X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Drętwienie rąk i obrzęk nadgarstków w 20 tygodniu ciąży
Odpowiedz

Drętwienie rąk i obrzęk nadgarstków w 20 tygodniu ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drętwieją mi ręce zwłaszcza po nocy, zauważyłam dziś obrzęk nadgarstków obu rąk i kostek. Niepokoi mnie to. Czy ktoś miał podobnie?

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam. Nie pamiętam dokładnie na jakim etapie ciąży, ale na pewno bardzo wcześnie.Bylam w szoku, że ledwo widać brzuszek a ja nie mogę założyć obrączki i ciężko było pisać na klawiaturze. Lekarz stwierdził, że to normalne. Obrączkę założyłam dopiero tydzień po porodzie. Ale ' dla spokojnosci'nie zaszkodzi zapytać lekarza.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzięki za odpowiedź,bo się solidnie przestraszyłam... Mam wizytę w środę więc zapytam

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalam to na tym etapie takie puchnięcia są niepokojące, bo mogą swiadczyc o zatruciu ciązowym. Oczywiscie nie muszą, i moze to byc zwykle zatrzymywanie wody, ale na pewno skonsultuj sie z lekarzem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja
    Ja też miałam, dość wcześnie.
    Kazano mi zrobić dodatkowe badania, cholestaze wykluczono.
    Piłam bardzo dużo naparu z pokrzywy. Świetnie wypłukiwała dodatkowa wodę i opuchlizna schodziła ale drętwienie zostało i towarzyszyło mu nawet na stole do CC.
    Ponoć dziecko gdzieś uciska i stąd takie dretwienie.
    Ja jeszcze miałam od samego początku do samego końca rwę kulszowa w prawej nodze.

Skonsultuje swój przypadek z lekarzem ale pić pokrzywy nie zaszkodzi ;) tylko siku się chodzi z 3razy częściej niż normalnie ;)

Lukrecja lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Lubie napar z pokrzywy ,wiec z rady skorzystam z przyjemnoscia. Jutro zrobie badania laboratoryjne

• Coccolina Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to mam, w obydwu ciążach tak miałam. Ale mi puchną tylko palce u rąk i drętwieją po nocy. To zespół cieśni nadgarstka, woda się zatrzymuje w nadgarstkach co powoduje ucisk na nerwy, opuchliznę i drętwienie.

Przeszło od razu po porodzie ;)

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • MikroLena Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod sam koniec ciąży drętwiały mi palce u obu rąk - ale tylko te trzy od środkowego do małego. Przeszło po porodzie. Moja mama też tak miała :D jak była w ciąży ze mną, tylko jej drętwiała jedna dłoń.

dqpranliwnrweqx3.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Dzieki. Lubie napar z pokrzywy ,wiec z rady skorzystam z przyjemnoscia. Jutro zrobie badania laboratoryjne

Jakie badania z krwi trzeba wykonac zeby wykluczyć cholestaze?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ