X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Czy to poronienie?
Odpowiedz

Czy to poronienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może miała któraś z was podobny przypadek. Jakiś czas temu z chłopakiem stwierdziliśmy że chcielibyśmy dziecko, ale nie będziemy jakoś specjalnie się starać, po prostu będziemy uprawiać seks bez zabezpieczenia wtedy kiedy mamy ochotę a nie tylko wtedy kiedy mam dni płodne. Dodam iż każde nasze współżycie zapisuje w kalendarzyku. I tak o to dnia 27 sierpnia dostałam lekkiego krwawienia ( wcześniejszy okres był 4-8 sierpnia a nasteony przewidywany 1-5 września), dodatkowo czułam się od kilku u dni jakbym miała gorączkę. Stwierdziłam że chyba to coś znaczy. 3 września zrobiłam test ciążowy który pokazał dwie kreski. Płakałam że szczęścia. Ale nie długo..
    Następnego dnia było wszytko ok, lecz 5 września rano ponownie dostałam krwawienia, lekko przerażona poszłam do pracy, a po powrocie z pracy, gdy byłam w toalecie, wyleciał ze mnie duży skrzep, bardzo dziwny, lekko okrągły, jaśniejszy niż te okresowe. Wpadłam w panikę. Wieczorem pojechałam z chłopakiem do szpitala. Zrobili mi badanie usg, pobrali krew i mocz. Wyszłam że szpitala 7 września z wiadomością ze nie jestem w ciąży ale nie umieją określić czy poronilam czy po prostu mój organizm zwariował i test się pomylił. Krwawienie trwało do od 5-11 września.
    Czy któraś z was miała coś podobnego?

Obecnie wczoraj powinnam dostać okres ale narazie cisza, jedynie od kilku dni pobolewa mnie brzuch i mam wrażliwe piersi. Dodam że po tamtym zajsciu dalej z chłopakiem staramy się o dziecko. Pozdrawiam :)

• Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałaś o ciąży biochemicznej? Często nawet o niej nie wiemy.

f2wl20mmurgifll8.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oczywiście. Bardziej chodiz mi o to, że lekarze nie umieli mi powiedzieć co się stało.

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczek skoro zrobili Ci badania to na pewno zbadali Ci bete.
    Myślę ze po tym można już stwierdzić czy to była ciąża czy nie... Beta nie spada do 0 z dnia na dzień. Sprawdź wyniki, to może rozjaśni całą sprawę :)

Powodzenia w staraniach:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 4 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo Lubieswieczki :)

• Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 8 października 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj rano robiłam test, wyszedł pozytywny. Robiłam test z clear Blue i wyszło że do zapłodnienia doszło powyżej 3 tygodni temu.. Czy to Jest możliwe że tak szybki by się znowu udało?

• Leira Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaczeek wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj rano robiłam test, wyszedł pozytywny. Robiłam test z clear Blue i wyszło że do zapłodnienia doszło powyżej 3 tygodni temu.. Czy to Jest możliwe że tak szybki by się znowu udało?

Możliwe, dlaczego nie?
    Jeśli miałaś naturalne poronienie to w kolejnym cyklu już możesz zaskoczyć :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nusiaczeek Nowa

Wysłany: 8 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.
    W tym tygodniu wybiorę się do lekarza. Mam Nadzieję że będzie wszystko dobrze..

Wiktoria2909 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ