X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Pytania do eksperta Owulacja przed czy po?

Owulacja przed czy po?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:19

/  Zgłoś
    Witam, w tym cyklu robiłam usg aby potwierdzić owulacje. Śluz płodny miałam do 11.08, 14 miałam robione pierwsze usg z którego wynika że mój pęcherzyk ma 23 mm, kolejne usg pokazało że pęcherzyk ma 25 cm i lekarz powiedział że pęcherzyk się zapada widać ciałko krwotocze i pojawił się płyn w zatoce daglasa. Dziś kolejne usg pęcherzyk 28 cm nadal ciałko krwotocze oraz płyn zaś brak ciałka żółtego. Lekarz mówi że cykl raczej stracony zaś nie jest pewien czy do owulacji nie doszło prędzej. Czy spisać cykl na straty czy jest jeszcze szansa? Dodam że endometrium mialam 8,9 mm a po ostatni usg endometrium wynosi 7,8 mm.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ