X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Moje początki
Odpowiedz

Moje początki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa staram się z mężem o dzidziusia 3 cykl. Robiłam usg 13 dniu cyklu w celu ustalenia owulacji pecherzyk dominujący 15 mm endometrium 7mm. Dziś zrobiłam drugi raz endometrum 10,5 mm widoczny płyn w zatoce douglasa. Co o tym myślcie ? Prawdopodobnie doszło do owulacji z tym że martwi mnie fakt, że na opisie usg lekarz nie napisała nic o obecności ciałka żółtego a ja też nie zapytałam;/ Z tego co wiem to jest to bardzo ważne w procesie zapłodnienia. Czy któraś z Was miała podobne przypadki? Z góry dzięki za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie bierzesz progsteronu to mozesz go zbadac 7 dni po owulacji i zobaczyc jaki wynik. Ten wynik bedzie pomocny w diagnozie czy była owulacja, chociaz obecnosc płynu o tym swiadczy. Natomiast ciało zolte moglo juz zaniknac.

• nowa86 Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak chyba zrobię i wszystko będzie jasne:) Dzięki wielkie za pomoc :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ