Czy ktoś może podtrzymać na duchu ?
-
Dzień dobry, ostatnio znalazłam to forum i dziś zdesperowana postanowiłam znaleźć trochę otuchy
Z mężem staramy się o pierwsze dziecko od zeszłego roku
Cykle mam w miarę regularne 30-32 dni
Dziś 32 dzień cyklu na miesiaczke się nie zapowiada brak boli
Od 3 cykli mierze temperaturę solidnie codziennie o 5.00 przed wstaniem z łóżka
8 - 35.9 9 - 36.1 10 - 36.3 11 - 36.3 12 - 36.4 13 ' 36.2 14 - 36.5 15- 36.1 16 - 36.3 17- 36.2 18- 36.2 19 - 36.26 20 - 36.28 21 - 36.17 22 - 36.58 23 - 36.64 24 - 36.38 25 - 36.54 26 - 36.64 27 - 36.63 29 - 36.93 30 - 36.74 31- 37.1 32 -36.77
Owulacja miała miejsce 21 dc
W 9dpo czułam się bardzo dziwnie i zle (uczuvie goraca, zimna, kolotanie serca było mi słabo i zwymiotowałam ) teraz jest już jest ok
Czy ktoś przy takich temperaturach miał szczęśliwy koniec ?
Mąż przebadany ja również
Brak przeciwwskazań
-
Cześć, masz niską bazową temperaturę a skok po owulacji jest widoczny więc jedynie beta prawdę Ci powie :)_Rocznik '91
6 CS ✨
*cykle ~27 dni
*hormony w normie
*TSH 2,2-2,5 -> 1,5- biorę Euthyrox 50
*IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
*suplementacja Pueria Uno
04.05 🌷
01.06 💔 -
Braknadzieji wrote:Dzień dobry, ostatnio znalazłam to forum i dziś zdesperowana postanowiłam znaleźć trochę otuchy
8 - 35.9 9 - 36.1 10 - 36.3 11 - 36.3 12 - 36.4 13 ' 36.2 14 - 36.5 15- 36.1 16 - 36.3 17- 36.2 18- 36.2 19 - 36.26 20 - 36.28 21 - 36.17 22 - 36.58 23 - 36.64 24 - 36.38 25 - 36.54 26 - 36.64 27 - 36.63 29 - 36.93 30 - 36.74 31- 37.1 32 -36.77
W 9dpo czułam się bardzo dziwnie i zle (uczuvie goraca, zimna, kolotanie serca było mi słabo i zwymiotowałam ) teraz jest już jest ok
Brak przeciwwskazań
Witaj od zeszłego roku, czyli ile już? Nawet dla normalnych, zdrowych par rok czasu starań to mówią że jest zupełnie naturalne. Nie w każdym miesiącu traficie w owulację, nie zawsze jest ona prawidłowa, nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienie różne czynniki mogą sprawić że akurat tym razem sie nie uda. Więc na prawdę jeżeli przez pierwsze miesiące się nie udaje nie ma powodu do niepokoju.
Ja staram się od października zeszłego roku.
Objawy takie jak mdłości czy wymioty 9dpo na pewno nie są spowodowane ciążą. Implantacja często zdarza się dopiero około 10dpo, i następnie każdego dnia rośnie hormon HCG, dopiero jak osiąga na prawdę duże stężenie u kobiet pojawiają się mdłości, zazwyczaj w 4-6 tygodniu ciąży. Więc takie objawy mogą być spowodowane stresem, zatruciem czy innymi objawami. Ogólnie w tych pierwszych dniach przed miesiączka większość z nas tak bardzo już chce być w ciąży że doszukuje się objawów.
Odnośnie diagnostyki, możesz nam opisać trochę co już zbadaliście?
Hormony tarczycy, stężenie cukru we krwi, insulina - przy tarczycy ważne jest nie tylko to żeby się mieściła w normach, ale żeby TSH było w okolicach 1, a hormony T4 u T3 w okolicach 70%.
Miałaś badany FS, LH, estradiol, prolaktyna ( najlepiej w okolicach 10). Progesteron 7dpo wynosi więcej niż 10?
Monitoring owulacji? Ile ma Twoje endomendrium w okolicach owulacji? Ile ma faza lutealna? Czy pęcherzyki pękają?
Niedrożność jajowodów - miałaś badanie ? Odpowiada za 25-35% przypadków problemów z zajściem w ciążę.
Wymaz z pochwyć MUCHA - najczęstsze choroby infekcyjne.
Wykluczona endometrioza y PCOS?
Badanie wrogości śluzu? Czasami twój śluz może niejako „zabijać” plemniki męża.
Później dochodzą badania immunologiczne i genetyczne, mutacje.
Ja staram się od października tamtego roku i po koleji wykluczam jedną rzecz do drugiej, w między czasie zaczęłam brać suplementy, zbiłam prolaktyne, wyleczyłam lekką niedoczynność tarczycy. Zaczęłam chodzić na siłownię i zmieniłam dietę - to samo zrobił mój mąż.
U niektórych osób zajście w ciążę zajmuje trochę więcej , u niektórych mniej, ale nie trzeba się poddawać. Czasami trzeba trochę cierpliwości i diagnostyki i wszystko się układa. Tutaj na forum mnóstwo dziewczyn każdego miesiąca zachodzi w ciążę i też starają się wiele miesięcy
Aciunia lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Witaj od zeszłego roku, czyli ile już? Nawet dla normalnych, zdrowych par rok czasu starań to mówią że jest zupełnie naturalne. Nie w każdym miesiącu traficie w owulację, nie zawsze jest ona prawidłowa, nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienie różne czynniki mogą sprawić że akurat tym razem sie nie uda. Więc na prawdę jeżeli przez pierwsze miesiące się nie udaje nie ma powodu do niepokoju.
Objawy takie jak mdłości czy wymioty 9dpo na pewno nie są spowodowane ciążą. Implantacja często zdarza się dopiero około 10dpo, i następnie każdego dnia rośnie hormon HCG, dopiero jak osiąga na prawdę duże stężenie u kobiet pojawiają się mdłości, zazwyczaj w 4-6 tygodniu ciąży. Więc takie objawy mogą być spowodowane stresem, zatruciem czy innymi objawami. Ogólnie w tych pierwszych dniach przed miesiączka większość z nas tak bardzo już chce być w ciąży że doszukuje się objawów.
Hormony tarczycy, stężenie cukru we krwi, insulina - przy tarczycy ważne jest nie tylko to żeby się mieściła w normach, ale żeby TSH było w okolicach 1, a hormony T4 u T3 w okolicach 70%.
Miałaś badany FS, LH, estradiol, prolaktyna ( najlepiej w okolicach 10). Progesteron 7dpo wynosi więcej niż 10?
Monitoring owulacji? Ile ma Twoje endomendrium w okolicach owulacji? Ile ma faza lutealna? Czy pęcherzyki pękają?
Niedrożność jajowodów - miałaś badanie ? Odpowiada za 25-35% przypadków problemów z zajściem w ciążę.
Ja staram się od października tamtego roku i po koleji wykluczam jedną rzecz do drugiej, w między czasie zaczęłam brać suplementy, zbiłam prolaktyne, wyleczyłam lekką niedoczynność tarczycy. Zaczęłam chodzić na siłownię i zmieniłam dietę - to samo zrobił mój mąż.
U niektórych osób zajście w ciążę zajmuje trochę więcej , u niektórych mniej, ale nie trzeba się poddawać. Czasami trzeba trochę cierpliwości i diagnostyki i wszystko się układa. Tutaj na forum mnóstwo dziewczyn każdego miesiąca zachodzi w ciążę i też starają się wiele miesięcy
Dziękuję za odpowiedź
Narazie mam zrobione podstawowe badania krwi
Tsh 0.80
Wszytsko w normie
U ginekologa byłam na wizycie kontrolnej
Endometrium 7mm w 7dc
Mam zgłosić się we wrześniu jesli się nie uda
Próbuję "odpuscic " bo też czuje duże parcie z mojej strony
-
Ssilvia wrote:Witaj od zeszłego roku, czyli ile już? Nawet dla normalnych, zdrowych par rok czasu starań to mówią że jest zupełnie naturalne. Nie w każdym miesiącu traficie w owulację, nie zawsze jest ona prawidłowa, nawet jeżeli dojdzie do zapłodnienie różne czynniki mogą sprawić że akurat tym razem sie nie uda. Więc na prawdę jeżeli przez pierwsze miesiące się nie udaje nie ma powodu do niepokoju.
My od sierpnia -
Ja też próbuje normalnie żyć, mieć jakieś hobby żeby tylko cały czas o tym nie myśleć. Planować wakacje. W międzyczasie robie diagnostykę każdego miesiąca coś i wiem że na pewno się uda - to tylko kwestia czasu
Zaczęłam siłownie i pilates, staram się o siebie dbać. Chciałbym żeby dziecko miało zadbaną mamęniedawno zamówiłam sobie trochę kosmetyków żeby podszkolić umiejętności makijażu. Trochę szyję i poprawiam garderobę. Uczę się języka. Może pokuszę sie o jakiś kurs. Chciałbym zrzucic z 2-3 kg żeby w ciąży za dużo nie przytyć i ogólnie poprawić zdrowie i samopoczucie. Staram się mniej zajęta głowie i mi to pomaga
Czego już nie robię ? Nie staram się trafić tylko w owulację, bo to robienie testów mnie mocno stresowało. Współżyjemy co dwa dni mniej więcej od 10dc do 18 dc. W drugiej fazie cyklu nie skupiam się na żadnych objawach i nie robię testów. Całkowicie staram się zapomnieć jaki to dzień cyklu , bo ten etap cyklu potrafi być najbardziej stresujący.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 20:34
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Ja też próbuje normalnie żyć, mieć jakieś hobby żeby tylko cały czas o tym nie myśleć. Planować wakacje. W międzyczasie robie diagnostykę każdego miesiąca coś i wiem że na pewno się uda - to tylko kwestia czasu
Zaczęłam siłownie i pilates, staram się o siebie dbać. Chciałbym żeby dziecko miało zadbaną mamęniedawno zamówiłam sobie trochę kosmetyków żeby podszkolić umiejętności makijażu. Trochę szyję i poprawiam garderobę. Uczę się języka. Może pokuszę sie o jakiś kurs. Chciałbym zrzucic z 2-3 kg żeby w ciąży za dużo nie przytyć i ogólnie poprawić zdrowie i samopoczucie. Staram się mniej zajęta głowie i mi to pomaga
Czego już nie robię ? Nie staram się trafić tylko w owulację, bo to robienie testów mnie mocno stresowało. Współżyjemy co dwa dni mniej więcej od 10dc do 18 dc. W drugiej fazie cyklu nie skupiam się na żadnych objawach i nie robię testów. Całkowicie staram się zapomnieć jaki to dzień cyklu , bo ten etap cyklu potrafi być najbardziej stresujący.
U nas niestety ciężko bo mąż nie pracuje na miejscu więc każde dni plodne planujemy -
Braknadzieji wrote:Dzień dobry, ostatnio znalazłam to forum i dziś zdesperowana postanowiłam znaleźć trochę otuchy
Brak przeciwwskazań
Jak jesteście przebadani to mam nadzieję, że doczekacie się
Powodzenia:) -
Brak przeciwwskazań
Byłaś na monitoringu owulacji?👩27l.
➡️niedoczynność tarczycy
➡️Pcos
➡️hipoglikemia reaktywna
✅Starania od 05.2023
✅płodna dieta
od 02.2025
✅1 cykl stymulowany CLO 05.2025
⏸26.05.2025
😭29.05 CB💔
🧔27l.
➡️morfologia 15%✅ -
Cześć, ostatnio mam bardzo dziwne cykle, zazwyczaj były regularne co do dnia dostawałam miesiączki a 3 razy spóźniła mi się 5 dni. Staramy się o dziecko wiec nie wspomnę już jakie miałam myśli w głowie i ile testów zrobionych niestety nic z
tego....
11.04 dostałam miesiaczki, o tydzień wcześniej niż powinnam dostać. Po dwóch tygodniach w piątek 23.04 powinnam mieć owulacje. Tego dnia dostałam brązowego plamienia, z początku było delikatne później się rozkręciło, pojawiła się krew jasno czerwona i tak trwało to 6 dni jakby kolejna miesiaczka nie wiem, pod koniec też pojawiło się brązowe plamienie. Byłam na wizycie u ginekologa wszystko dobrze, takie krwawienie nic strasznego nie przejmować się. No okej.
W piątek 9.05 powinnam dostać @ a tu cisza. Od paru dni strasznie boli mnie głowa aż mnie mdli, meczy zgaga, pełność w brzuchu i straaaszne zmęczenie mogłabym spać cały czas.. no i dużo śluzu białego, ostatnio wyleciała jakby duża galaretka przezroczysta. Dzisiaj 9 dzień jak @ brak, testy negatywne. Miala z was podobną sytuację? -