X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 8 tydz...dysproporcja między gs a crl...
Odpowiedz

8 tydz...dysproporcja między gs a crl...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kararinka Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie były wasze pomiary pęcherzyka a dzidziusia w 8 tyg?... ginekolog mnie bardzo zaniepokoil...kolejna usg juz za 2 dni ...nerwowy czas

Katarinka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają u Ciebie te pomiary? Ja akurat miałam USG na początku 8tc. GS miał 2,12cm, a CRL 1,06cm

• Kararinka Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to według om to był 8 tydz...Ale usg pokazało gs 16mm A crl 12mm...według tego pecherzyk jest za maly A dziecko za duże...serce bilo ,tydzien roznicy między danymi...ginekolog powiedziała że może się wyrówna a może nie....

Katarinka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wyszła kilkudniowa różnica, ale lekarz w ogóle nie zwrócił na to uwagi, powiedział, że wszystko jest ok. Czasami jest to kwestia niedokładności pomiaru, jakości sprzętu itd. Skoro serduszko biło to trzeba być dobrej myśli :)

• Kararinka Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie myslec pozytywne...tyle riznych okropnosci sie naczytalam w necie....u mnie w ogólne to oprocz jednego pecherzyka z zarodkiem sa jwszcze dwa puste,pierwotnie wyglądało to na ciąża trojacza...przerazilo mnie to,choć lekarz twierdzi że nic tam się już nie pojawi...Ale co z tymi pustymi jajami czy one się wchlona?...Wierzę że będzie dobrze....Ale zawsze pozostaje ten strach

Katarinka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę, że te puste pęcherzyki się zapadną i wchłoną. Daj znać po wizycie co i jak. Trzymam kciuki :).

• Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 6 dni temu byłam na wizycie prywatnie i crl wynosiło 1,56mm, a dziś poszłam na nfz do innego lekarza i crl 1,87mm ;| martwię się czy to nie za mały przyrost. Miała tak może któraś?

km5sroeqr29ccbje.png
  • Kararinka Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko powiedziec,kazda z nas jest inna i kazda moze inaczej przechodzic ciąże...z tego co przeczytałam to ważne że rośnie...nie napisałaś w którym tyg jesteś i czy lekarz ci cokolwiek powiedzial

Katarinka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kararinka, dzis wizyta? Daj znać po :)

• Kararinka Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wszystko jest dobrze,dzidziuś rośnie, serce bije. Na ta chwilę lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń.9 sierpnia mam badania prenatalne...Z racji wieku już na starcie jestem obciążona, ale wierzę w to że będzie dobrze. Jutro spokojnie mogę jechać na urlop.

malami91 lubi tę wiadomość

Katarinka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kararinka wrote:
    Hej,wszystko jest dobrze,dzidziuś rośnie, serce bije. Na ta chwilę lekarz nie ma żadnych zastrzeżeń.9 sierpnia mam badania prenatalne...Z racji wieku już na starcie jestem obciążona, ale wierzę w to że będzie dobrze. Jutro spokojnie mogę jechać na urlop.

Cieszę się bardzo :).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ