Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ból pachwin,krocza
Odpowiedz

ból pachwin,krocza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mała1106 Znajoma

Wysłany: 25 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miała może któraś z Was bóle krocza,w pachwinach(nie wiem jak to określić dokładnie)??? najczęściej mam w nocy przy przewracaniu się w łóżku i podnoszeniu się z niego jestem w 22tc i wizytę mam 2 listopada .Powinnam się martwić czy to jednak normalne?

• panama Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest normalne. Na skutek hormonu relaksyny rozluźniają się więzadła m.in. w pachwinach i stąd uczucie ciągnięcia i ból. Też mam problem z przekręcaniem się z boku na bok. Zauważyłam, że jak podnoszę miednicę, by przekręcić się na bok, to strzelają mi kości "tam" :) Ból pachwin mam już od ok 11-12 tc, najczęściej przy dłuższym chodzeniu. Teraz pojawił się ból kości w spojeniu łonowym. Jak siedziałam okrakiem na łóżku przez ok 10 minut, to nie mogłam zejść z łóżka i zrobić kroku, bo tak rwało. To samo mam przy depilacji miejsc intymnych. Jak się rozkraczę, to później mam problem z podniesieniem nogi na wysokość 20cm. Mój gin powiedział, że jak ból będzie się nasilał, to mam iść do ortopedy. Póki co na bóle pachwin biorę magnez.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Mała1106 Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź ;-) byłam już na wizycie i lekarz też zapewniał mnie że to normalne i nie ma się czego obawiać no chyba że już ból będzie nie do wytrzymania to mam się zgłosić do niego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ