X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ciążowy brzuszek :) Kiedy!?
Odpowiedz

Ciążowy brzuszek :) Kiedy!?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • amelka_27 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Pochwalcie się - kiedy pojawił Wam się ewidentnie widoczny dla Was brzuszek?

Ja mam pełne 14 tygodni ciąży i narazie nie zauważam :( Mam nadwagę i solidną budowę, biodra szerokie, ale do otyłości mi daaaaleko. I troszkę swojego tłuszczyku na brzuszku... i nic a nic nie widać!

Jak to jest u Was? :D

oar8rjjgljk52u9a.png
  • Lidia87 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczupła, w tej chwili 22tydz.i 2dni i brzuszek już widać ewidentnie przy opiętych ubraniach. Do 19 tygodnia nie było nic widać chyba, że położyłam się na plecach- wtedy brzuch trochę się odznaczał. Teraz porównując zdjęcie z przed tygodnia do dzisiaj widać, że nasza mała Maja rośnie jak na drożdżach 😁

amelka_27 lubi tę wiadomość

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawił się dopiero około 25 tygodnia ciąży. Ale ktoś kto nie wiedział, że jestem w ciąży to by się nawet nie domyślił. :)

amelka_27 lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • amelka_27 Znajoma

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0306 wrote:
    U mnie pojawił się dopiero około 25 tygodnia ciąży. Ale ktoś kto nie wiedział, że jestem w ciąży to by się nawet nie domyślił. :)

Wooow. A jakiej budowy jesteś? Szok.

oar8rjjgljk52u9a.png
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelka_27 wrote:
    Wooow. A jakiej budowy jesteś? Szok.
    Zawsze byłam bardzo szczupła i mimo tego brzucha i tak widać nie było. Na porodówce nie wierzyli mi, że ja do porodu 😁

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • sybilla Debiutantka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 16tc i pomału widać

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 11 tygodniu , a widać od ok 2 tygodni, ale jestem bardzo szczupła. Mam wrażenie, że mam taki brzuch, bo cierpię od początku na wzdęcia zołądka. Ledwo zaszłam, a już wszyscy sąsiedzi zaczęli pytać o ciąże, bo tak bardzo było widać :P
    To moja 1 ciąża, więc w sumie mi to nie przeszkadza, cieszę się z tego...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• zokeia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży czekałam na brzuszek chyba do 6 miesiąca. W drugiej do 5. A teraz? Jestem w 14 tc i już nie wciągnę. Jestem szczupła, wysportowana, a i tak wywaliło mi szybko :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • WrednaZośka Koleżanka

Wysłany: 8 października 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam szczupłą talię i brzuszek na początku był taki jakbym się po prostu objadła :) Chociaż spodnie uciskały mnie prawie od początku. Musiałam kupić ciążowe spodnie które mi spadały i dodatkowy pasek z góry zawijałam w pasie XD ale najważniejszy był krój- nisko wycięte z przodu nie uciskały. Dopiero około 16 tygodnia coś zaczęło być lekko widać, a od 17go tygodnia w sumie z dnia na dzień widać że coś rośnie (tak twierdzi mój narzeczony ;P)

Anka Q lubi tę wiadomość

• Czarna_porzeczka Ekspertka

Wysłany: 13 października 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od niedwana, od 14tc widzę lekkie zaokrąglenie jak zakasam bluzkę przed lustrem. Lekko wypukłu brzuch. Jestem bardzo szczupła i wysportowana. Myślę, że mięśnie brzucha robią mi taki gorset, że jeszcze sobie poczekam na prawdziwie ciążowy brzuszek.

A jak rano leżę na plecach to mogę bez trudu wymacać wypukłość macicy XD. Niezłe jaja.

preg.png
  • Mon28 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hei ponowie swoie pytanie może ktoś otpowie. Czy to normalne że w piątym miesiacu ciąży boli mnie przepona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 22:11

• KlaudiaKno Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem szczupła i drobna i u mnie do 21 tygodnia w ogóle nie było widać, że jestem w ciąży. Wieczorem, jak mąż na mnie patrzył, to mówił, że mam brzuch, jakbym miała wzdęcia 🤣 aktualnie 23 tc, coś tam widać, ale nadal mogę chodzić w większości swoich ubrań :)

• TERESA05 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDALENA ROSIK FINANSOWANIE
    Witam wszystkich
    Bardzo dziękuję Bogu że ponownie postawiłeś MAGDALENA BARBARA ROSIK na mojej ścieżce.
    W przypadku wszystkich Twoich potrzeb finansowych lub masz kłopoty finansowe, po prostu skontaktuj się z tą wspaniałą MAGDALENA BARBARA ROSIK , a będziesz miał pełną satysfakcję.Ta kobieta właśnie pomogła mi niewielką sumą 55 000 zł, a to mi wystarczy.
    Jest kobietą serca, dzięki tej wspaniałej kobiecie mogłem podnieść standard życia i zadłużenie.
    Jeśli potrzebujesz małej pożyczki, skontaktuj się tylko z nimi, a nie zawiedziesz się.
    E-mail: [email protected]
    Dziękuję Ci

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ