznaczenia owulacji, bo jak widzę, powoduje to u Ciebie duży stres, a to też szkodzi zajściu
Spojrzałam na Twój wykres. Widzę, że masz sporo temperatur zignorowanych, więc na podstawie temperatury nie za bardzo można ocenić, czy owulacja już była.
Jedno możesz robić na pewno - SERDUSZKOWAĆ Mam nadzieję, że serducha przyniosą wymierny efekt -
Witam podłączam się do wątku, aby nie ich nie powielać, bardzo proszę Was Kochane zerknijcie na mój wykres? To mój pierwszy cykl który obserwuje i nie bardzo umiem zinterpretować, Czy uwzględniając temp jest szansa ze owulacja pojawi się zgodnie z tym co zaznaczyło ovu ? wg ovufriend owulacja ma wystąpić 16, 17 lub 18 dnia cyklu ( mam u siebie na zielone zaznaczony przewidywany czas wysąpienia owulacji) i jeszcze mam pytanie co sądzicie o moich temperaturach? bo mi się wydaje, że one są takie niskie...nie wiem czy taka zimnokrwista jestem czy to termometr źle mierzy:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2012, 15:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane, czy któraś z Was mogłaby zerknąć na mój wykres? Nie wiem dlaczego tempka utrzymuje się na tej wysokości? Czy może być tak, że jestem że tak powiem "nisko temperaturowa"? czy ten wykres zapowiada ciążę? a jeśli jutro spadnie tempka? Ach wiele pytań odnośnie interpretacji wykresów mam do zorientowanych... Proszę o pomoc
-
ten jednodniowy spadek to mogła być implantacja Temp. jak najbardziej może być zapowiedzią ciąży o ile utrzyma się do okresu i po okresie choć z tego co już mniej więcej wiem wcale nie musi- temp. może ''skakać''. Nie musi być powyżej 37 . Jedyne co możesz zrobić do nie czekać na okres
-
Marti, temperatura po owulacji nie musi utrzymywać się w okolicach 37 stopni. Grunt, żeby temperatury sprzed owu były średnio przynajmniej 0,2 wyższe od tych sprzed owulacji, a u Ciebie ten warunek jest spełniony z nawiązką
Chyba żaden wykres nie zapowiada ciąży, bo każdy wykres ciążowy jest inny. Ale trzymam kciuki, żeby to był TEN -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-