X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr mierzenia wysokości dna macicy, ciaza w UK
Odpowiedz

mierzenia wysokości dna macicy, ciaza w UK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • malgo31 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 28 tc i mieszkam w uk. Wczoraj miałam spotkanie z położną i mierzyła mi wysokość dna macicy, liczba cm powinna odpowiadać tygodniom ciąży- tak było 3 tygodnie temu, byłam w 25 t i wysokość była 25cm. Wczoraj wysokość wyszła 31cm, oczywiście nie kazała mi się martwić, bo albo większe dziecko albo za dużo wód a ja i tak się martwię. Umówiła mnie na spotkanie z lekarzem w czw, oczywiście skanu nie zrobią bo sa zbyt zajęci. Jestem umówiona prywatnie na usg do polskiego gin ale dopiero na 13 lutego-jak tu wytrzymać. Boję sie o malutką, ciągle cos...
    Może ktoś coś poradzi?

Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
    Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
    Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g <3
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale czemu sie martwisz??? Przeciez powiedziala ci,ze wszystko jest ok :) Nie kazda ciaza przebiega przeciez ksiazkowo-raz jest wiecej raz mniej.. A dzidzi napewno twoj stres nie pomaga :( Glowa do gory :) :)

malgo31 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • malgo31 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie martwić ;) Miałam kontrolne usg, malutka rośnie prawidłowo, waga 1332g i wszystkie narządy ok. Tylko tych wód jest faktycznie za dużo, wyszło 28cm. Będą mnie kontrolować i mam nadzieję że już się nie zwiększą.

myszka2070 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
    Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
    Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ