Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

śluz po okresie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa i nie za bardzo orientuję się jeszcze w tym wszystkim. Cykle na ogół mam regularne ( 28-29 dni), czasem zdarza się 35 dni. Dzisiaj skończył mi się okres (krwawienie trwało 4 dni, nie było szczególnie obfite). Mój dzisiejszy śluz jest przezroczysty, czasem ma nitki krwi, rozciągliwy. Czy może to być śluz płodny?

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche za wczesnie zaraz po okresie na taki sluz, chyba ze jestes z dziewczyn ktore maja taki głownie, tzn rozciagliwy lub wodnisty. Natomiast dla mnie to wyglada na plamienie pookresowe, czyli takie koncowki okresu.

gigsa, surreal95 lubią tę wiadomość

• surreal95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle po okresie śluzu nie mam w ogóle właśnie, a tutaj na ovu teraz mam w wykresie dzień płodny niby. Nie rozumiem...
    Dzięki za odp ;)

SYNEK! <3

gannflw1hmy15hvi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniewaz OF uwazasluz wodnisty za plodny:)

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być śluz płodny, jest to zjawisko spotykane, dlatego "działania" podczas miesiączki nie są metodą antykoncepcyjną, jak sądzą niektórzy:-)

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pytanie :) Jestem w 6dc. Miesiączka trwała 4 dni. Badam szyjkę od 1dc. Dziwi mnie dlaczego w 6dc moja szyjka jest średnio wysoko, średnio miękka i otwarta (jak w dniach płodnych). Śluz wodnisty. Dzień wcześniej była wysoko, twardawa i zamknięta. Badam zawsze o tej samej porze.
    Szyjka przecież zaraz po @ powinna być zamknięta, prawda?
    Moje cykle trwają od 27-31 dni.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 22:11

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota wrote:
    Ja też mam pytanie :) Jestem w 6dc. Miesiączka trwała 4 dni. Badam szyjkę od 1dc. Dziwi mnie dlaczego w 6dc moja szyjka jest średnio wysoko, średnio miękka i otwarta (jak w dniach płodnych). Śluz wodnisty. Dzień wcześniej była wysoko, twardawa i zamknięta. Badam zawsze o tej samej porze.
    Szyjka przecież zaraz po @ powinna być zamknięta, prawda?
    Moje cykle trwają od 27-31 dni.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Niekoniecznie. Moja w ogóle rzadko jest zamknięta.
    Taki jeden dzień śluzu jeszcze nic nie znaczy, a szyjka może się powoli przygotowywać do owu już w 6dc przy takich standardowych cyklach.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a ja mam pytanko czy któraś z was ma taki strasznie gęsty śluz płodny, mój dosłownie taki jak gumowy rozciaga się ale jest strasznie gęsty. Myślę ze taki nie powinien być :(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ