Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Potransferowe limbo 🍀
Odpowiedz

Potransferowe limbo 🍀

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • merci Autorytet

Wysłany: 22 maja, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pomyślałam, że może warto by było zacząć nowy wątek dla dziewczyn, które są już po transferach, betach lub pierwszych usg. Brakuje mi takiej właśnie przestrzeni „pośredniej” pomiędzy wątkiem miesięcznym, typowo staraczkowym, a „udanym”, gdzie można by rozmawiać o objawach, obawach czy nadziejach.
    Ten wczesny okres udanego transferu zostawia w sobie i tak jeszcze dużo niepewności, a nie wydaje mi się właściwe rozmawianie o tym na wątku miesięcznym.
    Sama nie mam jeszcze odwagi na dołączanie do wątków udanych. I właśnie czuję się w takim zawieszeniu, gdzieś pomiędzy, z nadzieją ale i dużą obawą co dalej.

krakowiankq lubi tę wiadomość

👩 '96
    PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️ nadreaktywność uk. immunologicznego
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    cross 19,8% allo 30%
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    Antytrombina III, białko c i s ✅
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil) TSH 1
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    29.05 usg 8+2 ⏳
  • Megg333 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w tej samej sytuacji, transfer udany, przyrosty bety prawidłowe. Byłam tydzień temu na wizycie, pęcherzyk ciążowy był widoczny, lekarz powiedział że na ten moment wszystko jest w porządku, za tydzień mam kolejną wizytę, jednak cały czas mam z tyłu głowy że jeszcze wszystko może się zdarzyć i nie do końca w to wierzę i potrafię się cieszyć

• merci Autorytet

Wysłany: 26 maja, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg333 wrote:
    Ja jestem w tej samej sytuacji, transfer udany, przyrosty bety prawidłowe. Byłam tydzień temu na wizycie, pęcherzyk ciążowy był widoczny, lekarz powiedział że na ten moment wszystko jest w porządku, za tydzień mam kolejną wizytę, jednak cały czas mam z tyłu głowy że jeszcze wszystko może się zdarzyć i nie do końca w to wierzę i potrafię się cieszyć
    Czyli zaraz usg serduszkowe masz, który to będzie dpt?

👩 '96
    PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
    profile ANA + ‼️ nadreaktywność uk. immunologicznego
    kariotypy ✅ mutacja MTHFR homozygotyczna
    kir Bx obecny tylko 2DS1
    cross 19,8% allo 30%
    histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
    Antytrombina III, białko c i s ✅
    🧑 '96
    astenoteratozoospermia

starania od 09.2023
    2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
    09.2025 I IVF - 4 ❄️❄️❄️❄️
    III FET - beta <0,1
    20.04. IV FET ✨🤞🏻🍀(+metypred, accofil) TSH 1
    8dpt - 155 10dpt - 364 12dpt- 825 16dpt- 4039
    21dpt- 19 104🥹 24dpt (6+1)CRL 0,46cm i 💓
    29.05 usg 8+2 ⏳
  • Megg333 Znajoma

Wysłany: 26 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merci wrote:
    Czyli zaraz usg serduszkowe masz, który to będzie dpt?
    Będzie to 34 dpt

merci lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ