WYSOKIE LH A SZANSA NA CIĄŻĘ
-
Czy ktoś jeszcze ma taka sytuację, gdzie wszystkie hormony w normie oprócz wysokiego LH? Czy jest szansa na ciążę przy takich wynikach. Czy któraś zaszła w ciążę?
Często u innych Staraczek występuje wysokie FSH i jest dużo na ten temat informacji.
Mój wynik 3dc:
FSH 6, 13 mIu/ml [3,50-12,50]
LH 13, 28 mIu/ml [2,40-12,60]
estradiol 38, 27 pg/ml
Dodam, że nie mam pcos- usg było wykonane
Czy mam jakieś szanse? -
Hej ja mam bardzo podobne wyniki do ciebie i jak byłam wczoraj u mojego gina to powiedział, że FSH teoretycznie powinno być powyżej 8 (odpowiada za wzrost pęcherzyków). Spytałam co oznacza , że LH jest przy górnej granicy (12,45 w 5 dc), a on powiedział,w zasadzie nic to nie oznacza.
Mychaa22 lubi tę wiadomość
-
AMH to badanie oceniające rezerwę jajnikowa. Jeżeli wynik wyjdzie Ci 0,6 to są małe szanse na ciążę, a jeżeli 1,5 może ale nie musi świadczyć o psos. W dziale starając się z pomocą medyczna jest temat o AMH możesz tam o tym poczytać. Wykonuje się w 3 dc. Często Wykonuje się raz jeszcze LH i FSH. Kosz tego badania waha się między 160, a 200 zł w zależności gdzie wykonujesz.
-
Hej Mychaa22, Ty rozpoczelas temat. Proszę powiedz mi jak się skończyło z Twoim LH bo widzę, że jesteś szczęśliwą przyszłą mamą
Moje wyniki to LH 10, 9
FSH 6, 87
Czy ktoś pomoże mi zinterpretować wyniki?Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Naprawdę FSH w okolicach 8 jest najlepsze na wzrost pęcherzyków? Cieszę się ze jestem na tym forum bo więcej się od was dowiaduje niż od ginekologa.18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Podbijam wątek.
Nie mialam rozpoznanego PCOS (niskie androgeny), zawsze LH w 3dc miedzy 3 a 7. 6 cykl stymuluje sie clo + aromek.
Aktualne wyniki:
-12 dc estradiol 46 pg, LH 15
-17 dc estradiol 96 pg, LH 14
Bardzo mnie niepokoi tak wysoki LH. Na wizycie dr nie zwrocil na to uwagi. Bardzo sie martwie... W USG w 12 dc ful malych pecherzykow do 12 mm, w 17 dc widoczny wiekszy, 16 mm a pozostale bardzo drobne.
Czy komus udalo sie zajsc w ciaze z taka sieczką z hormonow?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lh jak na okres około owulacyjny jest ok. Przed owulacją LH rośnie, po to by pękł pęcherzyk'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -