X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawienie Acoffil i Encortonu
Odpowiedz

Odstawienie Acoffil i Encortonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka98 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Immunolog przepisał mi Acoffil i Encorton ponieważ, mam KIR genotyp AA i dwa poronienia za sobą 😔 obecnie zaczynam 11 tydzień ciąży i ginekolog powiedział, że za tydzień/dwa będziemy odstawiać te leki. Trochę się tego boję 😢
    Czy któraś z Was również brała, a później odstawiła?

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Accofil i też mam odstawić - z tego co czytałam tu na forum, ten lek zawsze jest odstawiany na koniec I trymestru. Chodzi o to, że dalej już nie jest potrzebny.
    Z encortonem nie mam doświadczeń.

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam encorton i odstawiłam. O
    Ten lek też się bierze przez pierwszy trymestr. Ale schodzenie z dawki powinno być stopniowe. Ja 9tygodni (od pozytywnego testu do 9tc) miałam swoją dawkę 10mg, potem 10tc i dawka 5mg,, 11tc - 2.5 mg i w 12.tc już lek odstawiony

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ