X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Warszawie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Warszawie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny podzielcie się doświadczeniami z porodów w Warszawskich szpitali? Gdzie rodziłyście, jakie doświadczenia? Zastanawiam się nad Inflancką lub Madalińskiego, ale chciałabym poznać jakieś opinie o tych placówkach.

Gosia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki sam temat o takim samym tytule juz jest. poszukaj na poprzednich stronach :)

Suzy Lee, Anielka27 lubią tę wiadomość

• Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale? Św. Zofia jest nastawiona na porody naturalne. Mojej koleżance "zmarnowali" tam dziecko. Miała za wszelką cenę urodzić sama. Ceną jaką zapłaciła było dziecięce porażenie mózgowe u jej dziecka.

Gosia
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, trochę niżej jest ten wątek, o którym napisała m_f. Tutaj link:
    https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/gdzie-rodzic-w-warszawie,277.html
    tylko trzeba go trochę odkurzyć ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 26 wrote:
    Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale?

Zawsze możesz zacząć dyskusję na tamtym wątku nt. innego szpitala :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nastawiona na inflancka. Ale w zapasie mysle o MSWIA, poniewaz nie jest to szpital oblegany, a sa rowniez wyspecjaluzowani. Znajoma nie dojechala do swojego szputala bo po drodze mijali mswia i tam urodzila. Mowi ze bylo super. Nie bylo oblezenia rodzacych. Polozne mogly skupic sie na niej. Aaaaa na koniec jak nie miala sily to zrobili jej cesarke.
    Ile w tym prawdy... nie wiem. Ale biore ten szpital pid uwage.

mhsvj44jngo177cq.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam dobre opinie o MSWiA. Moja koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona. Nie wszyscy z personelu byli mili, ale profesjonalni, a o to chodziło, bo miała trudny poród i jej synek wyszedł z niego cało :-)

Dodam, że nikogo i niczego nie opłacała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 09:32

• Elektroda Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 2009r rodziłam na Madalińskiego i za jakieś 3-4tyg też się tam wybieram :)
    ze swojej strony polecam. poród był bardzo długi i trudny- powikłanie porodowe- dystocja barkowa u dziecka (http://e-masaz.pl/page.php?id=dystocja_barkowa ). syn był duży, ponad 4kg, dzięki przytomności położnych i lekarzy mam zdrowe dziecko a bardzo często to powikłanie kończy się porażeniem splotu ramiennego i kalectwem na resztę życia.
    szczerze mówiąc jestem przerażona myślą że sytuacja się powtórzy ale wierzę że będę w dobrych rękach i jeżeli cokolwiek zacznie się dziać to lekarz i położna będą wiedzieli jak reagować

• as Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ja rodziłam na Karowej i spoko. Fakt że to był rok 2010 i wszystkie szpitale były przepełnione: najpierw mąż slyszał jak lekarze rozmawiali aby mnie odesłać do innego szpitala ale było już za poźno, z dobre pół godziny czekaliśmy przed porodówką bo trwał inny poród, a na drugi dzień po porodzie spędziłam z poł dnia na korytarzu bo wszystkie sale były zajęte.
    To niezbyt dobra reklama - ale to był taki moment że był boom.

Sam szpital super.
    No i personel niezwykle profesjonalny:
    - lekarz jak mnie przyjął - wziął mnie za rękę i niezwykle ciepło i opiekuńczo powiedział: "już pani nie wypuszczę, zajmiemy się panią i na pewno za chwilę razem urodzimy pani dziecko"
    - jak czekaliśmy przed porodówką - pani doktor robiła mi niesamowicie przyjemny i rozluźniający masaż narządow rodnych, cały czas była z nami i żartowaliśmy rożne takie aby nie straszyć porodem
    - no i kobitka od laktacji przyszła do mnie po kilku godzinach po porodzie i po kilkuminutowej rozmowie rozwiała wszelkie moje wątpliwości dotyczące problemów karmienia, że ja nastawiona sceptycznie znając problemy w całej mojej rodzinie, jako jedyna w rodzinie nie miałam najmniejszych problemów z karmieniem dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 26 wrote:
    Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale? Św. Zofia jest nastawiona na porody naturalne. Mojej koleżance "zmarnowali" tam dziecko. Miała za wszelką cenę urodzić sama. Ceną jaką zapłaciła było dziecięce porażenie mózgowe u jej dziecka.

Ja sie zgodzić z taka opinią nie mogę, nie tylko dlatego, ze sama doświadczyłam na sobie, że bardzo są wyczuleni na powikłania porodowe i sami zaproponowali mi cesarskie cięcie ale rownież nie świadczą o tym fakty. 32% porodow w Zofii to CC i jest to największy odsetek w Warszawie.
    Nastawieni wyłącznie na porody naturalne to oni byli jakieś 10 lat temu, teraz to szpital sprywatyzowany wiec nastawiony na pacjenta, bo klient musi wyjść zadowolony i jeszcze polecić znajomym ;)

Suzy Lee, Matylda36 lubią tę wiadomość

• catherina Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. ja termin mam dopiero na maj ale szpital mam juz wybrany. zamierzam rodzic na madalinskiego :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catherina ja słyszałam negatywne opinie o Madalińskiego :(

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety też chociaż mam jedną znajomą która jest zadowolona

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam 3 dziewczyny, które rodziły na madalińskiego i za nic na świecie po ich relacjach nie wybrałabym tego szpitala.

• catherina Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to slyszalam dobre opinie. moja przyjaciolka urodzila tak kilka dni temu:) a po za tym wybralam ten szpital ze wzgledu ze moja tesciowa jest tam polozna.

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak masz tam teściową to wiadomo, ze się decydujesz tam rodzić.:) zawsze łatwiej jak ma się kogoś swojego.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • catherina Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oczywiste :) Ale nie tylko z tego powodu sie zdecydowalam na ten szpital. Jak wczesniej pisalam przyjaciolka tam urodzila kilka dni temu no i mam w rodzinie kilka sióstr ktore tam rodzily :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ