Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Owulacja przed czy po?

Owulacja przed czy po?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:19

/  Zgłoś
    Witam, w tym cyklu robiłam usg aby potwierdzić owulacje. Śluz płodny miałam do 11.08, 14 miałam robione pierwsze usg z którego wynika że mój pęcherzyk ma 23 mm, kolejne usg pokazało że pęcherzyk ma 25 cm i lekarz powiedział że pęcherzyk się zapada widać ciałko krwotocze i pojawił się płyn w zatoce daglasa. Dziś kolejne usg pęcherzyk 28 cm nadal ciałko krwotocze oraz płyn zaś brak ciałka żółtego. Lekarz mówi że cykl raczej stracony zaś nie jest pewien czy do owulacji nie doszło prędzej. Czy spisać cykl na straty czy jest jeszcze szansa? Dodam że endometrium mialam 8,9 mm a po ostatni usg endometrium wynosi 7,8 mm.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ