X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Żylaki powrózka nasiennego
Odpowiedz

Żylaki powrózka nasiennego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Megi12341234 Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Wiem, że temat się już pojawił, ale mam konkretne pytanie.
    Wyniki męża za pierwszym razem były całkiem ok, pomijając morfologię 0%. Walczyliśmy o poprawę tego parametru. Udało się poprawić na 2%, natomiast reszta wyników diametralnie spadła. Mąż udał się do androloga. Wszystkie wyniki ok. Wykrył malutki żylak. Androlog stwierdził, że owy żylak jest zbyt mały aby miał wpływ na nasienie, mamy jeszcze poczekać z jego usunięciem i jeżeli sytuacja się nie poprawi, wtedy będziemy wycinać.
    Stąd moje pytanie: CZEKAĆ, CZY WYCINAĆ? Może Wasi mężowie mieli malutkie żylaki i możecie podzielić się Waszymi doświadczeniami w tej sprawie?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy parametry są mocno obnizone? Ja bym się jednak zastanowiła jeżeli jest to naprawdę mały żylak..

Megi12341234 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada 2024, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncentracja - 12.0 mln/ml
    Liczba - 37.2 ml/ejakulat
    Ruch a+b - 10.4 mln/ejakult (28%)
    Ruch całkowity a+b+c - 15.6mln (42%)
    Żywotność 21.1mln (76%)
    Morfologia 1%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2024, 17:30

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spróbowała ruchem, dieta i suplami. Nie ruszałabym małych żylaków. :)

Wysłany: 30 listopada 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że mąż to wszystko wprowadził + rzucił palenie, a wyniki się pogorszyły. Wcześniej liczba 75ml.
    A czy są jakieś skutki uboczne dla których lepiej nie robić takiego zabiegu?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz. Mówią niby że pogorszenie stanu to jest marginalne. Ale ja znalazłam kilka przypadków na forum że było pogorszenie. Jakby nie patrzeć ingerencja jest.

My jesteśmy po zabiegu ale u nas wyniki były tragiczne więc nic nie traciliśmy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ