Upławy z krwią
-
Cześć, we wtorek byłam u ginekologa i wszystko jest okej, oprócz tego że w tym miesiącu nie wystąpiła u mnie owulacja. W tamtym miesiącu miałam dosyć późno bo 21 dnia cyklu, a 30 dnia cyklu dostałam miesiączki. Teraz od 11 dnia cyklu mam upławy z krwią.. Ginekolog stwierdził, że nie widać nic niepokojącego i nie może stwierdzić z jakiej przyczyny są upławy. Występują codziennie w małych ilościach, ale jednak śluz z krwią mnie niepokoi. Czy któraś z was tak miała? Zaznaczę jeszcze, że mam 23 dzień cyklu. Miesiączkę powinnam dostać za równy tydzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 20:28
-
nick nieaktualny
-
Ewayak wrote:Skorzystalabym z porady innego ginekologa, który zaangazowalaby się w szukanie przyczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:12
-
nick nieaktualnyW sumie ja raz kiedyś dawno, w jednym cyklu miałam lekkie krwawienia, w drugim już ustalo. Najprawdpobniej miałam wtedy torbiel i mi pękła, tak na wizycie powiedziala mi ginekolog. Potem bylo ok. Zrób TSH, prolaktyne jak nie robiłaś poczekaj jeszcze do następnego cyklu, może będzie już ok.
-
Ewayak wrote:W sumie ja raz kiedyś dawno, w jednym cyklu miałam lekkie krwawienia, w drugim już ustalo. Najprawdpobniej miałam wtedy torbiel i mi pękła, tak na wizycie powiedziala mi ginekolog. Potem bylo ok. Zrób TSH, prolaktyne jak nie robiłaś poczekaj jeszcze do następnego cyklu, może będzie już ok.
-
Ewayak wrote:W sumie ja raz kiedyś dawno, w jednym cyklu miałam lekkie krwawienia, w drugim już ustalo. Najprawdpobniej miałam wtedy torbiel i mi pękła, tak na wizycie powiedziala mi ginekolog. Potem bylo ok. Zrób TSH, prolaktyne jak nie robiłaś poczekaj jeszcze do następnego cyklu, może będzie już ok.
-
wxtx20 wrote:Cześć, we wtorek byłam u ginekologa i wszystko jest okej, oprócz tego że w tym miesiącu nie wystąpiła u mnie owulacja. W tamtym miesiącu miałam dosyć późno bo 21 dnia cyklu, a 30 dnia cyklu dostałam miesiączki. Teraz od 11 dnia cyklu mam upławy z krwią.. Ginekolog stwierdził, że nie widać nic niepokojącego i nie może stwierdzić z jakiej przyczyny są upławy. Występują codziennie w małych ilościach, ale jednak śluz z krwią mnie niepokoi. Czy któraś z was tak miała? Zaznaczę jeszcze, że mam 23 dzień cyklu. Miesiączkę powinnam dostać za równy tydzień.
Może i ufasz swojej ginekolog ale pomijając te upławy to masz zdecydowanie za krótką faze lutealną. Skoro 21 dc miałaś owulacje a 30dc już przyszła @ tzn że twoja faza lutealna trwała 9 dni a najlepiej jakby miała chociaż 12 dni. Jeśli tak masz w każdym cyklu to trzeba coś z tym zrobić bo zarodek w ciągu tych 9 dni ma za mało czasu żeby sie zagnieździć zanim przyjdzie @. Zbadaj sobie progesteron 7 dni po owulacji😊
A co co upławów z krwią to raczej nie jest normalne, może warto zrobić wymazy na mycoplasme i ureaplasme. Czasami infekcje bakteryjne mogą dawać taki objaw.
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Może i ufasz swojej ginekolog ale pomijając te upławy to masz zdecydowanie za krótką faze lutealną. Skoro 21 dc miałaś owulacje a 30dc już przyszła @ tzn że twoja faza lutealna trwała 9 dni a najlepiej jakby miała chociaż 12 dni. Jeśli tak masz w każdym cyklu to trzeba coś z tym zrobić bo zarodek w ciągu tych 9 dni ma za mało czasu żeby sie zagnieździć zanim przyjdzie @. Zbadaj sobie progesteron 7 dni po owulacji😊
A co co upławów z krwią to raczej nie jest normalne, może warto zrobić wymazy na mycoplasme i ureaplasme. Czasami infekcje bakteryjne mogą dawać taki objaw.KaJa lubi tę wiadomość
-
Powiem to co dziewczyny koniecznie skonsultuj się z kimś innym, to nic złego, nikt nie mówi, żeby od razu na stałe zmieniać ginekologa ale w takich sytuacjach warto mieć opinie więcej niż jednego nawet gdy mu się ufa. To Ci nie zaszkodzi, znajdź kogoś polecanego, opisz co i jak. Ja to bym pewnie nawet zdjęcie tego papierka zrobiła po podcieraniu i w razie gdyby nie rozumiał albo nie mogłabym wytłumaczyć czegoś pokazała na wizycie w sensie powiedziała, że mam zdjęcie jak wygląda ta wydzielina (oni widzieli już dużo i dla nich to normalne widoki przecież)
Sama gdy miałam wątpliwości co do opinii mojej giń o wynikach chociaż bardzo ją lubię to skonsultowałam je online z kimś innym dla swojego spokoju i robiłam dodatkowe badania na polecenie tej osoby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2021, 09:22
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-