Pokrzywa?
-
nick nieaktualnyDziewczyny. Jestem załamana! Znów się nie udało. Mam pytanie trochę głupie ale od wczoraj zaczęłam pić herbatę z pokrzywy. Sama zbieralalam i zaparzyłam wczoraj. Wcale nie mam plodnego śluzu... Czy picie herbaty z pokrzywy może wpłynąć na śluz? A może znacie jakieś inne domowe sposoby na zwiększenie śluzu plodnego?? Jestem strasznie wściekła a zarazem bezsilna. Staram się o dziecko już długi czas a tu była mojego faceta tak nagle zaszła w ciążę! Chyba wiecie co to za uczucie.... Te rozczarowanie co miesiąc. Następny test czeka u mnie w szafce, mam nadzieję że w następnym cyklu się uda. Więc tak jak wyżej, wiecie coś w kwestii picia herbaty z pokrzywy?
-
nick nieaktualny
-
wiesiołek i siemie, na forum jest temat o płodnym śluzie- wiele ciekawych wskazówek tam znajdziesz.
co do pokrzywy, to też ostatnio czytałam, że ma wiele witamin i warto ją pić w czasie starań i w ciąży też.
ja obecnie zioła ojca sroki piję, ale przy kolejnych staraniach pewno przerzucę się na pokrzywę.
pokrzywą to płukałam kiedyś włosy i byłam zadowolona ale jak działa jako herbata to jeszcze nie miałam okazji się przekonać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czekoczekolada a czy na pewno możesz pić aż 3razy dziennie?wyczytałaś to gdzieś? ja czytałam że w ciąży to można max 3 razy w tygodniu a jak powinno być orzy staranich to nie wiem. siemie lniane niemielone można kupić np w tesco. podejrzewam, że w innych marketach typu mila też jest.
siemie wrzucasz ok 2 łyżeczek do gotującej się wody, uważasz żeby nie wykipiało i gotujesz 10-15 minut aż będą takie glutka. ja osobiście lubię bardzo siemie możesz jeszcze pić sok z marchewki na poprawę śluzu.
a badania robiłaś jakieś? np prolaktyny?ja przy wysokiej prl nie miałam śluzu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pokrzywa na śluz? Pierwsze słyszę. Pokrzywa może trochę obniżać androgeny (aczkolwiek ja nie zauważyłam takiego efektu), a tak poza tym działa świetnie na włosy, cerę i paznokcie oraz nerki - jest mocno moczopędna.
Ale wątpię, żeby jakieś jedno czy drugie ziółko samodzielnie tu pomogło.
Starasz się długo, tzn. ile?
Pełna diagnoza u sensownego lekarza zrobiona dla obu stron?hipisiątko lubi tę wiadomość
-
poszłam do mojego ginekologa, powiedziałam ile się staram i ona wysłała mnie na badanie krwi- progesteron w odpowiednim dniu cyklu i prolaktyna. hormony tarczycy tsh - skierowanie daje lekarz rodzinny. tak więc proponuję wizytę u ginekologa. jeśli badania wyjdą w normie to działaj suplementami, jeśli nie będą w normie to lekarz zapisze ci leki. powodzenia w staraniach
-
ja tez obnizalam prl bromergonem, ale jest to lek na recepte wiec musisz isc do lekarza. bez recepty jest np ziołowy castagnus- na forum można tez o nim poczytać. podobno herbatka z szałwi czy niepokalanek mnisi- nie piłam tylko o tym czytałam. prl zwiększa się tez przez stres i parcie na ciąże, więc wiecej luzu też jest zalecane
-
nick nieaktualnyKupiłam dzisiaj siemię lniane.Dostałam wczoraj miesiączkę więc zacznę od dzisiaj pić te siemię.Kupiłam w ziarenkach. Kupiłam tez banany i jabłko, będę pić dużo wody.@hipisiątko staram się tak na serio 4 miesiące ale to nie pod rząd.Delegacje mojego faceta i takie tam.Drażni mnie ten śluz w dni płodne on był metny lepki. Czasem wodnisty ale jak włożyłam głęboko palce to jest metny. Zobaczymy co to zdziała.
-
nick nieaktualny
-
jak masz płodny lepki i mętny to polecam syropy wykrztuśne. ja np w tabletkach mam flegaminę i w czasie moich płodnych 2 tabsy dziennie łykam. za pierwszym razem pomogło, miałam super śluz.
-