X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Hashimoto..
Odpowiedz

Hashimoto..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia01200 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jakimi badaniami diagnozowane jest Hashimoto? Jak u was się objawiało?
    Ja od jakiegoś czasu czuje się taka spuchnięta na twarzy, senność, wieczne zmęczenie, tycie, nieregularne miesiączki, ostatnio co jakiś czas mam zawroty głowy i bóle głowy chociaż nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam.. Okropnie mi się też pogorszyła cera, oprócz opuchlizny na twarzy pojawiły się też wypryski, głównie na podbródku.. wyczytałam że może to być Hashimoto, czy któraś z pań również tak miała? Jakie badania wykonać?

15.12.2022 ⏸️ pozytyw
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh, ft3, ft4, AntyTPO przede wszystkim.u mnie wszystko było w normie, tylko AntyTPO powiedziało, że to hashi. No i oczywiście usg tarczycy. U mnie była to duża senność - musiałam spać w ciągu dnia, bo inaczej nie dawałam rady. Nie tyłam, nie puchłam. Wypryski owszem były. Miesiączki regularne. Duże skoki nastrojów.

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:
    Tsh, ft3, ft4, AntyTPO przede wszystkim.u mnie wszystko było w normie, tylko AntyTPO powiedziało, że to hashi. No i oczywiście usg tarczycy. U mnie była to duża senność - musiałam spać w ciągu dnia, bo inaczej nie dawałam rady. Nie tyłam, nie puchłam. Wypryski owszem były. Miesiączki regularne. Duże skoki nastrojów.
    No to i u mnie podobnie. Fakt, dopiero jestem zdiagnozowana ( euthyrox 75 i 50 na zmianę, bo dopasowujemy dawkę).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ