Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie a L4
Odpowiedz

Poronienie a L4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Czy któraś z Was orientuje sie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim po poronieniu w szpitalu? Chciałabym pojsc na zwolnienie wystawione w szpitalu, natomiast nie informowałam wczesniej pracodawcy o ciazy. Nie chciałabym żeby w jakiś sposób się dowiedział. Czy zwolnienie w takim przypadku dostaje się zwykle na 70/80%? Czy pracodawca jakoś się dowie, ze byłam w ciazy?

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Słoneczko Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wiesz nie do końca się orientuję w tym temacie ale L4 jak jest wpisywane to chyba jest kod choroby poprostu i wątpię żeby pracodawcy chciało się to sprawdzać a nawet gdyby to kod nie jest konkretny akurat na poronienie tylko np że przeszłaś zabieg poprostu i musisz leżeć lub nie bo to też na L4 jest oznaczane. Chyba że poroniłaś po 20tyg i należy Ci się już tzw skrócony macierzyński to już inna sprawa.

• ef36 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem szpital wystawia zwykłe L4 płatne 70% . Po poronieniu nie jesteś już w ciąży. Nie powinni też wpisywać kodu choroby (to podają tylko na L4 płatnym 100%).
    Jeśli znasz płeć dziecka możesz iść na 8 tygodni skróconego urlopu macierzyńskiego (płatne 100%). Tylko to wymaga trochę papierologii i w takim przypadku pracodawca by się dowiedział.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • MakowaPanienka Debiutantka

Wysłany: 13 września 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Cześć. Czy któraś z Was orientuje sie jak to jest ze zwolnieniem lekarskim po poronieniu w szpitalu? Chciałabym pojsc na zwolnienie wystawione w szpitalu, natomiast nie informowałam wczesniej pracodawcy o ciazy. Nie chciałabym żeby w jakiś sposób się dowiedział. Czy zwolnienie w takim przypadku dostaje się zwykle na 70/80%? Czy pracodawca jakoś się dowie, ze byłam w ciazy?
    Niestety dowie sie ale jest platne 100%

• Appletree Ekspertka

Wysłany: 13 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakowaPanienka wrote:
    Niestety dowie sie ale jest platne 100%

to chyba zależy jednak od szpitala. Ja po poronieniu dostałam normalne 80% L4 na 3 tygodnie

gDUNp2.png

IVF 9.09
    ❄️❄️❄️❄️
    8dpt. beta HCG: 27,14 prog: 31,97
    10dpt. beta HCG: 86,66
    15dpt. beta HCG: 311,4 prog:126,39
    czekamy 8lat. W końcu się doczeka(liś)my <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ