X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrs.Joasia Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zacznę od tego ze miesiączkę mam co ok 32 dni, 5 grudnia dostałam, więc następnej mogłabym spodziewać się 6,7 grudnia. Od owulacji bardzo bolaly mnie piersi, brzuch zwykle daje o sobie znać, tym razem poczułam delikatny bol tylko przez chwilę, silny ból pojawił się za to 1 stycznia, i po ok 2,3 godzinach pojawil się okres. Bol był bardzo silny ale trwał tylko kilka godzin, poza tym nie czułam nic. Zwykle wszystko mnie drażni, jestem obolala i przemeczona. Sam okres był bardzo słaby i trwał 3 dni, jednak potem przez następne 3 dni, bylo delikatne różowe plamienie. Z partnerem kochalismy się bez zabezpieczenia kilka dni przed owulacja i kilka dni po owulacji. Nie staramy się jakoś bardzo o dziecko, oboje jesteśmy młodzi i dopiero zamieszkalismy na swoim, oboje także bardzo ucieszylibysmy sie z maluszka. Bol piersi podczas okresu przeszedł, jednak cały czas, czuje się senna, zmęczona, obolala, czasami czuje bol macicy od tylnej strony. I dzisiaj od rana bolą mnie piersi od strony pach. Jak myślicie, mogą to być objawy ciazy, czy ja nadinterpretowalam? Podzielcie się swoją opinią, Jakie bole i dolegliwości Wam towarzyszyły?

• Gagarek Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro jesteś po terminie spodziewanej miesiączki (albo choć była skąpa, bądź plamiłaś), to może wypadałoby zrobić test, albo już badanie krwi :)
    Nie odbierz mnie arogancko, ale po tym co piszesz nikt niczego nie wywnioskuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 17:02

anusia24, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu, ja co miesiąc sobie wmawiam objawy ciąży więc... nikt tu Ci nie powie czy to ciąża, czy nie. Teścik zrób :)

Zobacz sobie: https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/potwierdzone-pierwsze-objawy-ciazy,273.html - myślę, że tam prędzej możesz skierować takie pytanie, niż tu.

Pozdrowienia! :)

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

• MałgosiaJ Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo prawdopodobne , że mniejsze krwawienie świadczy o implantacji zarodka, który uszkodził naczynie krwionośne w macicy, a więc test

Pozdrawiam

Małgosia J
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ