X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr mierzenia wysokości dna macicy, ciaza w UK
Odpowiedz

mierzenia wysokości dna macicy, ciaza w UK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • malgo31 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 28 tc i mieszkam w uk. Wczoraj miałam spotkanie z położną i mierzyła mi wysokość dna macicy, liczba cm powinna odpowiadać tygodniom ciąży- tak było 3 tygodnie temu, byłam w 25 t i wysokość była 25cm. Wczoraj wysokość wyszła 31cm, oczywiście nie kazała mi się martwić, bo albo większe dziecko albo za dużo wód a ja i tak się martwię. Umówiła mnie na spotkanie z lekarzem w czw, oczywiście skanu nie zrobią bo sa zbyt zajęci. Jestem umówiona prywatnie na usg do polskiego gin ale dopiero na 13 lutego-jak tu wytrzymać. Boję sie o malutką, ciągle cos...
    Może ktoś coś poradzi?

Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
    Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
    Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g <3
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale czemu sie martwisz??? Przeciez powiedziala ci,ze wszystko jest ok :) Nie kazda ciaza przebiega przeciez ksiazkowo-raz jest wiecej raz mniej.. A dzidzi napewno twoj stres nie pomaga :( Glowa do gory :) :)

malgo31 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • malgo31 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie martwić ;) Miałam kontrolne usg, malutka rośnie prawidłowo, waga 1332g i wszystkie narządy ok. Tylko tych wód jest faktycznie za dużo, wyszło 28cm. Będą mnie kontrolować i mam nadzieję że już się nie zwiększą.

myszka2070 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] [8/08/2014] 10tc
    Aniołek [*] [9/11/2017] 6tc
    Isabella nasze szczęscie urodzona 25/04/2016 waga 3700g <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ