X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Diagnoza- brak pęcherzyka i echa zarodka
Odpowiedz

Diagnoza- brak pęcherzyka i echa zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdalena1011 Nowa

Wysłany: 1 października 2024, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam świadomość, że podobnych tematów były dziesiątki. Wszystkie je przeczytałam kilka razy jednak żaden nie rozwiał w pełni moich wątpliwości.
    Ostatnią miesiączkę miałam 14.08. 9 września robiąc test ukazały się na nim upragnione dwie kreski. Jednak moja radość nie trwała zbyt długo..
    Zrobiłam badania bety. Wyniki to 25.09- 3442,2 i 27.09- 5809,8. Kalkulator bety opisuje mój wynik jako w normie. Wczoraj byłam u lekarza i dostałam diagnozę „W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy-GS-13mm, nie uwidoczniono pęcherzyka żółtkowego i echa zarodka”. Lekarka określiła mój przypadek pustym jajem i wypisała skierowanie do szpitala na oczyszczenie. Wczoraj będąc u lekarza po usłyszeniu tego wszystkiego przestałam racjonalnie myśleć. Wróciłam do domu, zaczęłam czytać nasze forum i strony internetowe. Wszędzie jest pisane o stwierdzeniu pustego jaja dopiero w momencie gdy pęcherzyk osiągnie 25mm. Czy jest choć cień szansy, że moja Pani doktor pośpieszyła się z taką diagnozą? Dziwi mnie, że nie kazała mi odczekać kilku dni/ tygodni i przyjść na kolejne badanie w celu potwierdzenia tylko od razu wypisała skierowanie na szpital. Jestem umówiona na kolejną wizytę w piątek tym razem u innego już lekarza. Jednak same wiecie, że czekanie tyle czasu jest dobijające. Dodam jeszcze, że to moja pierwsza ciąża. Nie mam żadnych plamień.
    Wiem, że nikt tutaj nie jest lekarzem ale jednak chciałabym usłyszeć jak oceniacie mój przypadek? Czy jest jeszcze szansa na pojawienie się zarodka? :(
    Dziękuję za każdą odpowiedź.

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2024, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza ciąża też była pustym jajem płodowym. Pęcherzyk miał około 6mm i był tak jak u Ciebie bez pęcherzyka żółtkowego i echa zarodka. Lekarz od razu stwierdził puste jajo, bo pęcherzyk był za mały na wiek ciąży. Co do wieku ciąży byliśmy pewni, bo miałam cykle stymulowane, owulację potwierdzoną monitoringiem. Po prostu mój pęcherzyk się zatrzymał w rozwoju... Nie miałam żadnych plamień ani nic. No nie taką diagnozę chcialam wtedy usłyszeć. Dostałam skierowanie do szpitala gdzie zgłosiłam się po dwóch dniach i tam miałam badania USG, pobieranie krwi itd. Pęcherzyk nie zmienił się przez ten czas i w szpitalu lekarz też stwierdził poronienie chybione.

Wiem, że to trudne przeżycie, bo sama się musiałam też z tym zmierzyć...

preg.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 października 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w tej samej sytuacji - czekanie i niepewność. Stanowczo jednak z tego co wytyczyłam 13 mm pęcherzyk ciążowy to za szybko by stwierdzić puste jajo. Ja na pewno bym poczekała do tych magicznych 25

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 8tyg. pęcherzyk 6mm.
    Na pierwszej wizycie byłam w 5 tyg. od razu po becie i wtedy potwierdzono pęcherzyk w macicy nie pamiętam ile miał milimetrów, w każdym razie na kolejnej wizycie okazało się, że wszystko zatrzymało się na tamtym etapie 5-6tydz. Także w moim wypadku nie miałam na co czekać... Ciężko mi było się z tym pogodzić, ale nie miałam wyjścia.

Trzymam dziewczyny za Was kciuki.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ