okres w ciaży
-
Witajcie. Mam pytanie. Kochalam się w owulacje z mężem. W dzień planowanej miesiączki zrobiłam test. Wyszła bladziudka kreska. Zrobiłam hcg i było 7,22 dwa dni potem Powtórzyłam i wyszło 3,21. Dziś dostałam krwawienia. Byłam u ginekologa i powiedział że widać pęcherzyk. Ale krwawienie to miesiączka. Ja juz nic nie wiem . Krwawienie jest małe nie ma blonki we krwi. Czy jest jakaś szansa
-
marysienka211 wrote:Witajcie. Mam pytanie. Kochalam się w owulacje z mężem. W dzień planowanej miesiączki zrobiłam test. Wyszła bladziudka kreska. Zrobiłam hcg i było 7,22 dwa dni potem Powtórzyłam i wyszło 3,21. Dziś dostałam krwawienia. Byłam u ginekologa i powiedział że widać pęcherzyk. Ale krwawienie to miesiączka. Ja juz nic nie wiem . Krwawienie jest małe nie ma blonki we krwi. Czy jest jakaś szansa
Moim zdaniem to wczesne poronienie ... Sam, fakt że beta spadła... mógłby o tym świadczyć. -
nick nieaktualnyTo pewnie jest plamienie implantacyjne Implantacja to zatem jedno z najistotniejszych momentów początku ciąży, decydujący o jej późniejszym powodzeniu. Wraz z implantacją zarodka kobieta może obserwować jeden z pierwszych objawów ciąży czyli plamienie implantacyjne.
Niemniej trzeba siebie obserwowac, jak zaczniesz mocniej krwawic jedz na pogotowie albo natychmiast do lekarza, a jak tak lekko to pewnie to jednak upewnij sie u ginekologa Gratulacje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarysienka211 wrote:A co z tym testem beta czy implantacja może nałożyć się z miesiączka
Ja nie bede sie wypowiadac ani tak ani inaczej bo nikt z nas tutaj nie jest lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 20:01
-
Wydaje mi się, że ten pierwszy wynik HCG to już był spadek, bo w terminie spodziewanej miesiączki prawidłowy poziom bety przy ciąży powinien być dużo wyższy. Niestety to chyba było bardzo wczesne poronienie - w każdym razie spadek bety to raczej brak szans na utrzymaną ciążę.
Skontroluj betę za jakiś czas - powinna spaść do 0. No i do ginekologa też trzeba się wybrać znowu - czasami bywa tak, że pęcherzyk ciążowy zostaje, mimo, że ciąża się nie rozwija...
Gdyby to była implantacja to beta rosłaby ładnie, powinna się podwajać co dwa dni...
Aha, jeszcze jest ważne czy powtarzałaś badanie bety w tym samym laboratorium - one często różnią się normami i tak naprawdę dwa wyniki z różnych labów nie są miarodajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 20:18
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Pęcherzyk może być, ale to jeszcze nie znaczy, że "ciąża wciąż jest". Powtórz betę - może być już zerowa, jak nie będzie to po dwóch dniach zrób jeszcze raz ale w tym samym labie. Ja bym sobie niestety nie robiła raczej nadziei
No i koniecznie na kontrolę do lekarza, razem z wynikami bety.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-