Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gonapeptyl jak się czujecie
Odpowiedz

Gonapeptyl jak się czujecie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mam przyjąć jedna dawkę albo 2 na pęknięcie pęcherzyka po nie skutecznym dla mnie pregnylu i ovitrelle. Czy gonapeptyl powoduje jakieś skutki uboczne? Pytam bo nie wiem na co się przygotować zwłaszcza że pracuje daleko od domu, i lekarz przyjmuje nie daleko mojej pracy. Czy będę zdolna wrócić? boję się strasznie, bo lekarz mi 2 razy dał pregnyl raz ovitrelle a to na końcu chociaż jest to najtańsze. 180 zł a po zniżkach z recepty wychodzi 7 ampulek tego za 2,80

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy przeczytać ulotkę :-)

4.8. Działania niepożądane
    Najczęściej zgłaszanymi zdarzeniami niepożądanymi są ból
    głowy (27%), krwawienia lub plamienia z pochwy (24%), ból brzucha (15%), odczyn zapalny w miejscu wstrzyknięcia (12%) i nudności (10%).

Mogą występować łagodne do silnych uderzenia gorąca i nadmierna potliwość, które zwykle nie wymagają przerwania leczenia.

A jesteś pewna, że dostaniesz receptę ze zniżką? Zniżka jest dla technik wspomaganego rozrodu - kontrolowanej hiperstymulacji jajników czyli in vitro mówiąc normalnie. W innych przypadkach 100%. Raczej też nie dostaniesz całego opakowania skoro masz wziąć 2 szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 07:58

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział że to tańsze jest od pregnylu więc pewnie mi wpisze ten ryczałt. Jak by nie było to już jest stymulacja. Hm. Chyba na ten zastrzyk pojadę z mężem. Z jakiegoś powodu Lekarz podał jako ostatni lek na pękanie.
    A czy ty przyjmowals lek ten? Boję się troszkę

• urocza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clik nie ma się czego bać, wykupuje się tylko tyle strzykawek ile potrzeba. Ja robiłam sama w domu na 36h przed inseminacją. To strzykawka z cienką igłą, wbija się w fałdkę brzucha. Można też chyba podawać domięśniowo. Ja nie miałam żadnych ubocznych efektów oprócz zalewania śluzem płodnym i bólu owulacyjnego jajnika na którym pękał pęcherzyk.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcześniej nie pekaly Ci pęcherzyki i podano Ci gonapeptyl czy bez podawania pregnyl i ovitrelle dostałaś gonapeptyl? Sldzieki urocza za odpowiedź :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było przygotowanie do inseminacji,taka procedura, jak jest odpowiednia wielkość pęcherzyka to podaje się zastrzyk na dojrzewanie i pęknięcie pęcherzyka żeby zsynchronizować owu z podaniem nasienia. W mojej klinice Gonapeptyl jest w pierwszym rzucie,nie wiem dlaczego, miałam 3 razy podawany zawsze pękał pęcherzyk. Za 4razem był pregnyl,ale to dlatego, że po 3gonapeptylu miałam potworne przeziębienie i lekarz stwierdził,że może mam reakcję alergiczną i zmienił na Pregnyl. Potem okazało się, że to żadna alergia tylko cytomegalia.
    Przed inseminacjami miałam owulacje, ale dużo później,ok 21 dnia cyklu. Pęcherzyki pękały ale chyba nie zawsze, tylko,że u mnie był problem z endometriozą. Po laparoskopii cykle się skróciły, a w ciąże zaszłam pół roku po ostatniej IUI,całkowicie naturalnie i zupełnie niespodziewanie w ostatnim cyklu przed in vitro.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na forum była dziewczyna klara bella,miała duży problem z niepękającymi pęcherzykami. Poszukaj na wątku Invicty warszawskiej, może ona coś podpowie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    click wrote:
    Lekarz powiedział że to tańsze jest od pregnylu więc pewnie mi wpisze ten ryczałt. Jak by nie było to już jest stymulacja. Hm. Chyba na ten zastrzyk pojadę z mężem. Z jakiegoś powodu Lekarz podał jako ostatni lek na pękanie.
    A czy ty przyjmowals lek ten? Boję się troszkę

Mhm, no to może wypisze. Choć rzadko tak robią, bo jak NFZ sprawdzi to muszą z własnej kieszeni opłacać wyrównanie między refundacja a pełnym kosztem.

Miałam, ale do invitro, więc to inne dawkowanie, nie ma co porównywać :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skutki uboczne długo się utrzymują?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam gonapeptyl, 2 strzykawki jako zakonczenie stymulacji do ivf i wymiotowalam po nim.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ