X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Utrata wagi
Odpowiedz

Utrata wagi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem w 8 tyg i mam lekkie mdłości i spadek apetytu co za tym idzie straciłam na wadze ,nie dużo bo ok 1-1,5 kg ale martwi mnie czy to nie zaszkodzi? Staram się jeść tak jak zawsze ale czasami nie da się zmusić jak wiadomo mdłości są bezlitosne.Czy któraś z Was też straciła na wadze w 1 trymestrze?

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się, ja straciłam na wadze w sumie 4 kilo do tej pory (11 tydz.)bo jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to byłam 2 tygodnie na diecie i schudłam 3 kilo. A potem z rozpędu metabolizmu jeszcze 1 kg.

Nie utratą wagi powinnaś z resztą się przejmować (bo jest bardzo mała na razie), ale raczej tym czy dostarczasz wszystkich składników odżywczych. Bo nie chudość jest groźna, ale np. awitaminoza :)

AgataP, dojrzała lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Starałam się jeść zdrowo nawet jak nie byłam w ciąży ale czasem tak mnie zemdli że nie wiem co to nie moge w siebie nic wmusić,narazie moim sojusznikiem są banany :) jedyna rzecz na widok której nie mam mdłości.

• Bergo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Ja niestety przed ciążą przytyłam sporo ponad moją normalną wagę- z różnych powodów. Ciążę więc zaczęłam cięższa niż powinnam, chociaż niby nadal w normie. Brzuch mi już rośnie, wyraźnie go widać, a waga spadła o 1kg. To normalne na początku, a mnie nawet cieszy biorąc pod uwagę ten nadważony start. Odżywiam się bardzo zdrowo, więc brakiem składników dla dziecka nie muszę się martwić.

AgataP lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie ja również schudłam 4kg i dopiero w 24tc wyrownalam wagę. A teraz 3 kg na +. Tak wiec jest czas na wszystko. Jak wyniki ok to żaden problem. Ja również chudlam przez mdłości. A propo spróbujcie Coli na mdłości. Mi pomogło. 0,5-1 szkl.w ciągu dnia po troszku nie zaszkodzi, a pomaga w jedzeniu.

AgataP lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Jestem spokojniejsza :) Cola działa :)

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbowałam coli, łyczek (w grypie żołądkowej pomagała) - takiego skrętu żołądka jeszcze nigdy nie miałam, choć przed ciążą piłam dość dużo coli i nigdy nic mi po niej nie było. Ja też schudłam już 1,5 kg. Jem na siłę. Trzeba.

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka przez I trymestr jadła tylko chleb z masłem i ogórkami małosolnymi, bo nic nie przechodziło jej przez gardło. Dziecko zdrowe

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w sumie teraz schudłam 3 kg ale wyniki ok

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na mdłości, które mam od kilku dni pomaga guma do żucia :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ