Staranie sie o dziecko
-
Witam mam 25lat staram sie od 3miescy o malenstwo dodam iz mam 2 zdrowych dzieci przeszlam poronienie strate w 7 miesiacu i ciaze pozamaciczna od miesiaca zaczelam obserwowac dni plodne przez testy owu gdyz do tylu prubowalam bez tego i nic nie wyszlo prosze o jakies rady kiedy najlepiej jest zaczac wspolzyc i ile dni przed nigdy tym sie nie interesowalam za bardzo,czy w dniu owu jest mozliwosc zajscia niektorzy mowia tak a inni nie jedni ze 2 dni przed drudzy ze 2,3 dni po??prosze o pomoc
-
To racze my powinnyśmy o rady Ciebie prosić...
Nora, momo1009 lubią tę wiadomość
Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
testy owu nie oznaczaja w 100 procentach ze owu wystapi ,wykrywaja one hormone ktory wydzielany jest w okresie owulacyjnym(mimo to nawet przy wykryciu jego do owu moze nie dojsc) z tego co ja mam wiadomosci od dnia w ktorym test wyjdzie pozytywny owu moze nastapic nastepnego dnia do 3 nawet .ja do testow dolaczylabym rowniez obserwacje szyjki ,sluzu I tempki to ci wszystko ulatwi I moze pomoze w okresleniu dokladniej dnia owu :)pozdrawiam
-
Ja kiedyś słyszałam, że najlepiej współżyć co drugi dzień, bo wtedy plemniki są stale obecne w ciele kobiety, ale jeśli nasienie jest słabe to lepiej go nie wypstrykiwać na początku, jeżeli cykl jest długi, a owulacja późna. Testy owu mogą o tyle pomóc, że mniej więcej będziesz wiedziała, że w najbliższych dniach prawdopodobnie dojdzie do owulacji. Pomóc może też jednoczesne mierzenie temperatury. Jeżeli test wyjdzie pozytywny to znaczy, że prawdopodobnie w ciągu ok 24-36 godzinach wystąpi owulacja, jeżeli potem zaobserwujesz skok tempki tzn, że z dużym prawdopodobieństwem owulacja była. Tempke trzeba mierzyć przed wstaniem, a testy robić po godz 10, nie z porannego moczu, ja z szyjką mam problemy, a nad śluzem podczas regularnego współżycia też się czasem zastanawiam, łatwo można go pomylić. życzę powodzenia:)
Truskaffeczka, rybka33 lubią tę wiadomość
-