X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Moje początki
Odpowiedz

Moje początki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa staram się z mężem o dzidziusia 3 cykl. Robiłam usg 13 dniu cyklu w celu ustalenia owulacji pecherzyk dominujący 15 mm endometrium 7mm. Dziś zrobiłam drugi raz endometrum 10,5 mm widoczny płyn w zatoce douglasa. Co o tym myślcie ? Prawdopodobnie doszło do owulacji z tym że martwi mnie fakt, że na opisie usg lekarz nie napisała nic o obecności ciałka żółtego a ja też nie zapytałam;/ Z tego co wiem to jest to bardzo ważne w procesie zapłodnienia. Czy któraś z Was miała podobne przypadki? Z góry dzięki za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie bierzesz progsteronu to mozesz go zbadac 7 dni po owulacji i zobaczyc jaki wynik. Ten wynik bedzie pomocny w diagnozie czy była owulacja, chociaz obecnosc płynu o tym swiadczy. Natomiast ciało zolte moglo juz zaniknac.

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak chyba zrobię i wszystko będzie jasne:) Dzięki wielkie za pomoc :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ