X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nieplodnosc wtorna
Odpowiedz

Nieplodnosc wtorna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 18 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Staramy sie o drugie dziecko juz prawie dwa lata, mam 34 lata i cykle coraz dluzsze 33 -35 dni, na wykresie owulacja zawsze wykryta , rok temu poronilam w 7 tyg, hormony tarczycy ok, ostatnio robilam prolaktyne i tez w normie , czy ktoras z was ma podobny przypadek , jakie badania jeszcze powinnam zrobic.dzis dostalam spozniony okres i jestem zrozpaczona.

Justynianss
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sa już chyba dwa takie tematy na tym forum, jeden z nich ja założyłam :P
    Ja jestem przykładem niepłodności wtórnej przez wielkie W :)
    Dwa razy zaszłam w ciążę za pierwszym razem, a teraz Bóg mnie z góry ćwiczy.
    Średnio co drugi dzień nie mam już sił, ale podnoszę się jakoś zawsze ;)
    Też poroniłam.
    Z badań miałam monitoring cyklu, wszystko co się bada po poronieniu, tarczycę na Hashimoto, AMH (rezerwę jajnikową), prolaktynę. Przymierzam się do HSG i laparoskopii diagnostycznej.
    Jak na razie poza skaczącą tarczycą jestem zdrowa jak koń.

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 18 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ci bardzo , jestem tu nowa i nie udalo mi sie znalezc tego watku. Moj ginekolog chce mi dac closterbegit czy cos takiego ale nie wiemco o tym myslec, moj maz robil badania i wszystko ok, wiec to pewnie ja.

Justynianss
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 18 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego maz przyjaciolki matki trojki dzieci podpowiedzial wczoraj ze nalezy czesciej nogi rozkladac, dzis caly dzien placze i nawet nie mam komu sie wyzalic

Justynianss
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tekst :)

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 18 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz rozpoczynam kolejny miesiac staran

Anette lubi tę wiadomość

Justynianss
  • Anette Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny....

My mamy jednego babelka, chcielismy od razu miec drugiegi. A ze byla cesarka to czekalismy okolo 9 mies...
    Od tego czasu sie staramy-5 miesiac. Juz mielismy jedno mikroporonienie i raz byla beta powyzej 5 wiec tez mysl ze cos bylo... Koniec koncow przychodzi @ choc spozniona.
    Tez jestem zalamana, bo badania porobione. Wszystko ok, jedynie progesteron niski ale w normie i na to dostalam luteine w drugiej polowie cyklu. Do tego clo juz drugi cykl ( bo moze jajeczka sa slabej jakosc), takie gdybanie i nic z tego.
    W kolko slysze- macie juz jedno dziecko to po co sie tak spinasz?! Latwo mowic ;(

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ