Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W wieku 38 lat staranie o dziecko
Odpowiedz

W wieku 38 lat staranie o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nemesis Nowa

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 38 lat, wraz z partnerem (42l.) staramy się o dziecko, od jakiegoś pół roku. Nie wiem czy to długo czy nie.

Proszę powiedzcie mi gdzie powinnam się udać i jakie badania zrobić, by dowiedzieć się czy jeszcze uda mi się zajść w ciążę.

Jestem bladozielona w tym temacie. ☹️

Pełna nadziei.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 17:06

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH, pełna morfologia, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy, wit B12, wit D, krzywa cukrowa i insulinowa, homocysteina, tsh, ft3, ft4, przeciwciała anty tpo, anty tg
    Między 3 a 5 dniem cyklu: prolaktyna, LH, FSH, estradiol, testosteron
    7 dni po owulacji: progesteron, estradiol.
    Partner badanie nasienia. Najlepiej w klinice leczenia niepłodności. Minimum 2 dni abstynencji. To zależy od kliniki. Trzeba się umawiać na badanie.

Ogólnie jezeli po 6 miesiącach starań nie ma ciąży, to już warto się zgłosić do ginekologa.

Przyjmujesz jakieś witaminy już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 17:36

03.2023💔 6tc ciąża naturalna
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 7tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)
    03.2026 💔 8tc ciąża naturalna
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robisz testy owulacyjne, byłaś na monitoringu owulacji?

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemesis wrote:
    Mam 38 lat, wraz z partnerem (42l.) staramy się o dziecko, od jakiegoś pół roku. Nie wiem czy to długo czy nie.

Proszę powiedzcie mi gdzie powinnam się udać i jakie badania zrobić, by dowiedzieć się czy jeszcze uda mi się zajść w ciążę.

Jestem bladozielona w tym temacie. ☹️

Pełna nadziei.
    Z tego co kojarzę kobiety po 35 rz po pół roku niepowodzeń powinny się pojawić u lekarza.
    A po 40stce nawet przed staraniami.
    Myślę, że powinnaś zacząć od znalezienia dobrego lekarza i zrobienia w 2-4 dc fsh, LH, estradiolu, AMH i z tymi wynikami do lekarza. To plus usg już dużo lekarzowi powie.
    Powodzenia!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:19

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ