Co szkodzi w pierwszych tygodniach ciąży?
-
Pytanie krótkie czy 6 tygodnia ciąży może zaszkodzić uczucie lęku, zmartwianie o dziecko i środki czystości do łazienki typu domestos? Z tego co czyta w internecie to najlepiej w czasie ciąży leżeć , nie ruszać się i być zamkniętym jakiś szczelnym opakowaniu, bo nawet jeżdzenie autobusem może zaszkodzić. Wczoraj myłam łazienke no mleczkiem cif wanne i wc domestoem, miałam usta i nos zakryty ręcznikeim, alećiężko się odychało eraz pytanie czy zapach mogł zaszkodzić zarodkowi i przez to znowu będę mieć puste jajo płodowe?
-
Nie dajmy się zwariować! Nie obraz się, ale nawet nie wiem co odpisać po przeczytaniu tego
Myślę, że większość z nas normalnie myje łazienkę, podłogi, naczynia itp.,nawet ja, po dwóch stratach, a w tej ciąży nawet z torbiela na jajniku.
Powiem tak. Wiadomo, ze kazdae z nas będzie się martwiła o to czy z dzieckiem w porządku, to normalne, ale trzeba starac sie wrzucić na luz bo zwariujesz, a gdy juz dojda klucia i delikatne bóle rozciagajace macice to wykitujesz z nerwów, jeśli sie nie opanujesz. Prawda jest taka, ze zdrowej ciąży nic nie zabije, domestos tym bardziej Jeśli będzie miało byc dobrze to dziecko sie urodzi, jesli nie, to niestety... Nie mamy juz na to wpływu.
Co do środków transportu - póki brzucha nie widać śmigam skuterem na drobne zakupy albo do laboratorium gdy np.mąż nie moze mnie zawieźć i jest ok
Daj na luz i nie czytaj bzdur w necie, serioWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:53
Gosiaczek1509, Kobobo, Frufru, sharishia lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
I tak jestem zdania, że jeśli ciąża ma przetrwać to przetrwa. Czasem kobiety o wiele później dowiadują się o ciąży, a dzieci rodzą się zdrowe i w tym czasie normalnie funkcjonują, używają wszelkiej chemii. Jeśli miałabym nakaz leżenia to wiadomo, ze nie sprzatalabym, a tak, wiadomo, ze trzeba sie trochę oszczędzać, ale w takim razie sprzatasz i myjesz wszystko samą wodą czy jak? Otwieram okno w lazience i lecę z tematem, wszystko sie na bieżąco wietrzy.
A kobiety ktore maja juz dzieci? Muszą robić wszystko, bo kto za nie to zrobi?
Co do leków, nie tylko w czasie infekcji trzeba je zażywać. Czasem zwyczajnie trzeba ciąży pomóc. Ja biorę 16,5 tabletki dziennie doustnie, trzy dopochwowe i jeden zastrzyk podksorny i jestem pewna, ze bez tego wszystkiego nie byłabym na etapie 12tc. I tez jestem tu tego zdania, ze jesli ciąża nie mialaby przetrwać, to nawet te leki by nie pomogły.
Nie strasz dziewczyny, bo naprawdę sie zawinie w kokon i będzie leżeć plackiem byc może niepotrzebnie.toyotarav4, sharishia lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja panikuje to fakt bo jedna ciaze poronilam, odzywialam sie w niej zdrowo, jadlam duzo warzyw , owocow, wjechalam nad morze odpoczac powdychac jodu a jednak poronilam w 8 tygodniu.
Zastanawia mnie ostatnio jak to jest w rodzinach gdzie atka pije przed ciaza i w trakcie, na pewno nie przyjmuje zadnych kwasow foliowych do lekarza chodzi tylko po to zeby miec zaswiadczenie na becikowe i 500 plus a dzieci rodza sie zdrowe, bez zadnych wad. Tak samo 16-latki ktore zachodza w ciaze i nikomu o niej nie mowia dopiero jak brzuch widac ida do ginekologa, dzieci tez zdrowe. ja nie wiem jak my moglismy sie urodzic zdrowe bo nasze matki na pewno sprzataly prały gotowaly i pracowaly -
jezeli ciaza jest zdrowa to sie utrzyma wszystko. wiadomo trzeba uwazac ale z rozsadkiem ja poronilam 5 razy na gte chwile ciaza sie utrzymuje pewnie w duzej zasludze ze biore leki i jestem przez to spokojna. nie dajmy sie zwariowac. nie pije alkoholu nie pale paierosow i robie wszystko wszystko. nosze ze sklepu 6 ciopak wody niegazowanej. nie umialabym lezec odlogiem o masakra ja nie potrafie nawet zwolnic.Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Dźwiganie ciężarów, nawet zgrzewki wody nie jest zalecane w ciąży więc z tym bym była ostrożna. Bardziej polecam przyjrzeć się składnikom kosmetyków, które używasz. Unikać SLS, SLES, olejów mineralnych, filtrów przenikających, wyrzucić drogeryjne kosmetyki na rzecz naturalnych, bardzo polecam firmę Nacomi - cudowne musy i lekkie masła do ciała i ich peelingi. Tak w ogóle polecam blog Srokao.pl, masz tam spis składników dokumentów zakazanych w ciąży. Ani razu od początku ciąży nie sprzątałam łazienki w ciąży detergentami. Ich wdychanie jest gorsze niż dym papierosów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 07:45
agniesja, edwarda20, ef36 lubią tę wiadomość
-
pesymistka wrote:tak znam ten blog, ponieważ reklamujesz go chyba pod 6 postem na forum kotore czytam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:57
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
pesymistka wrote:no moze sie pomylilam o 2 lub 3 posty. to nie zmienia faktu ze reklamujesz firme i blog często. sotsując podobne sformułowania. jak kopiuj wklej
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:To jest twoja opinia, masz do niej prawo, a ja mam prawo mieć ją gdzieś. Swoje frustracje możesz rozładowywać gdzie indziej. Nie mam zamiaru się tłumaczyć z jakiś bredni o reklamie.
Droga Natalio - Wysylam ostrzeżenie
Prosze o nie reklamowanie bo zostaniesz usunieta Pozdrawiampesymistka lubi tę wiadomość
-