X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne moja historia, czyli o matko, dwie kreski oO
Odpowiedz

moja historia, czyli o matko, dwie kreski oO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ma-mu-du Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 24 lata. W skrócie chciałabym napisać, że z OVU korzystałam głównie po to, aby się monitorować, ponieważ nie miesiączkuję praktycznie od początku (okres raz na pól roku to nie miesiączka). Ostatnimi czasy odstawiłam tabletki anty i zaczełam brac luteinę dopochwowo na wywołanie okresu. Owu brak. Aż nagle raz raz jedyny w ciągu roku pojawiła się owulacja i akurat kochaliśmy się bez zabezpieczenia i... i zielona kropka.

I teraz najważniejsze. Od kilku miesięcy pisze pracę o samotnym rodzicielstwie. Macierzyństwo ojcostwo itd. Duzo czytałam o tym, jak również o rodzinie. Dodatkowo przeczytałam ksiązkę o położnych i "matkę feministę" A. Graff i wiecie co??

wierzę w nastawienie! otwarcie się, nastrojenie na ciążę. W moim przypadku to zadziałało.

życzę powodzenia wszystkim dziewczynom i może moja historia stanie się dla kogoś inspiracją. Buziaki!

adk_1989, Ana89, monaaa85, zAgatka, Nona, olka30, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

termin 9 marca 2015

ckaiugpjlkvq9l0q.png
  • ma-mu-du Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno - od marca byłam na diecie bezglutenowej/nisko glutenowej. Może ta informacja się komuś przyda?

Nona lubi tę wiadomość

termin 9 marca 2015

ckaiugpjlkvq9l0q.png
  • Mychaa22 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jak się nastroić, otworzyć na tę ciążę ?:( :( jestem załamana!

• vanessa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma-mu-du wrote:
    a jeszcze jedno - od marca byłam na diecie bezglutenowej/nisko glutenowej. Może ta informacja się komuś przyda?
    Może miałaś uczulenie na gluten i to powodowało niepłodność i wystarczyło zmienić dietę...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:54

Mychaa22 lubi tę wiadomość

• ma-mu-du Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, może trzeba się ogólnie otworzyć. Nie wiem, czytać, oglądać, wyobrażać sobie, jak to będzie... nie wiem. Ja byłam w sytuacji takiej, że nue miałam owulacji wcale i nikt nie wiedział dlaczego. I nagle mam i do tego złoty strzał męża. Dużo kobiet zachodzi po adopcji. To jest fakt.

A co do glutenu, to nie miałam choroby i objawów. Przeszłam na dietę z mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:31

Nona lubi tę wiadomość

termin 9 marca 2015

ckaiugpjlkvq9l0q.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma-mu-du wrote:
    wierzę w nastawienie! otwarcie się, nastrojenie na ciążę. W moim przypadku to zadziałało.

Otwarcie na ciąże faktycznie BARDZO "pomoże" jak kobieta ma niedrożne jajowody, albo mężczyzna ma praktycznie 0 ruchliwych plemników... na prawdę w ch•j pomoże.

biedronka_1982, surreal95, kapturnica lubią tę wiadomość

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • ma-mu-du Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to rozumiem. Wiem, że nie pomagaja takie dobre rady, ale opisałam moją historię, aby dac nadzieję dziewczynom. Nie chce się wymądrzać..

Nona, Wonderwall, Iwka lubią tę wiadomość

termin 9 marca 2015

ckaiugpjlkvq9l0q.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w moim przypadku nie działa pozytywne nastawienie na to że chcę z mężem mieć fasolinkę ;)może trzeba myśleć że się nie zajdzie tak jak wiele matek które nie chciało dziecka ;D

kapturnica, pirelka lubią tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    WIZUALIZACJA I POTĘGA POSWIADOMOŚCI

nie myśl o śluzach tylko o dziecku, o Waszej rodzinie, o byciu mamą. Jak sobie to wyobrazisz to to się stanie, nei od razu ale odblokujesz myśli krążące wokół cyklu i przestawisz się na samospełniająca się przepowiednie że będziesz mamą.

Brzmi banalnie ale działa
    To ja właśnie tak myślę.. i na razie nic :/ to nie takie łatwe jednak jak jest się w danej sytuacji, łatwo się mówi jak komuś "już" się udało.
    Pozdrawiam.

• ma-mu-du Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego napisałam, że to nie jest złota rada, tylko no.. moja historia. W oim konkretnym przypadku tak to zadziałało, a może to był zwykły zbieg okoliczności. W każdym razie jestem w 12 tygodniu ciąży, a w szpitalu ginekologicznym powiedziali mi, że musiałby się zdarzyć cud, abym bez stymulacji wypuściła jajeczko. A więc stał się cud.

termin 9 marca 2015

ckaiugpjlkvq9l0q.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pozytywne nastawienie dużo pomaga,ale właśnie tak jak pisze pirelka łatwo się mówi. Fakt faktem podświadomość robi swoje nie tylko w kwestii zajścia w ciąże, ale pomaga zwalczać problemy przez które nie możemy zajść. czytałam książkę "Potęga podświadomośći" wiem co nieco na ten temat, ale czasami mi samej trudno jest tak myśleć.

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • Jadhira Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzeba wierzyc,
    mi sie udało, przynajmniej widziec dwie kreski. czy donosze zobaczymy. Nie ma złotych zasad. Bylo mi ciezko po stracie dziecka w 16 tc ale zaczelam dbac o siebie i wyluzowałam sie w łóżku.

Aniołek Kubuś 30.01.2014 (*) 16tc
    8p3ovfxm0l2ycqvt.png
  • Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadhira p jakim czasie Ci się udało zajść w ciążę?

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ