X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy to poronienie?
Odpowiedz

Czy to poronienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może miała któraś z was podobny przypadek. Jakiś czas temu z chłopakiem stwierdziliśmy że chcielibyśmy dziecko, ale nie będziemy jakoś specjalnie się starać, po prostu będziemy uprawiać seks bez zabezpieczenia wtedy kiedy mamy ochotę a nie tylko wtedy kiedy mam dni płodne. Dodam iż każde nasze współżycie zapisuje w kalendarzyku. I tak o to dnia 27 sierpnia dostałam lekkiego krwawienia ( wcześniejszy okres był 4-8 sierpnia a nasteony przewidywany 1-5 września), dodatkowo czułam się od kilku u dni jakbym miała gorączkę. Stwierdziłam że chyba to coś znaczy. 3 września zrobiłam test ciążowy który pokazał dwie kreski. Płakałam że szczęścia. Ale nie długo..
    Następnego dnia było wszytko ok, lecz 5 września rano ponownie dostałam krwawienia, lekko przerażona poszłam do pracy, a po powrocie z pracy, gdy byłam w toalecie, wyleciał ze mnie duży skrzep, bardzo dziwny, lekko okrągły, jaśniejszy niż te okresowe. Wpadłam w panikę. Wieczorem pojechałam z chłopakiem do szpitala. Zrobili mi badanie usg, pobrali krew i mocz. Wyszłam że szpitala 7 września z wiadomością ze nie jestem w ciąży ale nie umieją określić czy poronilam czy po prostu mój organizm zwariował i test się pomylił. Krwawienie trwało do od 5-11 września.
    Czy któraś z was miała coś podobnego?

Obecnie wczoraj powinnam dostać okres ale narazie cisza, jedynie od kilku dni pobolewa mnie brzuch i mam wrażliwe piersi. Dodam że po tamtym zajsciu dalej z chłopakiem staramy się o dziecko. Pozdrawiam :)

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałaś o ciąży biochemicznej? Często nawet o niej nie wiemy.

f2wl20mmurgifll8.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oczywiście. Bardziej chodiz mi o to, że lekarze nie umieli mi powiedzieć co się stało.

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek skoro zrobili Ci badania to na pewno zbadali Ci bete.
    Myślę ze po tym można już stwierdzić czy to była ciąża czy nie... Beta nie spada do 0 z dnia na dzień. Sprawdź wyniki, to może rozjaśni całą sprawę :)

Powodzenia w staraniach:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo Lubieswieczki :)

• Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 8 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj rano robiłam test, wyszedł pozytywny. Robiłam test z clear Blue i wyszło że do zapłodnienia doszło powyżej 3 tygodni temu.. Czy to Jest możliwe że tak szybki by się znowu udało?

• Leira Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczeek wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj rano robiłam test, wyszedł pozytywny. Robiłam test z clear Blue i wyszło że do zapłodnienia doszło powyżej 3 tygodni temu.. Czy to Jest możliwe że tak szybki by się znowu udało?

Możliwe, dlaczego nie?
    Jeśli miałaś naturalne poronienie to w kolejnym cyklu już możesz zaskoczyć :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 8 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.
    W tym tygodniu wybiorę się do lekarza. Mam Nadzieję że będzie wszystko dobrze..

Wiktoria2909 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ