Badać glukozę przed ciążą?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie dajmy się zwariować. Tym sposobem można przebadać wszystko i dowiedzieć się czy przypadkiem nie przekażemy dziecku jakichś wad. To nieuniknione, że nasze dziecko będzie miało coś, co nie uczyni go idealnym. Owszem, warto dbać o zdrowie i nie przesadzać z niczym. Ale myślę, że to samo tyczy się badań. Jak wiemy (szczególnie te, które starają się dłużej), że wszelkie działania medyczne, w tym także badania, nie wpływają pozytywnie na naszą psychikę. A to niestety najważniejsza kwestia w temacie starań...
Nona, Malenq, Ewa99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda popieram...Nona wiadomo ze jestes aktywna i pobudzona w temacie ciazy ale wszystkiego nie przewidzisz. Ja mam dzieci pod opeika gdzie matki byly super zdrowe a dzieci chore, takze nie tyle badania co genetyka wstecz i mikrourazy w ciazy. Chociaz oczywiscie cukier trzeba zbadac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 15:17
Nona lubi tę wiadomość
-
Mnie gin (w klinice leczenia niepłodności) skutecznie ostudził, kiedy zapytałam o podstawowe badania zanim zajdzie się w ciążę. Według niego trzeba dać sobie czas ten rok. I to bez badań, wspomagaczy, temperatury, suplementów itd. Wszystko mamy w głowie, a to, że jeszcze na tyle przed ciążą i nawet przed staraniami będziesz skupiała myśli w temacie badań, leków, wyników i potencjalnych problemów nie pomoże Ci - jestem o tym przekonana. I choć staram się 'jedynie' 5 cykli, to wiem, że nieustanne buszowanie po necie czy nawet tylko po Ovf paradoksalnie nie przyniesie pozytywnych efektów. Powiem więcej - gdybym wiedziała jakie skutki przyniesie mi ta różowa strona, to mocno zastanowiłabym się na nad utworzeniem sobie konta...
Kochana, postaraj się troszeczkę wyluzować, odpuścić, choć tak naprawdę jeszcze nie zaczęłaś. Bo ważne jest, by głowę mieć czystą w trakcie starań. A jak Ty zaczniesz 'zaśmiecać' sobie ją przeróżnymi wieściami jeszcze przed nimi, tym co może się stać, potencjalnymi problemami, to przyciągniesz je do siebie.
Ja też na początku byłam 'zajarana' całym tym tematem, Ovf i innymi portalami. Nie mogłam się powstrzymać przed czytaniem, dowiadywaniem się, szukaniem. Ale niejedna staraczka Ci powie, że koniec końców - często lepiej jest nie wiedzieć tyle.
Dlatego radzę Ci - bierz wszystko na luzie, przygotowuj się do wesela i na razie nie myśl o staraniach, badaniach itd. Zacznij się interesować tym tematem jak już faktycznie zaczniecie Będzie lepiej dla CiebieNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To dobrze. Boję się, że przez tą Twoją aktywność i badania nakręcisz się i pierwsze niepowodzenia będą dlatego o wiele bardziej bolesne. Oczywiście, życzę Ci zajścia w pierwszym cyklu! Ale może się zdarzyć, że tak nie będzie i warto o tym pomyśleć
Rudasek, Ewa99 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Nie dajmy się zwariować. Tym sposobem można przebadać wszystko i dowiedzieć się czy przypadkiem nie przekażemy dziecku jakichś wad.
-