X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kiedy doszło ?
Odpowiedz

Kiedy doszło ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Okeńka Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙋‍♀️ mam pytanie z racji że jestem dopiero przed wizytą u ginekologa.
    Od połowy stycznia brałam w raz z innymi witaminami mace oraz ashwagandhe. Cykle w miarę regularne 27-30 dni.
    9 lutego powinnam dostać miesiaczke.
    29.01 01.02 był stosunek.
    Wydawało mi się że owu była koło 30,31.01 (czyli według kalendarza w 19 lub 20 dc, czy to możliwe żeby była tak późno?)
    Test zrobiłam 10.02 który był negatywny, następne robiłam 13.02 i były pozytywne i negatywne, beta 14.02 72, 15.02 121.
    Czy po tym można stwierdzić mniej więcej kiedy doszło do zaplodnienia?

• świtezianka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej owulacja mogła się przesunąć. Na wizycie po rozmiarze zarodka dowiesz się, jaki jest wiek ciąży :) Tylko nie idź za szybko, bo wtedy jeszcze może nie być nic widać, a to zawsze stresuje.

Okeńka lubi tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Okeńka Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie monitorowałam sobie owulacji, ale według tego co wstrzymał kalendarz na 15dc to nie uważam żeby była to owulacja a właśnie parę dni później tylko zawsze mi się wydawało że jak ma się w miarę regularne cykle to owulacja musi być w tym konkretnym dniu ale pewnie ta maca która ma wpływ na hormony mogła coś pokrzyżować

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ