X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Odstawienie Acoffil i Encortonu
Odpowiedz

Odstawienie Acoffil i Encortonu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka98 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Immunolog przepisał mi Acoffil i Encorton ponieważ, mam KIR genotyp AA i dwa poronienia za sobą 😔 obecnie zaczynam 11 tydzień ciąży i ginekolog powiedział, że za tydzień/dwa będziemy odstawiać te leki. Trochę się tego boję 😢
    Czy któraś z Was również brała, a później odstawiła?

• Nadzieja9 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę Accofil i też mam odstawić - z tego co czytałam tu na forum, ten lek zawsze jest odstawiany na koniec I trymestru. Chodzi o to, że dalej już nie jest potrzebny.
    Z encortonem nie mam doświadczeń.

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam encorton i odstawiłam. O
    Ten lek też się bierze przez pierwszy trymestr. Ale schodzenie z dawki powinno być stopniowe. Ja 9tygodni (od pozytywnego testu do 9tc) miałam swoją dawkę 10mg, potem 10tc i dawka 5mg,, 11tc - 2.5 mg i w 12.tc już lek odstawiony

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ