X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy encorton 5 mg przy dodatnim Ana to nie za mało?
Odpowiedz

Czy encorton 5 mg przy dodatnim Ana to nie za mało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Melania05 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak w pytaniu.. Jestem juz po jednym poronieniu i po zrobieniu samemu prywatnych badań dlaczego poroniłam, bo przeciez jak jest sie w ciazy to wedlug mnie rownoznaczne to bylo z dzieckiem i tyle. wyszlo ze mam dodatnie ANA ktore raz wynosilo 1:1280 dwa miesiace pozniej wzrosly do 1:5280 po dwoch miesiacach zmalaly do 1:640. Zaden lekarz nie znal przyczyny ale trafilam do profesora Wilczyńskiego i on stwierdzil jeszcze u mnie dodatnie APA przeciwciala łożyskowe. Mam brac encrton 5 mg, zastrzyki z heparyna i acard. Jednak z tego co czytam wiekszosc dostaje 10 mg encortonu a ja dostalm jakas małą dawke. Mam jeszcze ją brać do 8 tygodnia ciąży a potem zmniejszac dawke przez kolejne trzy dni. czy to tez nie za krotko? zazwyczaj dziewcyzny biora do 12 tygodnia ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ