X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Leczenie zębów....
Odpowiedz

Leczenie zębów....

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed ciążą wypełniałam sobie zęba a dokładnie robiłam odsłoniętą szyjkę zębową...i qrde wypadło mi dziś to wypełnienie. I zastanawiam się czy mogę iść do dentysty i to zrobić nadmieniam iż zamierzam użyć znieczulenia miejscowego...

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3km5xv544v.png[/link]

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży z tego co się orientuję, trzeba yście tylko dentyście zasygnalizować

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w maju idę do dentysty bo kawałek plomby mi wypadło .. I sama nie wiem jak to jest ze znieczuleniem .. I nie wiem czy wszyscy dentyści mają specjalne znieczulenie dla kobiet w ciąży :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze mam obawy naprawdę....:(

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam od dentysty. I co prawda nie jestem jeszcze w ciąży ale spytałam o znieczulenie. Jednym słowem - nie. Nie robi kobietom do 3 miesiąca ciąży.I nawet nie wspominał mi nic o specjalnym znieczuleniu dla kobiet w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy.Jak byłam w Szczecinie w 1 ciąży w takim lepszym gabinecie to bez problemu mnie znieczulili w 11 tygodniu bo musiał być kanał. Te znieczulenie było jakieś bez adrenaliny czy coś, nie pamiętam dokładnie. Ale pewnie zależy od miasta i wielkości gabinetu. Inne zęby miałam robione bez znieczulenia, ale kanałowego nie dało się bez - stres i ból okropny mógłby być gorszy dla płodu - z tego co mi tłumaczył wówczas mój gin.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dentysty krótko po tym jak zaszłam w ciążę. Na szczęście nie miałam żadnych ubytków, ale przy okazji dopytałam o znieczulenie - dentysta zapewnił, że są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży, więc w razie awarii nie ma się czego obawiać :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi się wydaje ze nie każdy dentysta może posiadać takie znieczulenie :) ja mam swojego dentyste od 20 lat i wydaje mi się że ona raczej nie będzie posiadać takowego znieczulenie :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja ginekolozka powiedziala ze jezeli zab nie boli to zeby poczekac do skonczenia 1 trymestru

j36regz209hdv9cb.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj gin powiedział to samo - ppo 12.tygodniu mogę iść i powiedzieć że chcę znieczulenie dla kobiet w.ciąży

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dentysty i zrobiłam tego zęba beż znieczulenia, trochę bolało ale dałam radę. Stomatolog mi powiedziała że absolutnie żadnego znieczulenia....Udało się bez i mam nadzieję że nie będę musiała robić tego jeszcze raz:-)

polkosia lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ