X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta hcg przyrost
Odpowiedz

Beta hcg przyrost

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asiczek Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czytam Was na bieżąco ale mam pytanie o przyrost bety. Mam już kilka przejść i teraz boje się chyba na wyrost. Czy któraś mogłaby mi powiedzieć czy te przyrosty są dobre?
    I pomiar 28 grudnia 20.2
    30 grudnia 93,6
    02 stycznia 351

Czy między 30 grudnia a 2 stycznia dobrze przyrosło? Boje się ☹️

• Aaasti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy...

Lekarz kazał mi zrobić bete przed poniedziałkowym usg.. Wiem, że raczej w 8 tygodniu nikt już bety nie robi no ale mi zlecił.

22 grudnia 55 743
    2 stycznia 78 473

W 11 dni przyrost o 23 tys....

Przyznam, że trochę się załamałam, bo niby wiem że beta zwalnia ale czy aż tak żeby był przyrost co 48h 6%?

• Asiczek Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja za bardzo się na tym nie znam sama mam wątpliwości co do swojej ale myślę , że w Twoim przypadku najlepiej zrobić beta hcg w poniedziałek jeżeli już. Beta po 11 dniach to chyba jednak zły pomysł bo nijak się to ma , nie wiadomo jak przyrastala, czy zatrzymanie było 11 dni temu i ruszyło potem czy teraz coś się wstrzymało to chyba nie można tak patrzeć na to po takim czasie 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiczek wrote:
    No właśnie ja za bardzo się na tym nie znam sama mam wątpliwości co do swojej ale myślę , że w Twoim przypadku najlepiej zrobić beta hcg w poniedziałek jeżeli już. Beta po 11 dniach to chyba jednak zły pomysł bo nijak się to ma , nie wiadomo jak przyrastala, czy zatrzymanie było 11 dni temu i ruszyło potem czy teraz coś się wstrzymało to chyba nie można tak patrzeć na to po takim czasie 🤔

No właśnie też nie wiem... W poniedziałek mam usg i lekarz zlecił bete.. Też nie wiem czemu po takiej przerwie o czemu w ogóle na tym etapie ale skoro kazał... Muszę czekać

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ