X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy doszło ?
Odpowiedz

Kiedy doszło ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Okeńka Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙋‍♀️ mam pytanie z racji że jestem dopiero przed wizytą u ginekologa.
    Od połowy stycznia brałam w raz z innymi witaminami mace oraz ashwagandhe. Cykle w miarę regularne 27-30 dni.
    9 lutego powinnam dostać miesiaczke.
    29.01 01.02 był stosunek.
    Wydawało mi się że owu była koło 30,31.01 (czyli według kalendarza w 19 lub 20 dc, czy to możliwe żeby była tak późno?)
    Test zrobiłam 10.02 który był negatywny, następne robiłam 13.02 i były pozytywne i negatywne, beta 14.02 72, 15.02 121.
    Czy po tym można stwierdzić mniej więcej kiedy doszło do zaplodnienia?

• świtezianka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej owulacja mogła się przesunąć. Na wizycie po rozmiarze zarodka dowiesz się, jaki jest wiek ciąży :) Tylko nie idź za szybko, bo wtedy jeszcze może nie być nic widać, a to zawsze stresuje.

Okeńka lubi tę wiadomość

7.10.2024: Na świat przyszedł mój ukochany synek 🩵

17.10.2025: ⏸️ - totalna niespodzianka 🙈

4.11.25: śliczne maleństwo z bijącym serduszkiem ❤️
    25.11.25: 3 cm skaczącego bobaska
    8.12.25: wynik NIFTY: zdrowa dziewczynka 🥹🩷
    13.01.25: dzidzia waży już 173g!

age.png

preg.png
  • Okeńka Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie monitorowałam sobie owulacji, ale według tego co wstrzymał kalendarz na 15dc to nie uważam żeby była to owulacja a właśnie parę dni później tylko zawsze mi się wydawało że jak ma się w miarę regularne cykle to owulacja musi być w tym konkretnym dniu ale pewnie ta maca która ma wpływ na hormony mogła coś pokrzyżować

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ